• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tazminat Hakkı - Bilgisi Olanlar Çok Acil Yardım Lütfen

vivelafrance

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
1.129
959
123
Hanımlar merhaba,

Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. İstememin sebeb buranın kaosu, kurumsal yapının cadı kazanı vs.
Ayrılmak istediğimi uzun süredir biliyorlar, gitmemi istemiyorlar, zam vs. yapıldı.
Yeni bir iş her zaman risk, tazminatımı yakmak istemiyorum. Bunu almanın bir yolu var mı?
Veya almadan ayrılsam bu tazminat yanıyor mu, emekli olurken alıyor muyum?
Bilgisi olanlar yardım edin lütfen...
Teşekkürler.

Hanımlar merhaba,

Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. İstememin sebeb buranın kaosu, kurumsal yapının cadı kazanı vs.
Ayrılmak istediğimi uzun süredir biliyorlar, gitmemi istemiyorlar, zam vs. yapıldı.
Yeni bir iş her zaman risk, tazminatımı yakmak istemiyorum. Bunu almanın bir yolu var mı?
Teşekkürler.
Geçerli bir neden olması lazım tek taraflı fesh ederken tazminat alabilmen için.
Mesela tacize uğraman lazım, mobbing, hak yeme, sigortanın tam yatmaması yani seni haklı çıkaracak bir şey olması lazım.
Ancak dedikodu gibi şeylerden dolayı ayrılman sana tazminat hakkı doğurmaz.

Geçerli bir neden olması lazım tek taraflı fesh ederken tazminat alabilmen için.
Mesela tacize uğraman lazım, mobbing, hak yeme, sigortanın tam yatmaması yani seni haklı çıkaracak bir şey olması lazım.
Ancak dedikodu gibi şeylerden dolayı ayrılman sana tazminat hakkı doğurmaz.
Sigorta, taciz vs. yok. Kurumsal sayılabilecek bir yer zaten. Olan olaylar kanıtlanır mı kanıtlansa işe yarar mı bilmiyorum..

Hanımlar merhaba,

Teşekkürler.
Alamıyorsunuz, yanar.

Biliyorum, normalde böyle. Ama benim durumumda bir yolunu arıyorum. Ya da sonra ne oluyor almadığım bilen var mı?
Yolu yok. Ancak isveren sizi cıkarmış gibi yaparsa tazminat hakkınız olur. 4 yıllık sürec ilerde emekli sürenizden sayılır sadece, tazminat alamazsınız.

Biliyorum, normalde böyle. Ama benim durumumda bir yolunu arıyorum. Ya da sonra ne oluyor almadığım bilen var mı?

bende bir önceki işimden kendim çıkmıştım..tazminat alamıyorsun tabiki..başkada birşey yok..emekliliğini etkileyen birşey yok...emekli olurken en son nerde ve kaç sene çalıştıysan okadar tazminat alırsın...

bende bir önceki işimden kendim çıkmıştım..tazminat alamıyorsun tabiki..başkada birşey yok..emekliliğini etkileyen birşey yok...emekli olurken en son nerde ve kaç sene çalıştıysan okadar tazminat alırsın...
Kötü yaa, 20 sene çalışı ayrılsam en son1 yıl çalışsam duruma bak.. Ya şu an ona da takılmıyorum ama risk almak için tazminata ihtiyacım var..

iş veren neden cıkarmıs gıbı yapsın kı
hadı yapsın sen ıssızlık parasını alabıl dıye ama neden kendı ıstegıyle cıkan bırıne kıdemıde ıhbarıda versınlerkı
cıkartamazmısın kendını pekı?

Hanımlar merhaba,

Teşekkürler.

Haklı bir sebebin varsa ayrılırsan tazminatlarını alırsın?
Haklı sebeplerde şunlar oluyor: Sigorta priminin düşük ücret üzerinden ödenmesi, fazla mesailerinin ödenmemesi, bayram ve genel tatillerde çalışıyorsan ücretlerinin ödenmemesi..
Gibi şimdi bırakırsan emekli olunca alırım diye birşey yok alamazsın..

iş veren neden cıkarmıs gıbı yapsın kı
hadı yapsın sen ıssızlık parasını alabıl dıye ama neden kendı ıstegıyle cıkan bırıne kıdemıde ıhbarıda versınlerkı
cıkartamazmısın kendını pekı?
Burda pek işten çıkartma olmuyor. Çok nadir gördüm. Onun dışında kötü bir şey ben yapamam ama velev ki yaptım onlar haklı çıkartmış olur. Bir de çıkmamı istemiyorlar. :(

Haklı bir sebebin varsa ayrılırsan tazminatlarını alırsın?
Haklı sebeplerde şunlar oluyor: Sigorta priminin düşük ücret üzerinden ödenmesi, fazla mesailerinin ödenmemesi, bayram ve genel tatillerde çalışıyorsan ücretlerinin ödenmemesi..
Gibi şimdi bırakırsan emekli olunca alırım diye birşey yok alamazsın..
Haklı sebebim tabii ki var kim düzenin bozmak ister ki ama işte bana göre haklı olan sebepler kanunda geçen şeyler değil maalesef..

Burda pek işten çıkartma olmuyor. Çok nadir gördüm. Onun dışında kötü bir şey ben yapamam ama velev ki yaptım onlar haklı çıkartmış olur. Bir de çıkmamı istemiyorlar. :KK43:
gec fılan kalsanız yada sureklı rapor alsanız basınıza ıs alırmısınız acaba
napcaksınız pekı
calısmayacakmısınız artık

gec fılan kalsanız yada sureklı rapor alsanız basınıza ıs alırmısınız acaba
napcaksınız pekı
calısmayacakmısınız artık
Geç kalmak problem değil, hasta olmak kötü karşılanmıyor. Hastayken raporsuz bilebirkaç gün gitmesem sorun olmaz. İnsani değerleri gerçekten çok iyi. Bir de hiç yapmadım, kasten yaptığım belli olur. Kırıp dökmek istemiyorum üstlerimi, onlarla sorunum yok.
Çalışacağım başka yerde tabii ki.. Ama risk işte.

Haklı sebebim tabii ki var kim düzenin bozmak ister ki ama işte bana göre haklı olan sebepler kanunda geçen şeyler değil maalesef..

Evli değilsin galiba biraz daha sık dişini sonra evlilik sebebi ile ayrılırsın?

Ya da rahatsız olduğun neyse git söyle madem iyiler düzeltirler..

Tazminatını yakmak istemiyorsan bir yöntem daha var ama hileli biraz.. Onu da yapmak isteyeceğini sanmıyorum..Özelden yazayım sana..

Back