- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
Herkese merhaba
soğuk kış aylarında şifa niyetine besleyici içimizi ısıtan bağışıklığımızı güçlendiren tavuk çorbasını sık yaparım yine yapmışken fotoğraflayıp katılmak istedim. Hemen yapımına geçiyorum
Malzemeler
bagetimi yıkayıp tencereye koydum ve yumuşayana kadar pişirdim. bu şekilde koyduğumuz suya göre tavuk suyumuzu elde etmiş olduk
tavuklar haşlanınca didikledim.
unumuzun içine yaklaşık 1 su bardağı su koyarak açtım ve biraz soğuttunuz tavuk suyuna ekledim tekrar kaynamasını bekledim.
Kaynayınca içine sarımsağı rendeleyip sirkeyi ekledim.
daha sonra tuz ve nanesini de ekledim. Pişmeye bıraktım kıvam alınca kaynayınca pişmiş ve didiklenmiş tavuğu ekleyip bi taşım aha kaynattım
üzerine tereyağı ve pul biber ile sos hazırdım tabaklara servis ettikten sonra üzerine döktüm.
ve sunum
Püf noktaları
soğuk kış aylarında şifa niyetine besleyici içimizi ısıtan bağışıklığımızı güçlendiren tavuk çorbasını sık yaparım yine yapmışken fotoğraflayıp katılmak istedim. Hemen yapımına geçiyorum
Malzemeler
- 1 but ya da benim gibi iki baget yahutta yarım tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 diş sarımsak
- tuz karabiber nane
- tereyağı
- pulbiber
bagetimi yıkayıp tencereye koydum ve yumuşayana kadar pişirdim. bu şekilde koyduğumuz suya göre tavuk suyumuzu elde etmiş olduk
tavuklar haşlanınca didikledim.
unumuzun içine yaklaşık 1 su bardağı su koyarak açtım ve biraz soğuttunuz tavuk suyuna ekledim tekrar kaynamasını bekledim.
Kaynayınca içine sarımsağı rendeleyip sirkeyi ekledim.
daha sonra tuz ve nanesini de ekledim. Pişmeye bıraktım kıvam alınca kaynayınca pişmiş ve didiklenmiş tavuğu ekleyip bi taşım aha kaynattım
üzerine tereyağı ve pul biber ile sos hazırdım tabaklara servis ettikten sonra üzerine döktüm.
ve sunum
Püf noktaları
- tavuk suyunu elde edince mutlaka süzerek kullanın
- unu açarken mutlaka soğuk su kullanalım hiç topak kalmadan ezelim dilerseniz yumurtalı terbiye de hazırlayabilirsiniz ben bu şekilde daha çok seviyorum.
Son düzenleme: