• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Taze faslye (tarif ebru all dan )

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ChoqSeqeR

hayırlısını nasip et ALLAHım
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
6.015
1.146
773
41
taze fasülye

hiçbirşey

3 - 4 tane taze fasülye
1 kaşık yeşil veya kırmızı mercimek
1 küçük soğan
1 küçük patates
1 domates rendesi

yapıılışı:
az yağda soğanlar kavrulur üzerine domates rendesi dökülp kavrulur 2 bardak su eklenir mercimek ve bulgur katılır, sonra çok küçük parçalar halinde doğranmış patates ve teze fasülyeler eklenir tencerenin ağzı kapatılır pişene kadar kaynatılır...
ben düdüklüde pişirdim 20 dk da oldu
üzerine yağda nane kavrulup dökülebilir....

teşekkürler canım paylaşımın için...
yalnız ; yağda soğanı kavuruyoruz üzerine domates ilave ediyoruz vs.
bizler için bir tarif sandım ben kaydirigubbakcemile3

yok canım azıcık yağ katıyoruz çok değil yani artık bizim yemeklerimiz gibi yemeye alışmaları gerek yavaş yavaş onur çok severek yedi artık 9 aylık ama siz biraz daha bekleyebilrisiniz bunlardan vermek için

Canım; benim bildiğim kadarıyla, 1 yaşından sonra çocuklar aile sofrasından, evde pişen yemeklerden yemeğe başlayabilir..
o nedenle; uzun bir süre daha bu tarz ; yağın kızdırıldığı, soğanlı, tuzlu, salçalı şeyleri vermeyi düşünmüyorum ben a.s.

sağol fatmacım tarif için...

soğanı ben şöyle veriyorum....

sebze çorbasına falan bütün atuıyorum... pişince çıkarıp çöpe atıyorum...

soğan, pırasa, domates bunları verebiliriz artık.. ama domatesler çıkmadı henüz sanırım...

sağol fatmacım tarif için...

soğanı ben şöyle veriyorum....

sebze çorbasına falan bütün atuıyorum... pişince çıkarıp çöpe atıyorum...

soğan, pırasa, domates bunları verebiliriz artık.. ama domatesler çıkmadı henüz sanırım...

Çok sağlıklı olması gereken bu sanırım.

ben de sebze çorbasının mercimek çorbasının içine atıyorum pişince hepsini süzgeçten geçiriyorum atılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum soğanın soğan doğal antibiyotik

Back