arkadaşa sormussun aa bende cevap vereyim bizde geliyolar ve 3-4 gibi biter![]()
Bizde de aynı şekilde

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşa sormussun aa bende cevap vereyim bizde geliyolar ve 3-4 gibi biter![]()
bak ben 3. sayfaya benim düğünden resim bile koydumBizde de aynı şekilde![]()
en azından en son öyleydi bayadır düğüne filan gittiğim yokta :)
benim tavuk almamdan bi kaç kare
Eki Görüntüle 784704 Eki Görüntüle 784705
(inşallah tanıyan çıkmazz)
![]()
evet canım tam gaz devam ama biz merkezde değiliz![]()
resimlerden gördüğüm kadarıyla adet aynen devam ediyor sanırım
![]()
evet canım tam gaz devam ama biz merkezde değiliz
12 ye kadar kına gecesi 12 den sonra bizde önce oğlan evi gelir tatlı alalım tatlı konusalım bizede gelin derler sora kız evi gider
oğlan evi gel git 1 bucuk saat yollarda ve evin önünde geçmişti bizim çünkü evlerimizin arası yürüyerek yarım saat..
sonra gecnç erkeklere sofra kurulur yer içerler gelinle damat sakallı kabaklar oynar bardak kırılır onlar gider kız evi hazırlanır..
yine sakallı kabak yapılır bu sefer eve varmadan gelin saklanır kız evi grubu damat gelini bulamaz bulsa bile yakalayamaz diye nara atılır gelin bulunur yine oynanır sakallıkabaklar orata yere oturup tavuk pilav kola cerez sigara ister
sonra dönüş ve kız evinde arkadaşlar sabaha kadar muhabbet..
gerçi ertesi güne gelin pek sağlam olmuyo ama cok güzel yaaa![]()
yapılan kılıklar aynıda içerik değiştiriliyor demekkiHerkeste farklı sanırsam o kadar cok adet bilmem ama gördüğüm kadarıyla bizde önce kınadan sonra kız tarafı gider tavuk almaya biri gelin kılığına birii damat biride ne olduğunu daha çözemedim ama genelde koco popolu bir kadın kılığına girerbizdede gelin saklanır aynı şekilde önce damat onu bulur önce bir onlar oynatırlar daha sonra kaynanayı çağrırlar çağrırkende Kaynana bu gece buraya gelmezse gelin ölsün tarzında birşey söylenir kaynanayı görümceyi çağrırlar tavuk, çerez, sigara istenir.Damada genelde eziyet olsun diye birşey yaptırılır çamaşır yıkatılır,Yumurta pişittirilir,Kahve yaptıranıda gordum
Kuzenime kahve yaptırmıştılar gerci onun yerine biz yapmıştık içinede tuz koymuştuk
gelin tarafına tuzlu kahve içirdik bir güzel
Daha sonra kız tarafı evine gider aynı şekilde toplanır erkek tarafı gider yine birileri kılık değiştirir.Kaynanadan tatlı, sigara ,içki istenir.Daha sonra herkes evlerine dağılır.Kız evi damat tarafını yolladıktan sonra oturur bir guzel tavuğunu yer![]()
cocuk yok canım ama aynı dert yani sonrasından ertesi güne bendende eser kalmamıştıkızlar ben şikayetedıyorum ama çocuk olduğundan yoksa kendımde yaptım tavuk alma
çok kalabalıktık 20 tane kız arkadaşım vardı sadece çok eğlenceli geçmişti o kızların hepside bızım evdde kaldı o gece düğüne çıkacak halim kalmamıştı ertesi gün![]()
bende cok severdim peki sizde tavuk almadan sonra erkek tarafı kız tarafına baklava almaya geliyormu ?
bizim buralardan olanlar varsa çıkıp söyler
kendımı ifşa etmıyeyım şimdi![]()
biz yapcaz gelcen mi sendeNasıl bir adetmiş bu böyle hiç duymadım valla ama eğlenceli bir şeye benziyor![]()