Hamur İşleri Tavuklu ve somon balikli tart (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
bu tarif fransiz yemek kursumdan bi tariftir

creme fraiche turkiyede ne oluyo bilmiyorum

200 gr un
125 gr margarin
500 gr creme fraiche
4 yumurta
arzuya gore yemekten kalan tavuk parcalari 1 su bardagi olcak kadar
veya somon fume hazir paketlerde olanlardan
biraz tuz
karabiber
bir subardagindan fazla kasar peyniri rendesi

oda sicakligindaki margarini bi kaba koyup uzerine un katip birazda tuz serpip ,yoguruyoruz,
yogurduktan sonra dolapta 5-10 dk dinlendiriyoruz
buyuk tart kalibini veya tepsiyi margarinle yagliyoruz ve unluyoruz
hamuru tart kalibina gore acip ,kaliba yerlestirip ,kenarlarini duzeltip catalla delikler yapiyoruz
uzeri sosu icin : creme fraiche i bi kaba bosaltip uzerine yumurta tuz, ve karabiberi katip karistiriyoruz
tavuk veya somonu hamurun uzerine dokup duzeltiyoruz
sosun icine biraz kasar peyniri rendesi katip karistirip hamurun uzerine dokuyoruz, en son uzerine kasar peyniri rendesi serpip firina veriyoruz, firin,da uzeri ve hamurun alti pisede kadar durdurup aliyoruz, dilimleyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN

Son düzenleme:
somon balikli tart
tavukluvesomonbaliklitady7.jpg

tavukluvesomonbaliklitayv7.jpg

tavuklu tart
tavukluvesomonbaliklitaqj5.jpg

tavukluvesomonbaliklitaqd8.jpg

Son düzenleme:
creme fraiche turkiyede ne oluyo bilmiyorum
avrupadaki arkadaslar genelde biliyo ama turkiyedekiler icin bilen varsa yazbilirmis 7
aceba labne peynirimi ne oluyoki
bu hafif eksili yogurda benziyo , insallah bi bilen cikar

ben bundanda hic yemedim denesem mi ne bu arada bikac hafta oluyo galiba mini firin aldim napayim buyuk firin bana ben ona baka baka usandim bi kac kez biseyler yaptim bunuda not alsam iyi olacakkaydirigubbakcemile

asi guzel canim hep fransiz magazalaeinda var bundan hazir satiliyo ,ben ordan aldim ama tabi iyi olmuyo,kendimiz yapinca guzel oluyo ,somonluyu esim ,tavukluyuda ben begendim ,tabi istege gore,evde onceden kalan tavugu degrlendirebilrisin,bu arada frin gozun aydin olsun ,kucukte olsa varya ,zaten kac kisisiniz yeter size, artik hep firinli yemekler yaparsin
degisik tarifleride senden bekliyoruz :)

Sympathique ellerine saglik ,cok guzel gorunuyor a.s.
Tavuk ve somon onceden pisiriliyor mu?

canim ben tavugu onceden evde kalan tavuktan yapatim, ama kalan yoksa tavuk gogsunu haslayp yapabilirsin
somon ise hani hazir fumeler oluyo onlardan yaptim
aslinda tavugunda fumesi var oda olabilir yani

X