• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Arkadaşlar kızlarım 84 günlük oldu birkaç gündür ellerini yumruk yapıp emmeye çalışıyorlar tabi ağızlarına sığmayınca sinirlenip ağlamaya başlıyorlar,birşeyler okudum netten ilgiye ihtiyaç duyan bebekler yaparmış çok üzüldüm,lohusa depresyonundan çıkamadım hala başka olumsuzluklarda var hayatımda ruh halim dalgalı şimdi bunu okuyunca acaba benim yüzümden mi ,yeterince ilgilenemiyormuyum diye iyice stres oldum zaten kucağa alıştılar bakıcı gidince yetemiyorum onlara kayınvalidemden fayda yok ,aksine hoşuna gidiyor bakamamam ,sizin bebekleriniz de var mı bu el emme olayı?
Evet canim parmak emme benim kizlardada var ellerini taniyorlar cnm internette bir doktorda soyluyordu birakin emsinler engellemeyin diye yetememek degil canim kendini sikintiya sokma

Arkadaşlar kızlarım 84 günlük oldu birkaç gündür ellerini yumruk yapıp emmeye çalışıyorlar tabi ağızlarına sığmayınca sinirlenip ağlamaya başlıyorlar,birşeyler okudum netten ilgiye ihtiyaç duyan bebekler yaparmış çok üzüldüm,lohusa depresyonundan çıkamadım hala başka olumsuzluklarda var hayatımda ruh halim dalgalı şimdi bunu okuyunca acaba benim yüzümden mi ,yeterince ilgilenemiyormuyum diye iyice stres oldum zaten kucağa alıştılar bakıcı gidince yetemiyorum onlara kayınvalidemden fayda yok ,aksine hoşuna gidiyor bakamamam ,sizin bebekleriniz de var mı bu el emme olayı?
üzülme bu kadar canım benim kızlarda elini ağzına götürüyor sürekli 78 günlük oldum sanırım dişlerinin altyapısı hazırlanıyor o yüzden. İlgisizlikten yapıyorlar diye düşünmüyorum ben bilakis çok ilgi ve sevgi veriyorum ikisine de. Sürekli öpüyorum yanak alın ellerinden kucaklıyorum. Acıktıklarında mama ve acıkmasa bile meme veriyorum hep ilgi:)) Beni gördüklerinde gülücük atıyorlar canımıniçi kızlarım:)

16 kilo almıştım doğumun ertesi günü 8 kilo gitmişti 2 hafta sonrada komple gitti 4 aylık olduk 20 kilo verdim ama göbek var 4-5 aylık gibi spor olmadan gitmez gibi geliyor :KK43:
Bende 76 ile doğurdum şu an 61 im normalime 1 kaldı benimde maalesef biraz göbüş duruyor snaw çekmeyince gitmeyecek sanırım.

Yine bir derdim var:))) kızlarımdan biri dün agzından burnundan fışkırtarak kustu mama yerken ,dr götürdüm reflü olabilir az az sık sık besle dedi,gecem kabus gibiydi 2 saatte bir onu besle o bitti hadi 3.saat diğeri 1 saat ya uyudum ya uyumadım,acaba hep böyle mi olur yoksa bir sefere mahsus bir kusmamıydı bı şekilde gece uykuları yok bana napıcam şaşırdım:KK43:((

Kızlar 2-3 saatte bir bebekleri besleme durumu kaçıncı aya kadar devam ediyor? Benim kızlardan biri gece çok zor uyanıyor da kıyamıyorum bazen kaldırmaya.

Herkese hayırlı akşamlar ikizlere bol uykular,

Kafama takılan bir soru var,

Kaşık maması devam sütünün alternatif i değil diye biliyorum.dogru mu?içerikleri farklı çünkü.ebe ise birbirinin yerine kullanılabilir dedi.fikri olan var mı?

Herkese hayırlı akşamlar ikizlere bol uykular,

Kafama takılan bir soru var,

Kaşık maması devam sütünün alternatif i değil diye biliyorum.dogru mu?içerikleri farklı çünkü.ebe ise birbirinin yerine kullanılabilir dedi.fikri olan var mı?
Merhaba bildiğim kadariyla soyluyorum kasik mamasi bildigin ek gida su kavanoz mamalarindan.devam.sutuyle normal mamayi demis olabilirmi acaba ebe

Merhaba bildiğim kadariyla soyluyorum kasik mamasi bildigin ek gida su kavanoz mamalarindan.devam.sutuyle normal mamayi demis olabilirmi acaba ebe

Bilmiyorum ki.Benim için önemli çünkü anne sütü+devam sütü verince çok sık kaka yapıyorlar.kasik mamasi ya da ek gıda verince iki kere falan günde.bi yüzden merak ettim.

