Börekler Tavuklu Mantarlı Yalancı Sandal Böreği - Yörsan Kaşar Peyniri Sponsorluğunda

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.820
İlk yarışma deneyimim, sanırım ilk kez benim birşeyler pişirebileceğim ayarda bir kategori geldi. Üstü çıtır, içi dopdolu ve yumuşacık, doyurucu bir börek tarifiyle şansımı denemek istedim bende.

Malzemeler:

İç Harcı

-500 gr mantar -500 gr tavuk göğsü

-domates* -biber* *Bunlar buzluktan o yüzden tam ölçü veremiyorum

- 50 gr rende kaşar - 2 soğan - 1 diş sarımsak -2 kırmızı biber

- Tuz karabiber pulbiber nane –Zeytinyağı

Diğer Malzemeler

- 3 yufka - Kaşar rendesi -Yumurta sarısı

İç Harcını Hazırlarken;

Soğanı sarımsağı ve tavukları az bir miktar zeytinyağında kavuruyorsunuz. Ardından tavaya domates, biber, mantar gibi suyunu salacak diğer malzemeleri ilave ediyorsunuz, suyunu salıp tekrar çektiğinde iç harcınız hazır. Birkaç dakika soğutup içine kaşar rendesi ilave ediyorsunuz ki malzemeler birbirine ve yufkaya yapışsın yerken dağılmasın.

Börek:

Yufkayı 8’ bölerek, üçgen dilimler elde ediyoruz. Üçgen dilimlerin geniş kenarına iç harçtan koyup genişçe bir
rulo börek sararcasına sarıyoruz. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ile çırpılmış bir yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından böreklerin ortasını bıçakla yarıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortası açılıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üst kısmına tekrar kaşar serpip, sertleşmemesi için üzerini başka bir tepsiyle örtüp soğumaya bırakıyoruz. İşte börekler hazır.

Bunlarda kamera arkası . Gece börekleri düzgün fotoğraflamayı bir türlü beceremeyince birazcık kendimi kaybettim de ben. İlk fotoğrafta dolmalık biberden yengeç ya da ahtapot gibi bir dekor hazırlamaya çalışmışım aslında. Ama nedense hem örümceği andırmış hem kameraya saldırmak üzere gibi duruyor İkinci fotoğrafta da acaba börekler gece manzarasında daha mı iyi gözükür gibi bir fikre kapılmışım, tek elimle balkon camından tabağı sarkıtıp tek elimde kamera çekmeye çalışıyorum Börekleri düşüreceğim korkusundan kamera ne biçim titremiş elimde

Eline sağlık canım sunum çok orijinal olmuş eminim küçük çocuklar bu tarife bayılır :) eline sağlık başarılar diliyorum

Tarif çok güzelmiş ellerine sağlık canım
Tariften ziyade konuşma tarzın hoşuma gitti çok eğlenceli birisin maşallah

Tarif çok güzelmiş ellerine sağlık canım
Tariften ziyade konuşma tarzın hoşuma gitti çok eğlenceli birisin maşallah

Ben yemek yapmaya çalışırken hep trajikomik birşeyler oluyor çünkü. Ondan eğlenceli geliyordur :) Bu böreği pişirirken de sponsor banvit tavuk göğsü olacaktı normalde. Alışverişi yaptım eve gelince iki dakika üzerimi değiştireyim elimi yıkayayım dedim. Bir baktım annem kendi kendine tavukları kesip pişirmeye karar vermiş yardım olsun diye. 'Anne ben yapıcam böreği hem sponsorumu pişiriyorsun şuan' diyorum ' Unutmuşum ben, daha pişmediler hem, istersen yeniden paketleriz banvit tavuk kuşbaşı olur senin sponsorunda' diyor

Sponsorumu pişiriyorsun
Ne güzel şeyler işte hayatın tadı tuzu, balkondan sarkma çabanızı da takdir ettim fotoğrafa efekt verecez diye düştüğümüz haller

Ay çok güzel olmuş bu, isim vermeyim reklam olmasın ama Ankara'da bir börekçinin aynen bu malzemeli börekleri çok meşhur. Gittikçe yerdim sayende evde de yapıp yiyebileceğim. Ellerine sağlık. :)

Ay çok güzel olmuş bu, isim vermeyim reklam olmasın ama Ankara'da bir börekçinin aynen bu malzemeli börekleri çok meşhur. Gittikçe yerdim sayende evde de yapıp yiyebileceğim. Ellerine sağlık. :)

:) Afiyet olsun şimdiden. Patatesli pastırmalı bir versiyonu var bu böreğin o da çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…