Hamur İşleri tavuklu mantı

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
evdekilerin bayıldıkları bir yemek tavsiye ederim

öncelikle tavuk göğüslerine tuz ekleyip haşlıyalım.
maydanozları kıyalım
fırın tepsisini yağlıyalım.

6 yufka
2 tane tavuk göğsü
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
1 demet maydanoz
yoğurt
sarımsak
karabiber
kırmızı toz biber

haşlanan tavuk göğüslerini bir tabağa alıp didikliyelim ve maydanoz ve karabiberle karıştıralım
göğüsten çıkan tavuk suyuna süt ekleyip soğutalım,bunu harc olarak kullanıcaz.
yufkaların 3 tanesini aralarına tavuksuyu süt karışımını ekleyerek üst üste dizelim.
3. yufkanın üstüne tavuk göğsü,maydanoz karışımı.sonra gene 3 yufka daha aralarında harcla.
en üstede harc koyalım,180 derece fırına sürelim.fırına sürmeden kesersek daha iyi pişer.
bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlıyalım.
börek pişince tabaklara servis edip sarıomsaklı yoğurt dökelim.
en üstünede tavada ısıttığımız sıvıyağda kırmızı toz biberi yakıp,sos olarak her tabağa 1 kaşık üstünde gezdirelim.

Parkon, bu tarifi cok begendim! :) Actigin konulara girmesem göremeyecekmisim.!!!

Sosyete mantisini biliyordum, hatta su an yapiyorum cünkü esimin en sevdigi yemek!:) Kendisine zeytin yaglilar, karni yarik, hünkar begendi yaptim, annem elleriyle manti acti..

Anlayamadim esim en cok sosyete mantisini begendi!:)

Senin tarifini de deneyecegim

off tarife bak evde yufka olsa hemen yapardım ellerine sağlık

off tarife bak evde yufka olsa hemen yapardım ellerine sağlık

Afiyet olsun kızlar.Benim çocukların en sevdiği yemektir,inşallah sizde seversiniz.

valla bizde az önce hüplettik ama tavuklu degil kıymalı kendim açtım yufkaları çok iyi içli köfte sarma övünmek gibi olmasın yemegimi çok beğenirler

eline sağlık,çok güzel bir tarif,misafirlerime yapacağım

guzel tarıfe benzıyor canım

resım var mı acaba
cokta acım agzımın suyu aktı vallahı

valla bizde az önce hüplettik ama tavuklu degil kıymalı kendim açtım yufkaları çok iyi içli köfte sarma övünmek gibi olmasın yemegimi çok beğenirler

Maaşallah sizin becerikliliğinize yetişemem ben.Ancak hazır yufkayla birşeyler yapabiliyorum.

güzel ve pratik bir taarif gibi duruyor
canım bide resim eklesen çok iyi olur
ama gene de uğraşıp yazmışsın emeğine sağlık

Maaşallah sizin becerikliliğinize yetişemem ben.Ancak hazır yufkayla birşeyler yapabiliyorum.

olsun canım onunla yapamayanlarda var

bende pek becerıklı degılım
esım der bazen mantı yapsan fılan dıye
bende ona sana evlenırken Emıne Beder rım mı dedım dıyorum bısey dıyemıyor

ogrenmeye calısıyorum ama ona caktırmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…