• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Benimkiler de 5 aydan sonra çok huysuz oldular üstelik mide gazlarını kendileri çıkaramıyorlar.

Dr um 1 yaşına kadar tadımlık vermem gerektiğini söyledi.yarim türk kahvesi fincaniyla başladım.benimkiler istahliydi.Tam kahve fincanina döndüm.Dr a sorarak.Yogurt meyve sebze ile başladım.sonra her gün yoğurt bir çeşit meyve yada sebze verdim.Kahve fincanını geçirmedim.

Ek gıdadan sonra ya emzirdim ya mama verdim.

9 aydan sonra çorba yi öğün olarak verdim.Zaten çeşit de arttı.Yasakli şeylere dikkat ederek istediklerini besliyorum su anda

Hayatım şimdilik sadece elma suyu ve yoğurt veriyorum 3-4 kaşık kadar sonrası bildiğin gibi acıkınca mamasını veriyorum.allah yardımcın olsun canım eşimde gitti benim annem geldi yanıma ona bişey yaptırmayayım diye kendimi yırtıyorum uykusuz kalmasın diye çünkü kardeşimin 1.5 yaşında oğluda bizimle gündüz 3 bebek birde gece uykusuzluğu bizi hırpaladı açıkçası.sağlık olsun vitaminler bizi bekler.
3 bebek birde kızın var anamm senin isin daha zor canım allah yardımcin olsun
Valla büyüselerde rahat etsek

3 bebek birde kızın var anamm senin isin daha zor canım allah yardımcin olsun
Valla büyüselerde rahat etsek
Vallahi ev sirk gibi oluyor bazen delirecek gibi oluyorum.biri badi badi geziyor evde aman düşmesin çarpmasın diye peşindeyiz bizimkiler ağlamaya başlıyor sustur sustura bilirsen kız okuldan geliyor anne anne ders sınav ödev ahahahahha yazarken bile fenalık bastı.büyüyeceklerde allah yetebilme gücü versin eskiler 5 6 çocuğa nasıl bakıyorlarmış

Vallahi ev sirk gibi oluyor bazen delirecek gibi oluyorum.biri badi badi geziyor evde aman düşmesin çarpmasın diye peşindeyiz bizimkiler ağlamaya başlıyor sustur sustura bilirsen kız okuldan geliyor anne anne ders sınav ödev ahahahahha yazarken bile fenalık bastı.büyüyeceklerde allah yetebilme gücü versin eskiler 5 6 çocuğa nasıl bakıyorlarmış
Eskilerinkiler Allaha emanet büyüyormuş annemin 7 kardeşi var hep ben baktım diyor çocuklar birbirine bakıyormuş. İşin zor Allah yardımcımız olsun

Amin eskiler isten gücten cocuklara bakamiyormus bizim büyükler öyle der yedirirdik ise devam ederdik derler anam bende yediriyom ama durmuyor ki sürekli agla agla cidden zor:kızgın:

Biz de öyleyiz canım. Biz de 42 günlük olduk. Zordu hamileliğim ama yine olsa yine yapardım yine çekerdim onlar için. Şükürler olsun.
Memeyi ilgi ve şevkat için istiyor olabilir canım. Ya da büyüme atağı yaşıyor olabilir mi? Lansinoh çok iyi geldi bana da. İyi rahatlatıyor. Aventin kalkanı da memeyi kıyafetten uzak tuttuğu için işe yarıyor. Silikon kısımları bana alerji yaptığı için ben kullanamıyorum belki sana iyi gelebilir.
Beslenmemiz de aynı şekilde. Günde 8 kere 3 saatte 1 önce emziriyorum arkasından 60-80 cc süt ya da 60-75 cc mama içiyorlar.
Can'ım Dr büyüme atağı teşhisi koydu. Bu haftada durumumuz aynı Allah bana sabır güç kuvvet versin inş. Kayınvalidem olmasa kafayı tırlatıcam. Pz günümüz berbat geçti kızım yine çok memeci ve ağlaktı eşim de evde olunca gördü ürktü valla:)) ve aramızda şu diyalog geçti sen bebeğimiz olmasını çok istedin dedim suçu ona attım o da sen benden daha çok istekliydin Dedi bana:))) bu gece yine zor uyudu ağlak kızım büyüme atağı ne zor şeymiş 1 yıl çabuk geçse de büyüsek keşke bir an evvel.

