Tavuk Yemekleri Tavuklu Patatesli Bezelye Yemeği

Kxoxmxuxr Prenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
4.249
1
Tavuk Yemeği

Yarım kilo soyulmuş bezelye
2-3 sarı patates
1 havuç
250 gr kıyma veya 1 adet tavuk göğsü
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça
İstenilen miktarda tuz
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2-3 su bardağı sıcak su

Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurun.

Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzu ekleyin. Soyulmuş ve küp küp doğranmış patatesi, havucu sarımsakları tencereye koyun.

2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı toz biberi ilave ederek önce 10 dk. yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra da kısık ateşte 20\25 dakika pişirin.

bezelyeli yemeği bizde seviyoruz ama ben icine 1 tane havuc doğruyorum küp şeklinde sarmısak koymuyorum cok güzel oluyor yanınada princ pilavı ve cacık yapıyoruum afiyet olsun

ya ben dün akşam yapmıştım, bezelyeyi..bende kıymalı yaptım.çok garip oldu ya.katı oldu yani...kıymasız çok güzel yapıyordum ama bu kez olmadı

ayy kıslar benimde dünkü menümde bezelye vardı çok severim bende bezelyeyi bende kırmızı etle yaptım çok güzel olmuştu ağzınıza layık ama tavuluyuda deniycem inş. sarımsak ve havucu bende herzaman eklerim canlarım herkeslere afiyet olsun kömür prenses emeğine sağlık canım

bende bugün ilk kez tavuklu denicem umarım güzel olur:) birde kekik ilave edecem tavuğa yakıştığı için. istediğim lezzeti yakalarsam tüm kadınlar kulübü üyelerini davet edeceğim yemeğe:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…