• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Kan ilacına başlamışsındır kabız olacaklar diye korkuyorum bende şimdilik 2 damla veriyorum 5e kadar çıkacağız bakalım yani düzeni bozacak en ufak şey ödümü koparıyor diş çıkarma dönemini hafid atlatırsak zil takıp oynayacağım valla.kızım 9ayda çıkarmıştı.birbirlerine gülüyorlar dönmeler başladı iyice.tanıdık yüz olmadı mı benimkilerde hemen ağlamaya başlıyor :))))
Basladik bakalım benimkiler ishal gibi cıvık yapıyorlar kakayı simdilik kabızlık yok bende diş çıkarmadan korkuyorum sorunsuz atlatırız ins.bizde daha dönme yok malesef tembel cıktılar:KK51:

Deneyimli anneler ya da hamişler sizlere bir sorum var

22 haftalık tek yumurta ikizlerime hamileyim. Bebişlerim karnımda altlı üstlü duruyorlar. Göbek deliğimin ordaki yavrum gün içinde çok sık hareket ediyor, sürekli hissediyorum onu.

Ancak kasık bölgemdeki yani alttaki bebeğimi doğru dürüst hissedemiyorum. Mesela bugün hiç kıpırtı hissetmedim. Sizlerde durum neydi? İkisi birden sürekli oynuyor muydu??

Endişelenmeli miyim? Birinin bu kadar hareketli olup diğerinin kımıldamaması normal mi?

22 haftalık tek yumurta ikizlerime hamileyim. Bebişlerim karnımda altlı üstlü duruyorlar. Göbek deliğimin ordaki yavrum gün içinde çok sık hareket ediyor, sürekli hissediyorum onu.

Ancak kasık bölgemdeki yani alttaki bebeğimi doğru dürüst hissedemiyorum. Mesela bugün hiç kıpırtı hissetmedim. Sizlerde durum neydi? İkisi birden sürekli oynuyor muydu??

Endişelenmeli miyim? Birinin bu kadar hareketli olup diğerinin kımıldamaması normal mi?
Canım bende de durum aynıydı oğlum göbeğimin üstünde kızım arkadaydı ve sadece sabahları hissederdim onu ve hep endişelenirdim senin gibi ta ki dr kontrolünde iyi olduğunu görene kadar sağlıkla kucağına almanı dilerim.

Canım bende de durum aynıydı oğlum göbeğimin üstünde kızım arkadaydı ve sadece sabahları hissederdim onu ve hep endişelenirdim senin gibi ta ki dr kontrolünde iyi olduğunu görene kadar sağlıkla kucağına almanı dilerim.
Canım bunu duymak biraz rahatlattı teşekkür ederim. Acemi olunca böyle oluyor işte.. endişelenmeden duramıyorum, inşallah iyidir bebeklerimZz Sen sağlıkla kucağına aldın inşallah yavrularını?

Kızlar biraz garip bir soru olacak ama tek yumurta ikizlerinin ten rengi farklı olur mu acaba? Benim kızlar tek yumurta. Tek plasenta vardı. Çift olmalarına imkan yok yani. Birbirlerine benziyorlar ama ten renkleri farklı. Anlamadım olabilir mi ki böyle bir şey.
bende aynisini merak ediyorum benimde tek plesenta mono-dia kızlarım , ama tenleri farklı şaka gibi

benimkiler de öyleydi.üstteki çok hareketli alttaki haraketsiz.Acaba alttakiler eziliyorlar da ondan mı hareket etmiyorlar yavrucuklar?

endişelenmeyin bana kalırsa normal.

benimkiler de öyleydi.üstteki çok hareketli alttaki haraketsiz.Acaba alttakiler eziliyorlar da ondan mı hareket etmiyorlar yavrucuklar?

endişelenmeyin bana kalırsa normal.
Çok teşekkür ederim..

