taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Biz 3 aylik olduk sutum eskisi kadar gelmiyor birsuru gaz cikariyorlar halen gazdan duramiyorlar sabahtan aksama kadar sagim ne kadar cikiyor bakim dedim en fazla 10 olcek olmusdur iki gogsumden onerisi olan varmi sutu cogaltmak icin bana hava emiyorlar gibi geliyor sut gelmeyince ne kadar dogru bilemiyorum artik

Sizinkiler ne kadarlik bebeğimin biri böyle rahat emiyo ama diğeri ememiyo zaten memeyide 8.gün falan kavradi
Sütünüz yetiyor mu
2 aylıklar. Başlarda emme sorunu biz de yaşadık. Daha küçüklerse olabilir. Duruşu sevmemiş de olabilir. Google a yazın ikiz emzirme pozisyonları diye. Birkaç tutuş şekli daha var. Onları da deneyin isterseniz. Sütüm çok şükür iyi. Ama mama veriyorum mecbur. Düzenli almamız gereken ilaçlar var onları mamaya karıştırıp içiriyorum başka türlü içemiyorlar.

Gaz çok fena yaa. Benimkiler de sabahtan akşama kadar gaz çıkarıyorlar yine de gazlılar.
Pompayla çektiğin süte bakma sen canım. Her zaman bebek pompadan daha iyi süt çeker. Bebekler aç olduğunda bırakmadan emiyorsa süt var demektir. Süt yoksa gelmediğini görünce ağlayıp bırakırlar.

Kızlar prematüre bebek kıyafetlerini nereden temin ediyorsunuz? Civilden 2 takım buldum ben, jokerden de 2 tulum. Mothercare ye baktım ama çok aşırı pahalıydı, çok kısa süre giyileceği için onca para vermek istemedim.

Bence prematüre takım alma. Yeter o aldıkların. Şöyle söyliyim ben internetten sipariş ettim. O birkaç güne gelene kadar bile büyüdüler. Aldığım takımlar olmadı

Bencede yeter aldiklarin bende almadım ikizlere

Bence prematüre takım alma. Yeter o aldıkların. Şöyle söyliyim ben internetten sipariş ettim. O birkaç güne gelene kadar bile büyüdüler. Aldığım takımlar olmadı

Bencede yeter aldiklarin bende almadım ikizlere

Ayy ne bileyim insan hevesleniyor dünya kadar kıyafet aldım, sadece 2 kıyafeti döndürüp döndürüp giydirmek gıcık ediyor beni

bence prematüre hiç alma geniş olunca daha rahat giydirip çıkarıyorsun , o kadar küçük oluyor ki bebekler incitmekten korkuyor insan

Kizlar doğum donrasi kilolariniz kaç gunde gitdi benim gobek biraz kaldi gidermi acaba 45 gun oldu doğum yapali gobekde salanan gobek yani yoksa fazla kilo almamişdim ben korkmaya başladim gidermi diye

Kizlar doğum donrasi kilolariniz kaç gunde gitdi benim gobek biraz kaldi gidermi acaba 45 gun oldu doğum yapali gobekde salanan gobek yani yoksa fazla kilo almamişdim ben korkmaya başladim gidermi diye
16 kilo almıştım doğumun ertesi günü 8 kilo gitmişti 2 hafta sonrada komple gitti 4 aylık olduk 20 kilo verdim ama göbek var 4-5 aylık gibi spor olmadan gitmez gibi geliyor

Ben 4 takım almıştım civilden en uygun orası idi pramatürede .. 1 ay giyebildik sonra Yen'i doğanlara geçtik .. zaten çok küçük oluyorlar ya bide Yenidoğan giydirince içinde kayboluyorlar moralim bozuluyordu benim 4 er takım aldım tam güzel yetti .2.5 kg dan yukarı dogacaksa gerek yok pramatüreye

İstanbuldaysan eminönünde havuzlu han var oradan çok ucuza bulanilirsin 2şer takım aldım 1 ay giydiler,sonrasında o kadar hızlı büyüyorlar ki o aldığımız pahalı kıyafetleri bir kere giyemediler bile :))

Bir sorum daha var kızlar. Benim minnoşlarım 19 günlük oldular. Günde toplam 120-150 cc civarı sütüm geliyor. Sütü ikisine paylaştırıp 3 saatte bir de 60 cc mama veriyorum. Ama mama bitince bazen kızlarım aranmaya devam ediyor. Sizce mama ölçüsünü arttırmam gerekir mi? Doktora1 hafta önce gitmiştik, 50-60 cc yeterli demişti.

Maşallah hepsine ben de sürekli konuşuyorum onlarla. Bir iki gündür durup dinliyorlar gibi :) en ufak bir tepkilerine nasıl mutlu oluyor insan :)
Maşallah Canım benim kızlar da dandini dastanaya bayılıyorlar günde 1 saate yakın o ninni ile çoşuyorlar görsen 2 kardeşi bacakları dandini dandini oynatıyorlar bende solistlik ve alkışlar yapıp çoşturuyorum onları gülücükler atıyorlar bana yarın 77 günlük olucaz.

Benimkiler in de 60 CC yeter diyordu ısrarla.ama yetmiyor ağlıyordiı.Ben fazlasını verdim.Ama huzursuzdum. Zararı olur mu diye.Bir şey olmadı çok şükürDr un dediğinden 20-30 CC fazlasını içtikleri oluyordu.

Arkadaşlar kızlarım 84 günlük oldu birkaç gündür ellerini yumruk yapıp emmeye çalışıyorlar tabi ağızlarına sığmayınca sinirlenip ağlamaya başlıyorlar,birşeyler okudum netten ilgiye ihtiyaç duyan bebekler yaparmış çok üzüldüm,lohusa depresyonundan çıkamadım hala başka olumsuzluklarda var hayatımda ruh halim dalgalı şimdi bunu okuyunca acaba benim yüzümden mi ,yeterince ilgilenemiyormuyum diye iyice stres oldum zaten kucağa alıştılar bakıcı gidince yetemiyorum onlara kayınvalidemden fayda yok ,aksine hoşuna gidiyor bakamamam ,sizin bebekleriniz de var mı bu el emme olayı?

Güvenilir bir site mı baktığınız? Hemen kötüye yormayin benimkiler de bir ara yapmıştı.Bebekler ağızlarıyla keşfeder ilk önce, ben de ellerini kesfettiklerine yormustum.

Ben tek başıma bakıyorum.Zorlandigim zamanlar oluyor.İnsan üstü güç gerek diyorum bazen.Sonra da Allah kuluna kaldıramayacağı yük vermezmis deyip teskin ediyorum kendi kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…