- 13 Ekim 2016
- 6.191
- 26.673
-
- Konu Sahibi AngelicaPickles
Çok güzel olmuş elerinize sağlık başarılar dilerim sizede..
Ellerinize sağlıkYarışmada bol şans diliyorum
Elerrine sağlık canım muhteşem olmuş başarılar
Çok hoşsunuz..
Ellerinize emeğinize sağlık. Başarılar diliyorum. Eminim çok lezzetlidir
Yok tatlım inan herkesin yapabileceği çıtırlıkta. Beceriye çok gerek yok. Olsa da yaparsın senÇok teşekkür ederim. Bir paçanga değil ama şimdi, deminden sizinkilere bakıp bakıp 'Rakipler de çok sağlam' diyorum
Teşekkürler
Çok teşekkürler, sizin börek de çok güzel gözüküyor puf puf, buradan söylüyorum ama iadeyi ziyarete de gelicem ben bir ara topik gezmeye
Çok teşekkür ederim. Sizin böreğiniz de çok güzel gözüküyor, bir de ben ilk başta dışının milföyden yapıldığını anlamamışım. Kendi kendime diyorum, millet yufkayı ne hale sokuyor, sen utanmadan kendi böreğinin üstüne çıtır diyorsun al çıtırlık görSonradan üstünde milföy olduğunu anlayınca bir rahatladım beceriksizliğimden değil de malzeme farkından kaynaklıymış olay diye. Çok lezzetli gözüküyor ama gerçekten, en kısa zamanda deneyeceğim tarifinizi.
Çok güzel görünüyor ,şık bir sunum olmuş kaşar peyniri kürdanla öyle yapıp sunum yapmakİlk yarışma deneyimim, sanırım ilk kez benim birşeyler pişirebileceğim ayarda bir kategori geldi. Üstü çıtır, içi dopdolu ve yumuşacık, doyurucu bir börek tarifiyle şansımı denemek istedim bende.
Malzemeler:
Eki Görüntüle 2094849
İç Harcı
-500 gr mantar -500 gr tavuk göğsü
-domates* -biber* *Bunlar buzluktan o yüzden tam ölçü veremiyorum
- 50 gr rende kaşar - 2 soğan - 1 diş sarımsak -2 kırmızı biber
- Tuz karabiber pulbiber nane –Zeytinyağı
Diğer Malzemeler
- 3 yufka - Kaşar rendesi -Yumurta sarısı
İç Harcını Hazırlarken;
Soğanı sarımsağı ve tavukları az bir miktar zeytinyağında kavuruyorsunuz. Ardından tavaya domates, biber, mantar gibi suyunu salacak diğer malzemeleri ilave ediyorsunuz, suyunu salıp tekrar çektiğinde iç harcınız hazır. Birkaç dakika soğutup içine kaşar rendesi ilave ediyorsunuz ki malzemeler birbirine ve yufkaya yapışsın yerken dağılmasın.
Eki Görüntüle 2094858
Börek:
Yufkayı 8’ bölerek, üçgen dilimler elde ediyoruz. Üçgen dilimlerin geniş kenarına iç harçtan koyup genişçe bir
rulo börek sararcasına sarıyoruz. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ile çırpılmış bir yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından böreklerin ortasını bıçakla yarıyoruz.
Eki Görüntüle 2094859 Eki Görüntüle 2094863 Eki Görüntüle 2094867 Eki Görüntüle 2094864
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortası açılıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üst kısmına tekrar kaşar serpip, sertleşmemesi için üzerini başka bir tepsiyle örtüp soğumaya bırakıyoruz. İşte börekler hazır.