Gece dayanamadım hastaneye gittim, çok şükür yolundaymış her şey.. her zaman hissedilmiyor demekki çünkü ultrasonu açtığımız anda kıpır kıpırdı ama hissedemiyordum..

bende aynisini merak ediyorum benimde tek plesenta mono-dia kızlarım , ama tenleri farklı şaka gibi
Senin de mi öyle canım. Biz de mono dia. Gerçekten anlam veremiyorum. Yoğun bakımdan taburcu olduklarında daha çok benziyorlardı birbirlerine. Hatta şaka yapıyoruz bebekler evde karıştı diye. Gün geçtikçe biri diğerinden daha beyaz tenli oldu. Sarılık desem 40 gün geçti sanmıyorum. Doktora sorucam gidince.

İyi geceler tüm yorgun enerjik annelere :)
Benim bebeklerimde tek plesenta ama farklılar :) ben de en çok ek gıdaya geçiş döneminde zorlanmıştım tek tek denet özel olarak az az hazırla vs vs zaten üç çocuk ev işleri falan derken bir hayli yorucu bide ek gıda düşünmek yıpratıcı oluyor :/
Diş konusuna gelecek olursak hiç belli olmuyor huy tamamen değişebiliyor ama şanslıysanız hiç farkettirmeden çıkaran da var :) bizimkilerin 2si 10 ay civarı çıkardı ama biri tembel çıktı 15aylık oldu hala çıkarmadı derken şimdi yeni yeni çıkıyor inşallah :)

Kızlar biz 46 günlük olduk. İkiz bakmak dünyanın en zor işi. Tek olduğumda ikisi birlikte ağladıklarında elim ayağım şaşıyor bende ağlıyorum. Allahtan kayınvalidem yardım ediyor yoksa bazen kafayı yememe ramak kalıyor. Ama bir gülümsemeleri her zorluğu unutturuyor iyiki varlar iyiki doğurmuşum kızlarımı. Veren Allah'a şükürler olsun. Kızlarımdan biri 3 gündür aşırı meme düşkünü oldu durmadan emmek istiyor ağlıyor elimden geldiğince emziriyorum ikisini de meme başım yara oldu lansinoh krem sürüyorum kızım çok zorluyor beni mememi bırakmak istemiyor uyanık oldu mu hep meme vermezsem ağlıyor. Bu durumda olan var mı ? Varsa bunu Nasıl atlattınız?? Ben Günde 8 kere 3 er saat ara ile 60-70 cc sma mama veriyoruz günde 4-5 kez emziriyorum.

Kızlar biz 46 günlük olduk. İkiz bakmak dünyanın en zor işi. Tek olduğumda ikisi birlikte ağladıklarında elim ayağım şaşıyor bende ağlıyorum. Allahtan kayınvalidem yardım ediyor yoksa bazen kafayı yememe ramak kalıyor. Ama bir gülümsemeleri her zorluğu unutturuyor iyiki varlar iyiki doğurmuşum kızlarımı. Veren Allah'a şükürler olsun. Kızlarımdan biri 3 gündür aşırı meme düşkünü oldu durmadan emmek istiyor ağlıyor elimden geldiğince emziriyorum ikisini de meme başım yara oldu lansinoh krem sürüyorum kızım çok zorluyor beni mememi bırakmak istemiyor uyanık oldu mu hep meme vermezsem ağlıyor. Bu durumda olan var mı ? Varsa bunu Nasıl atlattınız?? Ben Günde 8 kere 3 er saat ara ile 60-70 cc sma mama veriyoruz günde 4-5 kez emziriyorum.
Biz de öyleyiz canım. Biz de 42 günlük olduk. Zordu hamileliğim ama yine olsa yine yapardım yine çekerdim onlar için. Şükürler olsun.
Memeyi ilgi ve şevkat için istiyor olabilir canım. Ya da büyüme atağı yaşıyor olabilir mi? Lansinoh çok iyi geldi bana da. İyi rahatlatıyor. Aventin kalkanı da memeyi kıyafetten uzak tuttuğu için işe yarıyor. Silikon kısımları bana alerji yaptığı için ben kullanamıyorum belki sana iyi gelebilir.
Beslenmemiz de aynı şekilde. Günde 8 kere 3 saatte 1 önce emziriyorum arkasından 60-80 cc süt ya da 60-75 cc mama içiyorlar.

