Tavuk Yemekleri Tavuk Köfteli Ali Nazik - Banvit Piliç Sponsorluğunda

ulasimiz

Hızır Senin Kalbindedir Be Güzelim..
Pro Üye
4 Mart 2012
14.751
33.974

Merhaba Kadınlar Kulübünün güzel kadınları
Yarışmaya ilk defa katılıyorum.Sizlere çok güzel, doyurucu bir tarifle geldim.Umarım dener ve beğenirsiniz

Köfte Malzemeleri
1 kg tavuk kıyma( tavuk kalça veya tavuk göğsünden olabilir)
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
Yarım sb. galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon

Köftenin Yapılışı:
Tavukçunuzdan kalça ve göğüs etini karışık alıp çektirebilirsiniz.Gelelim tarifimize Kıymamızı rahat yoğurabileceğiniz bir kaba alalım.Üzerine rendelenmiş, suyu sıkılmış soğanı ekleyelim.Galeta unu veya bayat ekmeklerimizi ekleyelim. Yumurtamızı en son tuzumuz ve baharatlarımızı güzelce ekleyip özleşene kadar yoğuralım.Artik köftelerimize şekil verebiliriz.Köftelerimizin boyutu misketten biraz büyük olabilir. *Köftelere şekil verirken elimizi ıslatarak şekil verirsek kıyma elimize yapışmaz köftemiz pürüzsüz bir şekil alır:) Daha sonra yağımızı eklediğimiz kızgın tavada güzelce ara ara karıştırarak kızartalım..

Beğendi'nin Malzemeleri ve Yapılışı:
5 - 6 Adet Patlıcan
2 su bardağı kadar süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarmısak
Patlıcanlarımıza çatalla delikler açalım. Fırında güzelce közleyip, soğuk suya tutup güzelce soyalım.( Soğuk suya tutunca kolayca soyuluyor.)
Daha sonra patlıcanlarımızı güzelce doğrayıp ezelim.Sarmisak, tuz, ve yoğurtla iyice karıştırıp büyük buluşma için kenara alalım.

Sosumuzun Malzemeleri ve Yapılışı:
1 Adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı Domates salçası
2 bardak kadar Domates sosu yoksa 4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı kadar zeytin yağı veya ayçiçek yağı
Yağımızı tencereye alalım. Doğradığımız biberi ekleyip sosumuza lezzet vermesi için biraz kızarmasını sağlayalım.Daha sonra salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım baharatlarımızı, tuzumuzu ve yarım su bardağı suyumuzu ekleyip pişirelim.

En son servis tabağımıza önce sosumuzu güzelce yayalım.Üzerine beğendimizi koyalım en son köftelerimizi ekleyelim. Köftelerimizin üzerine bir miktar sosumuzdan gezdirip sunuma hazırlayalım. Yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş
Aramıza hoş geldinizYarışmada bol şans diliyorum

Elinize sağlık,tavuk köftesini cok severim,bu şekilde hiç denememistimYarismada bol şanslar

Ellerinize emeğinize saglık yarısmada basarılar

Ellerine sağlık başarılar diliyorum

Bizimkilerde tavukgiligi yapar
Hem sulu yemeğe. Hem kızartmak için
Elinize sağlık
Teşekkür ederim canım..Ben de o gün sulu yemek yaparım diye kıymanın bir kısmına bol kekik ekleyerek yuvarlayıp dondurucuya attım.Hatta bugün yemeğini yaptım

Reactions: H M
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…