• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Biz küçük doğmuştuk oğlum 1880 kızım 2080 doğdu preaptamil ile başladık ilk ay dr ne zaman ağlarlarsa ver dedi sonraki ay saat tutmaya başladım.uykuları herşeyleri çok düzenliydi.oğlum 5gün küvözde kaldı memeyi tutturamadı hemşire yoğun bakıma indirdi hemen çocuğu mamayı verince gözünü açmış benimki yeri göğü inletmiş aşağıda kıyamam eve gelince bir müddet dokunamadık bile sürekli ürküp ağlıyordu.çok yoğun büyüme atakları yaşadı o allahtan o günler geride kaldı.allah kolaylık versin hızla geçiyor küçükler hemen büyüyor neler dediler bebeklerime çok küçük nasıl bakacaksın bunlar nasıl büyür.kulaklarını tıka sevgini ver sonrası sadece zaman.

Arkadaşlar bebişlerim 9 günlük oldular çok uyuyorlar ben uyandırıyorum arada siz bu gunlerdeyken meme+mama nasıl verdiniz ben önce emziriyorum mama az aliyorlar çok küçükler görenler canımı sıkıyor çok zayıf felan diyorlar biraz morele ihtiyacım var tecrübeli anneler
İlk zamanlar ben de uyandırıyordum. Uyanmıyorlardı. Bize taburcu olurken 3 saat sonunda istenen miktarda içmiş olmaları gerek deyince uyusalar da kaldırdım. Sonra acıktıklarında kendileri uyanmaya başladı. Önce emziriyorum sonra sağdığım sütten ya da mama veriyorum. 51 günlüğüz. İlk zamanlar olabildiğince eve misafir kabul etmedim. Çünkü biliyorum aynı yorumlar gelecek. Yine de engelleyemiyorsun. İnsanlar çok düşüncesiz çat kapı gelen çok oldu. Seninkiler maşallah yine iyi doğdu kg olarak. Benimkiler 1780 1980 di. Taburcu olduğumuzda 2 kiloydular. Bir gün çok bilmiş bir abla aaa en az 3 kg olmalı bi bebek doğduğunda dedi. :63:

Bizimkiler 2 aylık oldu bugün konuşurken göz teması kurup, dinleyip gülmeye başladılar :))))güzel şeylerde yazalım arada zorluklarından bahsediyoruz hep:))
Benimkiler birbirleri tanıyorlar elele tutuşmalar kıyafetleri çekiştirmeler konuşmalar kahkalar.sabah mutlu uyanmak için yeterde artar

Bizimkiler 2 aylık oldu bugün konuşurken göz teması kurup, dinleyip gülmeye başladılar :))))güzel şeylerde yazalım arada zorluklarından bahsediyoruz hep:))

Benimkiler birbirleri tanıyorlar elele tutuşmalar kıyafetleri çekiştirmeler konuşmalar kahkalar.sabah mutlu uyanmak için yeterde artar
Maşallah hepsine :nazar: ben de sürekli konuşuyorum onlarla. Bir iki gündür durup dinliyorlar gibi :) en ufak bir tepkilerine nasıl mutlu oluyor insan :)

Kızlar merhaba devam sütüne geçen var mı 6 aydan önce?birde 150cc mi hazırlıyorsunuz bizimkiler çok iştahsız bu aralar devam sütü daha tok tutar mı acaba?

Kızlar merhaba devam sütüne geçen var mı 6 aydan önce?birde 150cc mi hazırlıyorsunuz bizimkiler çok iştahsız bu aralar devam sütü daha tok tutar mı acaba?

biz geçmiştik 3.5 aylık olduklarında günde bir kere veriyordum.120-150 cc arası içiyorlardı.Daha tok tutar daha güzel uyur diyorlardı ama ben farkı görmedim yada anlayamadım.

günaydınlar size ve bebelerinize:)

biz geçmiştik 3.5 aylık olduklarında günde bir kere veriyordum.120-150 cc arası içiyorlardı.Daha tok tutar daha güzel uyur diyorlardı ama ben farkı görmedim yada anlayamadım.

Sağol canım cevap için.ne yapacağımı şaşırdım zaten.benim oğlan yüzünü yoluyor ne yapsam vazgeçiremedim her hafta tırnak kesiyorum sanki bekliyor biraz uzamasını hemen yüzünü çiziyor offfff

Sağol canım cevap için.ne yapacağımı şaşırdım zaten.benim oğlan yüzünü yoluyor ne yapsam vazgeçiremedim her hafta tırnak kesiyorum sanki bekliyor biraz uzamasını hemen yüzünü çiziyor offfff

ellerini keşfediyordur kuzu:)tetikte olup kesmekten başka yolu yok gibi..

