- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.820
- Konu Sahibi AngelicaPickles
İlk yarışma deneyimim, sanırım ilk kez benim birşeyler pişirebileceğim ayarda bir kategori geldi. Üstü çıtır, içi dopdolu ve yumuşacık, doyurucu bir börek tarifiyle şansımı denemek istedim bende.
Malzemeler:
İç Harcı
-500 gr mantar -500 gr tavuk göğsü
-domates* -biber* *Bunlar buzluktan o yüzden tam ölçü veremiyorum
- 50 gr rende kaşar - 2 soğan - 1 diş sarımsak -2 kırmızı biber
- Tuz karabiber pulbiber nane –Zeytinyağı
Diğer Malzemeler
- 3 yufka - Kaşar rendesi -Yumurta sarısı
İç Harcını Hazırlarken;
Soğanı sarımsağı ve tavukları az bir miktar zeytinyağında kavuruyorsunuz. Ardından tavaya domates, biber, mantar gibi suyunu salacak diğer malzemeleri ilave ediyorsunuz, suyunu salıp tekrar çektiğinde iç harcınız hazır. Birkaç dakika soğutup içine kaşar rendesi ilave ediyorsunuz ki malzemeler birbirine ve yufkaya yapışsın yerken dağılmasın.
Börek:
Yufkayı 8’ bölerek, üçgen dilimler elde ediyoruz. Üçgen dilimlerin geniş kenarına iç harçtan koyup genişçe bir
rulo börek sararcasına sarıyoruz. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ile çırpılmış bir yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından böreklerin ortasını bıçakla yarıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortası açılıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üst kısmına tekrar kaşar serpip, sertleşmemesi için üzerini başka bir tepsiyle örtüp soğumaya bırakıyoruz. İşte börekler hazır.
Malzemeler:
İç Harcı
-500 gr mantar -500 gr tavuk göğsü
-domates* -biber* *Bunlar buzluktan o yüzden tam ölçü veremiyorum
- 50 gr rende kaşar - 2 soğan - 1 diş sarımsak -2 kırmızı biber
- Tuz karabiber pulbiber nane –Zeytinyağı
Diğer Malzemeler
- 3 yufka - Kaşar rendesi -Yumurta sarısı
İç Harcını Hazırlarken;
Soğanı sarımsağı ve tavukları az bir miktar zeytinyağında kavuruyorsunuz. Ardından tavaya domates, biber, mantar gibi suyunu salacak diğer malzemeleri ilave ediyorsunuz, suyunu salıp tekrar çektiğinde iç harcınız hazır. Birkaç dakika soğutup içine kaşar rendesi ilave ediyorsunuz ki malzemeler birbirine ve yufkaya yapışsın yerken dağılmasın.
Börek:
Yufkayı 8’ bölerek, üçgen dilimler elde ediyoruz. Üçgen dilimlerin geniş kenarına iç harçtan koyup genişçe bir
rulo börek sararcasına sarıyoruz. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ile çırpılmış bir yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından böreklerin ortasını bıçakla yarıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortası açılıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üst kısmına tekrar kaşar serpip, sertleşmemesi için üzerini başka bir tepsiyle örtüp soğumaya bırakıyoruz. İşte börekler hazır.