Tavuk Yemekleri Tavuk Çullama-Resimli

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
31
Bu tavuk yemeğini bir internet sitesinden almıştım
sık yaptığım yemeklerden biri haline geldi tarifi verdiğim arkadaşlarımda severek yapıyorlar hazırlaması kolay ve çok doyurucu bir yemek tek başına bile insanı doyurmaya yeterli oluyor ben yanına sadece çorba ve salata yapıyorum

1 bütün tavuk
yarım kg un
biraz sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz

tavuğu güzelce haşlayın(ben içine 1 bütün soğanda koyuyorum)
etlerini ayıklayıp yağladığınız fırın kabına dizin
unu çok az sıvı yağla kavurun tuzunuda ilave edip tavuk suyu ilavesiyle devamli karıştırarak beşamel sos kıvamına getirin hazırladığınız çullamayı tavukların üstüne döküp yayın yağla biber salçasını hafif kavurun içine biraz su ilave edip karıştırın bunuda çullamanın üstüne gezdirerek dökün fırında kızartın afiyet olsun

hmmmm cok severim tavuk yemeklerini..acilen denemeliyim,ellerine saglik barcman ablam..

eveeet kızlar çok sevdiğim çullamayı bugün pişirdim edimle afiyetle yedik size resmini ekleme sözümü yerine getireyim yanlız biz sadece iki kişiyiz diye ölçüyü az tuttum

aaaa abla tariflerinn çok güzell saoll bunu da deniycemm

abla yaptım tarifini saol eşim beğendii birazda üzerine kaşar rendeledim...

Tesekkür ederim barcman hanim..
verdiginiz tarifi bugün evde yaptim ve cok lezizdi.
Isin en sevindirici tarafi 4 yasindaki otizm hastasi oglum normal sartlarda püre türü seyler yerdi. Ama bu tarifi bizimle masada oturup kendi yedi. Gözlerimize inanamadik. Yani, bu tarifi vermekle insanlara degisik bir damak tadi tattirmakla kalmadiniz, bir otistik anne-babayi sevindirdiniz. Ben bu tarifi artik yagmur cocugum icin SIk araliklarla yapacagim.

Tekrar tesekkürler..

rica ederim canım tarifimin böylesine işe yaramasına nasıl sevindim nasıl mutlu oldum anlatamam:1hug:

tarif gerçekten güzel ama bana biraz unu fazla gibi geldi.bi dahakine ununu azaltıp yapıcam.farklı bi lezzet.

cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik

off bayilirim cullamaya. biz firinlamiyoruz, uzerine kirmizi biber yakip servis yapiyoruz.
bu tarifi de denedim super oldu, tesekkurler )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…