Bu arada ben de bu başlığı yarıya kadar okuyabildim anca ve doğuma girdim 24 Ekimde. Kızlarım 4 günlük yani şu an :rolleyes:
Pek tecrübeli degilim yanii.. Dün uykusuz bi gece geçirdim bi biri kalktı bi biri.. Şimdi de baygın gibi uyuyorlar:KK51:
142 kilo ile doğuma girdim:KK57: genel anestezi ile oldu.. ölmekten çok korktum neyse ki 1 kişi girdiğim ameliyathaneden 3 kişi sag salim çıktık:dua: benim hikayem bu kilom dışında bi acayiplik yok herşey stabil devam ediyor:KK51:
canım bebişlerin hayırlı olsun,rabbim güzel,sağlıklı ömürler versin:KK200::nazar:
mesajını tesadüf gördüm ve mutlu oldum,5.takımada arada uğra kızlar da merak etmişlerdir seni:KK15:

Ikizlerden kimse girmiyor sanırım bir yogunluktur gidiyor 6 aylık olduk ek gıdalara basladık iyi gidiyor simdilik ama benimkiler hala dönemiyor yan duruyorlar devamı gelmiyor sizinkiler ne alemde

Bana bir akıl verin Allah aşkına kafayı yemek üzereyim. Benim bebeler 3 gündür akşam 9-10 gibi ağlamaya bir başlıyor kucağım dışında her yerde ağlıyorlar. Kolik ağlaması mı anlamadım:KK43: aç değiller gazları yok ama ağlıyorlar. 2-3 saat ağlayıp sonra uyuyorlar. E sonra da mama saati geliyor mecburen ben uyandırıyorum:KK43: yalnızım geceleri bakıcımız gündüzlü, anneler de yok yanımda, eşim de ertesi gün işe gideceği için uykusuz kalsın istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum

35 günlükler bu arada

Bana bir akıl verin Allah aşkına kafayı yemek üzereyim. Benim bebeler 3 gündür akşam 9-10 gibi ağlamaya bir başlıyor kucağım dışında her yerde ağlıyorlar. Kolik ağlaması mı anlamadım:KK43: aç değiller gazları yok ama ağlıyorlar. 2-3 saat ağlayıp sonra uyuyorlar. E sonra da mama saati geliyor mecburen ben uyandırıyorum:KK43: yalnızım geceleri bakıcımız gündüzlü, anneler de yok yanımda, eşim de ertesi gün işe gideceği için uykusuz kalsın istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum

35 günlükler bu arada
Gazları yok demişsin ama olabilir gazdan benim kızda cok aglardi susturamazdık gaz damlasıda kullandık ama fayda etmedi damla kullanıyormusun

Gazları yok demişsin ama olabilir gazdan benim kızda cok aglardi susturamazdık gaz damlasıda kullandık ama fayda etmedi damla kullanıyormusun
Evet metsil kullanıyorum. İkisi aynı anda gunun aynı saatlerinde ağlamaya başladığı için gaza bağlamadım belki de haklısınız. Aptamil in gaz önleyici namasına geçeceğiö umarım gazdandır da bir işe yarar

Selam kızlar geriye dönük okumaya çalıştım bütün bebeklere ve annelere sağlık direnç diliyorum.ek gıdada 4.haftamız artık.miktar olarak sizler ne veriyorsunuz elbette bebekten bebeğe değişir ama bir ortalaması vardır elbet.ben 1 dolu kahve fincanı veriyorum ama kızım pek doymuyor gibi.tarif varsa farklı ve besleyici paylaşan annelere minettar olurum sevgilerimle...

Selam kızlar geriye dönük okumaya çalıştım bütün bebeklere ve annelere sağlık direnç diliyorum.ek gıdada 4.haftamız artık.miktar olarak sizler ne veriyorsunuz elbette bebekten bebeğe değişir ama bir ortalaması vardır elbet.ben 1 dolu kahve fincanı veriyorum ama kızım pek doymuyor gibi.tarif varsa farklı ve besleyici paylaşan annelere minettar olurum sevgilerimle...
Canım öglen corba aksamda ya yogurt yada muhallebi veriuorum benimkiler fincanla doymuyorlar iki fincana yakın yiyorlar bende farklı tarifler arıyorum patates havuç bir sebze daha ekliyorum sürekli böyle yogurduda bazen avakadolu bazen muzlu yapıyorum elma püresi veriyorum böyle iste sen neler veriyorsun canım birde yürüteç kullanacakmisin kvler cok baskı yapıyor bana kullan rahat edersin diye tek baktıgım icin zor oluyor sen alıstınmı tek bakmaya

Canım öglen corba aksamda ya yogurt yada muhallebi veriuorum benimkiler fincanla doymuyorlar iki fincana yakın yiyorlar bende farklı tarifler arıyorum patates havuç bir sebze daha ekliyorum sürekli böyle yogurduda bazen avakadolu bazen muzlu yapıyorum elma püresi veriyorum böyle iste sen neler veriyorsun canım birde yürüteç kullanacakmisin kvler cok baskı yapıyor bana kullan rahat edersin diye tek baktıgım icin zor oluyor sen alıstınmı tek bakmaya
Yok canım benim nerede annem bende 4 çocuk evde ne sen sor ne ben söyleyeyim sağlık olsun büyüyorlar işte.ben balkabağı pirinç havuç patatesli bi tarif yapıyorum sonra irmik normal kabak havuçlu bir tarifim var meyvesuyu sıkıyorum havuç elma armut bunun haricinde bişey birde sade yoğurt başka bişey yok dr bunları önerdi.26 sında 7 ye giriyoruz kıyma ekleyeceğim ıspanak diğer sebzeler işte yavaş yavaş.bizim dr kahve fincanı hemde küçük dedi ben daha büyük veriyorum adam biraz tuhaf bakalım nasıl kg aldılar mı bende meraktayım

Back