Kızlar.merhaba benim oğlanlar 3.5aylık oldu sizin uyku düzeniniz nasıl acaba bide buaralar benimkilerden biri uykusunda ağlıyor sallayınca hemen sallıyorum.susuyo gözler kapalı agliyo yani neden acaba

Merhaba arkadaşlar herkes bebelerin peşinde kimse bişey yazmamış.bizi sorarsanız gece gündüz uykusuz yaşıyoruz.5ayda kurduğum düzen elma suyu ve yoğurda kadarmış.ek gıda ile herşey sil baştan oldu neyse sağlıklı ve mutlu günler sizlere

Beş aydan sonra bizim de düzenimiz çok bozuldu.4-5 ay geceleri çok zorlandık diş mahvetti.
10 aylık olduk.Bir haftadır daha iyiyiz Elhamdülillah.
Emekleme oturma sıralama derken sürekli gözüm üstlerinde.
Allah annelere kolaylık bebeklere sağlık versin

Beş aydan sonra bizim de düzenimiz çok bozuldu.4-5 ay geceleri çok zorlandık diş mahvetti.
10 aylık olduk.Bir haftadır daha iyiyiz Elhamdülillah.
Emekleme oturma sıralama derken sürekli gözüm üstlerinde.
Allah annelere kolaylık bebeklere sağlık versin
Sağol canım sanırım bizde aynı merhalelerden geçmeye başladık.sakin sessiz kızım bir coştu pir coştu vitaminlere yine döneceğiz yorgunluktan kendine gelemiyorum

Sağol canım sanırım bizde aynı merhalelerden geçmeye başladık.sakin sessiz kızım bir coştu pir coştu vitaminlere yine döneceğiz yorgunluktan kendine gelemiyorum

Ben de bırakmıştım balık yağını kilo aldırıyor diye duydum 7 kg fazlam var diyet yapacaktım kendiliğinden gitmeye başladı.

Dr um da takviye al iki bebek zor diyor

Ben de bırakmıştım balık yağını kilo aldırıyor diye duydum 7 kg fazlam var diyet yapacaktım kendiliğinden gitmeye başladı.

Dr um da takviye al iki bebek zor diyor
Aynen hemen balık yağı ve d vitamini alacağım moral motivasyon eksik evdekilere esip gürlüyorum.hamileliğimde gece yatarken almıştım balık yağını hiç acıktırmadı aklında bulunsun canım

Merhaba arkadaşlar herkes bebelerin peşinde kimse bişey yazmamış.bizi sorarsanız gece gündüz uykusuz yaşıyoruz.5ayda kurduğum düzen elma suyu ve yoğurda kadarmış.ek gıda ile herşey sil baştan oldu neyse sağlıklı ve mutlu günler sizlere
Benimkilerde zor uyuyor ama disten degil huysuzluktan of cidden cok zor tek bakıyorum birde canım ek gidadan sonra mama veriyormusun mesela elma suyu verdim geçende aç karnına üc cay kasigi sonrasinda agladılar bende mama verdim nasıl yapıyonuz ek gıda olayı beni baya zorluyor

Benimkilerde zor uyuyor ama disten degil huysuzluktan of cidden cok zor tek bakıyorum birde canım ek gidadan sonra mama veriyormusun mesela elma suyu verdim geçende aç karnına üc cay kasigi sonrasinda agladılar bende mama verdim nasıl yapıyonuz ek gıda olayı beni baya zorluyor
Hayatım şimdilik sadece elma suyu ve yoğurt veriyorum 3-4 kaşık kadar sonrası bildiğin gibi acıkınca mamasını veriyorum.allah yardımcın olsun canım eşimde gitti benim annem geldi yanıma ona bişey yaptırmayayım diye kendimi yırtıyorum uykusuz kalmasın diye çünkü kardeşimin 1.5 yaşında oğluda bizimle gündüz 3 bebek birde gece uykusuzluğu bizi hırpaladı açıkçası.sağlık olsun vitaminler bizi bekler.

Back