Eki Görüntüle 2094875
Eki Görüntüle 2094898
Ellerine sağlık canım bol şanslarÇok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. Bir paçanga değil ama şimdi, deminden sizinkilere bakıp bakıp 'Rakipler de çok sağlam' diyorum
Teşekkürler
Çok teşekkürler, sizin börek de çok güzel gözüküyor puf puf, buradan söylüyorum ama iadeyi ziyarete de gelicem ben bir ara topik gezmeye
Çok teşekkür ederim. Sizin böreğiniz de çok güzel gözüküyor, bir de ben ilk başta dışının milföyden yapıldığını anlamamışım. Kendi kendime diyorum, millet yufkayı ne hale sokuyor, sen utanmadan kendi böreğinin üstüne çıtır diyorsun al çıtırlık görSonradan üstünde milföy olduğunu anlayınca bir rahatladım beceriksizliğimden değil de malzeme farkından kaynaklıymış olay diye. Çok lezzetli gözüküyor ama gerçekten, en kısa zamanda deneyeceğim tarifinizi.
Çok güzel görünüyor ,şık bir sunum olmuş kaşar peyniri kürdanla öyle yapıp sunum yapmak
Ellerinize Sağlık,yarışmada başarılar dilerim. Böyle bir sunumu bende yaparım muhakkakAma tarifin içini değiştirerek tabi :)
Ellerinize sağlık, mantarı çok severim eminim tadı harikadırbaşarılar
ellerine sağlık:)
Ellerine sağlık canım bol şanslar
Çok şirin olmuşlar valla kk hatunlari pek bir marifetli Ellerine emeğine sağlık Başarılar dilerimİlk yarışma deneyimim, sanırım ilk kez benim birşeyler pişirebileceğim ayarda bir kategori geldi. Üstü çıtır, içi dopdolu ve yumuşacık, doyurucu bir börek tarifiyle şansımı denemek istedim bende.
Malzemeler:
Eki Görüntüle 2094849
İç Harcı
-500 gr mantar -500 gr tavuk göğsü
-domates* -biber* *Bunlar buzluktan o yüzden tam ölçü veremiyorum
- 50 gr rende kaşar - 2 soğan - 1 diş sarımsak -2 kırmızı biber
- Tuz karabiber pulbiber nane –Zeytinyağı
Diğer Malzemeler
- 3 yufka - Kaşar rendesi -Yumurta sarısı
İç Harcını Hazırlarken;
Soğanı sarımsağı ve tavukları az bir miktar zeytinyağında kavuruyorsunuz. Ardından tavaya domates, biber, mantar gibi suyunu salacak diğer malzemeleri ilave ediyorsunuz, suyunu salıp tekrar çektiğinde iç harcınız hazır. Birkaç dakika soğutup içine kaşar rendesi ilave ediyorsunuz ki malzemeler birbirine ve yufkaya yapışsın yerken dağılmasın.
Eki Görüntüle 2094858
Börek:
Yufkayı 8’ bölerek, üçgen dilimler elde ediyoruz. Üçgen dilimlerin geniş kenarına iç harçtan koyup genişçe bir
rulo börek sararcasına sarıyoruz. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ile çırpılmış bir yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından böreklerin ortasını bıçakla yarıyoruz.
Eki Görüntüle 2094859 Eki Görüntüle 2094863 Eki Görüntüle 2094867 Eki Görüntüle 2094864
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortası açılıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üst kısmına tekrar kaşar serpip, sertleşmemesi için üzerini başka bir tepsiyle örtüp soğumaya bırakıyoruz. İşte börekler hazır.
Eki Görüntüle 2094875
Eki Görüntüle 2094898
Elinize sağlık,başarılar dilerim.
Başarılar dilerim, çok orijinal, güzel, sevimli, tatlı olmuş sunum da içerik de :)
Ellerinize sağlık ,yarışmada başarılar dilerim
Çok şirin olmuşlar valla kk hatunlari pek bir marifetli Ellerine emeğine sağlık Başarılar dilerim
Dun bakinca cok degisik gelmisti bu tarif bana, o yuzden bugun yufka alip hemen denedim. Gercekten cok lezzetliydi, yiyen herkes cok begendi. Elinize saglik, sunum da cok sevimli olmus
Yalancı Skandal böreği diye okudum.
Neyse skandal yokmuş.
Elinize sağlık, çok hoş gözüküyor.