Devam sütlerinin içerikleri mi farklı formül sütlere göre. 6 aydan sonra devam sütü diyorlar ama doktor mu başlattı. 3.5 ay erken değil mi? Bilmediğimden soruyorum tamamen :)

kizlaaar selam herkese, benim cadılar gunden gune huy degistiriyor buraya bile giremiyorum düşünün, sütüm cooook azaldı :( aptamil kullanıyorum ama genelde döküyorum cunku istahlari berbat bir hal aldi ,
saat basi mama isteyen cocuklar 4-5 saat ac kalsa yine de tutmuyorlar biberonu . o kadar zor ki :( dua edelim birbirimize 5. aya girdik 4.5 ayligiz aslında :) ek gıda icin doktorumuz henuz onay vermedi
cok huysuzlar surekli kucakta gezmek istiyorlar
ama o gülüşleri yok mu Allahım cok buyuk rabbim herkese yasatsın bu guzel duyguyu zor ama guzel

Kızlar herkese merhaba. Benim mercimeklerim henüz 3 günlükler. Doktor 3 saatte 1 30cc mama, ağladıkça meme ver dedi ama ikisi birden fazla geliyor sanırım ya mama bitmiyo ya meme almıyolar. Yeni doğanda ölçü nedir? Nerde bırakmam gerektiğini ya da doyup doymadıklarını nasıl anlarım???

Kızlar herkese merhaba. Benim mercimeklerim henüz 3 günlükler. Doktor 3 saatte 1 30cc mama, ağladıkça meme ver dedi ama ikisi birden fazla geliyor sanırım ya mama bitmiyo ya meme almıyolar. Yeni doğanda ölçü nedir? Nerde bırakmam gerektiğini ya da doyup doymadıklarını nasıl anlarım???
Merhaba Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bence ilk önce emzirin üzerine mama yapip verin yedigi kadarini yer zaten doyunca iter belkide mamaya hic gerek yoktur sütünüz yeterlidir.zamanla biakac güne çözersiniz zaten ne kadar yiyebildiklerini hayırlı olsun küçümenleriniz

Merhaba Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bence ilk önce emzirin üzerine mama yapip verin yedigi kadarini yer zaten doyunca iter belkide mamaya hic gerek yoktur sütünüz yeterlidir.zamanla biakac güne çözersiniz zaten ne kadar yiyebildiklerini hayırlı olsun küçümenleriniz

Aminn hepimize insallah.

Peki ağladıkça meme denemeli miyim? 3 saat sadece mama için geçerli değil mi memeyi istedikçe verebilirim?

Aminn hepimize insallah.

Peki ağladıkça meme denemeli miyim? 3 saat sadece mama için geçerli değil mi memeyi istedikçe verebilirim?
Daha cok minikler her istediklerinde ver sadece ac olduklari icin degil sana ihtiyac duyduklari icinde isticekler hem onlar emdikce sütünde artar.benim en basta tutamadilar ememediler cok sıkınti yasadim sen sıksık emzir doymazlarsa emdikten sonra huzursuzlaniyolarsa mamada verirsin

Son sorum, bebişleriniz gündüz nerede uyuyor park yatak almak istiyorum ama kullanışlı mıdır acaba? Katlayıp başka odalara da taşıyabileceğim için bana mantıklı geldi de.. Normalde odaları var bebişlerin ama yataklarını salona almam çok zor, ikea beşiklerden.

Kusura bakmayın sürekli birşeyler soruyorum yalnızım ve çok acemi hissediyorum kendimi:((

Son sorum, bebişleriniz gündüz nerede uyuyor park yatak almak istiyorum ama kullanışlı mıdır acaba? Katlayıp başka odalara da taşıyabileceğim için bana mantıklı geldi de.. Normalde odaları var bebişlerin ama yataklarını salona almam çok zor, ikea beşiklerden.

Kusura bakmayın sürekli birşeyler soruyorum yalnızım ve çok acemi hissediyorum kendimi:KK43:(
Burdaki amacımızda bu degilmi zaten birbirimizle deetlesmek bilgi paylasmak :) bende odalarina ikea besik aldim gündüzde parkyatakta yatiriyorum biraz kucuk gelmeye basladi ama hala sigiyolar caprazlama :) sonradanda oyun oynarlar icinde bnce kullanisli olur

Kusura bakmayın sürekli birşeyler soruyorum yalnızım ve çok acemi hissediyorum kendimi:KK43:(
Yalnız mı bakıyorsun canım?
Ben odamıza park yatak aldım bir tane. Şimdilik ona sığıyorlar ama çok dağınık yatıyorlar :) yakında bir tane daha almamız gerekecek. Gündüzleri koltukta yatırıyorum. Yine oraya da şimdilik sığıyorlar sonra ne yaparım ben de bilmiyorum :KK48:

Hazır yataktan bahsetmişken. Montessori yataklar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptıran var mı? Ne kadarlıktan itibaren kullanılır acaba.

Back