Kızlar ek gıdaya nezaman başladınız
Ben 4. Ayda tattırmayı 5. Ayda 2 öğün olarak vermeyi düşünüyorum
Bi kızım var onda 6 aylıkken başlamıştım ama sadece anne sütü alıyordu .. acaba erken başlayınca yutmada sorun olmaz değilmi

Kızlar ek gıdaya nezaman başladınız
Ben 4. Ayda tattırmayı 5. Ayda 2 öğün olarak vermeyi düşünüyorum
Bi kızım var onda 6 aylıkken başlamıştım ama sadece anne sütü alıyordu .. acaba erken başlayınca yutmada sorun olmaz değilmi
Ben oglumda 4 aylikken basladim cnm tatiriyordum gunde az birsey yogurtla az meyve puresi veeiyordum ayriyetten

Ben şimdilik kestim ek gıdayı 5gündür ne onlar ne de ben uyudum 6ayda başlasınlar arkadaş mahvolduk
Niye cnm neden yorucu oldu :(
Ben oglumda 4 aylikken basladim cnm tatiriyordum gunde az birsey yogurtla az meyve puresi veeiyordum ayriyetten
ya bende öyle niyetliyim bakalım inş severler
Benim büyük kızım hiç sevmemişti ek gıdayı halada yemekle arası Yok gerçekten zor oluyor ondan inş bunlar iştahlı olur dua ediyorum valla

Devam sütü kullanan arkadaşlar daha doyurucu olduğunu düşünüyor musunuz?biz hipp 1 kullanıyoruz ancak 2.5 saat sonra acıkıyorlar eskiden süre daha uzundu acaba 2ye geçsem mi diyorum max 120 içiriyorum şimdi

Devam sütü kullanan arkadaşlar daha doyurucu olduğunu düşünüyor musunuz?biz hipp 1 kullanıyoruz ancak 2.5 saat sonra acıkıyorlar eskiden süre daha uzundu acaba 2ye geçsem mi diyorum max 120 içiriyorum şimdi
Canım ölçüyü cogaltsan sanki az veriyorsun ondan cabuk acıkıyorlardır belki

Aptamil daha doğurucu sanırım
Seninkiler kaç aylık
Bizimkiler 3.5 aylıklar
Saat başı yerlerse 60
2 saat ara ile yerlerse 90
3 -4 saat arayla yerlerse 120 içiyorlar ama bu genelde nadir oluyor :)okdr uyudukları olmuyor çünkü :)

Canım ufak ufak elma suyu yoğurt veriyordum ama gece çok huzursuz oldular demek ki sindirim sistemleri henüz hazır değil.denedim dün hiç vermedim melek gibiydi ikiside.5 gün delirttiler beni çünkü
Ya ozaman hazır deiller bşy olmaz 6 ayda başlarsın eninde sonunda yiyecekler zaten :)

Aptamil daha doğurucu sanırım bide onu dene istersen
Seninkiler kaç aylık
Bizimkiler 3.5 aylıklar
Saat başı yerlerse 60
2 saat ara ile yerlerse 90
3 -4 saat arayla yerlerse 120 içiyorlar ama bu genelde nadir oluyor :)okdr uyudukları olmuyor çünkü :)

Canım ufak ufak elma suyu yoğurt veriyordum ama gece çok huzursuz oldular demek ki sindirim sistemleri henüz hazır değil.denedim dün hiç vermedim melek gibiydi ikiside.5 gün delirttiler beni çünkü
Ya ozaman hazır deiller bşy olmaz 6 ayda başlarsın eninde sonunda yiyecekler zaten :)

Dr 120 ile 150 arası dedi doyunca bırakıyorlar 150de yapsam içmiyorlar zorla.kilo alımları güzel aslında bende anlamadım
Dogru fazlasını almıuorlar kızım 145cc oglum 135 cc iciyor 2.5saatte benimkilerde hic 4 saat ac kalamazlar

Arkadaşlar bebişlerim 9 günlük oldular çok uyuyorlar ben uyandırıyorum arada siz bu gunlerdeyken meme+mama nasıl verdiniz ben önce emziriyorum mama az aliyorlar çok küçükler görenler canımı sıkıyor çok zayıf felan diyorlar biraz morele ihtiyacım var tecrübeli anneler

Arkadaşlar bebişlerim 9 günlük oldular çok uyuyorlar ben uyandırıyorum arada siz bu gunlerdeyken meme+mama nasıl verdiniz ben önce emziriyorum mama az aliyorlar çok küçükler görenler canımı sıkıyor çok zayıf felan diyorlar biraz morele ihtiyacım var tecrübeli anneler
Canim cabuk buyuyorlar migdeleri minnacik onlarin ac olsa yerler zaten iki saatte bir engec uyandir ayaklarini sik ugras uyandir mutlaka sarilik olmasinlar once emzirip sonra 1 olcek mama yapiyordum hepsini icemiyordu zaten

Back