Taziye ziyareti. .....

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.336
5.034
38
Merhaba arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum benim işyerinde ki sefimin annesi vefat etti bende şu an doğum iznindeyim bebeğim küçük olduğu için taziyeye gidemedim kendisini aradım başsağlığı Diledim ve en kısa zamanda eşimle taziye ziyaretine geleceğimizi de söyledim ve bikaç hafta sonra bi hafta sonu ziyaeete gitmek için kendisini aradım cevap vermedi 2 gün sonra bana döndü eşi çok kötü grip olmuş hiç vakti olmamış ancak şimdi donebilmis bende işte taziye ziyaretine gelecektik o yüzden aradigimi söyledim ama o bana hiç bi şekilde işte şu gün gelin yada beklerim işte gelin falan demedi bende ne yalan söyleyim bozuldum hani bu şekilde biti beni aramış olsa gelin derim yada şu gün gelin derim şimdi ben bunun üzerine sizce tekrar arayip taziye için geleceğiz demelimiyim yoksa bu taziye olayını kapatıp gitmemelimiyim?

eşi hastaymış belki aklı ordadır..
ya da 2 hafta gectı dıye belkı gıtmenıze gerek gormemıstır..

eşi hastaymış belki aklı ordadır..
ya da 2 hafta gectı dıye belkı gıtmenıze gerek gormemıstır..
Bende öyle düşündüm acaba eşi hasta aklı ordami diye hatta bana bebek nasıl oldu buyudumu diye sordu bende büyüdü teyzesi gel gör falan dedim davet ettim hani ben bunu diyince bile onunda aklına gelmesi gerekmezmi sizde gelin demek

belkıde 2 haftaya kadar toparlanmıstır tazıye.. bence aramayın..

Belki sıkıntılıdır hem vefat hem hastalık aklı karışıktır.. Bence sen arayıp misal''salı günü müsaitseniz eşimle gelicez'' diyebilirsin direkt gün vererek.. Bu seferde o tarz şeyler derse, senden çıkar bırak ucunu gitsin..

olay soğumuş artık bu 2. konuşmadan sonra gıtmeye gerekte yok bu arada gönül koymayın malum buyuk üzüntü atlatmış ne deyıp ne demediğini bile bılemıyordur

Taziyeye gitmek için davet beklemeyi de ilk defa duyuyorum..
Adam annesini kaybetmiş, siz davet etmedi diye bozuluyorsunuz. Elalemi mi düşünecek yahu..İnsaf.
Haklısınız davet gerekmez ama çalışan insan bi haftasonu var pat diye geliyorum diyemem ki öyle bişi yapmaymisim zaten eşi hastaymış hiç uygun düşmezdi gitmem buralarda herkes mesafeli ben kendi memleketimde olsam tazıyeye gitmek için tabikide davet beklemem ama burda öyle olmuyor

Tamam düşünceli davranmışsınız ama taziye ziyareti bu, 5 çayı değil ki..
5 dakika başsağlığı dileyip kalkacaksınız. Hani gidip kapıdan gönderilseydiniz bile bozulmayıp hoş görmelisiniz zira annesi vefat etmiş..Üzüntüsü ciddi derecededir şuan.

Ama o davetsiz olan taziye ziyareti 7 gün içinde olur
o 7 gün aile herşeye hazırlıklıdır çünkü
konu sahibi diyor ki bir kaç hafta sonra gidecektim
tabi ki çat kapı gidilmez
davet beklemek değil de
bir sormak lazım müsaitler mi değiller mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…