Tavsiyenize ihtiyacım var😪

k
daha konusmadım yarın bır arkadasım vergı daıresıylw gorusecek ama soyleyecem bu hafta yıllık ızne cıkacaktık 2haftalıgına ızin dönüşümğ soylesem canı sıkılmazsa tatıl burnundan gelmezse onu dusunuyorum bir de stresten başım agrıyoe😞
kiyamam ya. zor isiniz sizi anliyorum. tatil donusu soyleyin evet. insallah az hasarla halledersiniz

engellemıs benı konusamadım bile başka numaradan arasam ne fayda??ödemek istemedıgınden kaçıyor eşime nasıl anlatacam yalan soylemek ıstemıyorum zaten ama korkuyorum tepkısınden aramız bozulacak belkı ondan soylemesem arkasından iş cevırecem 🤦‍♀️istemıyorum bunu..zaten öyle işleri beceren biride degılım herşey elime ayağıma dolanır..
Ben olsam eski nişanlının eşine ulaşır her şeyi anlatırım. Biraz da onlar gerilsin.

Ben olsam eşime olduğu gibi anlatırdım. Gizlemeyin, saklamayın, eğilip bükülmeyin. Bozulabilir, tavır yapabilir.. Ama siz de dik durun karşısında. Yıllar önce yaptığınız bir hata sonucu mevcut hayatınızı etkilemeyeceğini düşündüğünüz beyaz bir yalan söylemişsiniz (keşke söylemeseydiniz o ayrı) Herkes hata yapar, önemli olan telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamak. Ve evlilikte güven en önemli dinamiklerden biri. Eşinize karşı açık olun, mevcut durumunuzu ve hislerinizi olduğu gibi paylaşın. Belki ilk başta hayalkırıklığına uğrayacaktır ama neticede anlayış gösterecektir. Zaten sağlıklı bi evlilikte de olması gereken bu.

Ben olsam eski nişanlının eşine ulaşır her şeyi anlatırım. Biraz da onlar gerilsin.
okadar adi bir insanmış ki..ben ilk ulaştığımda bak ben evlendim eşim nişan olup ayrıldıgımı tabiki biliyor ama bu ev mevzularını anlatmafım cok zor durumda kalırım dedim bana benim eşim nişan oldugumı bile bilmıyor gibi bir açıklama yaptı salak!!ben faceden de yazdım aslında bu konu karşısında duyarsız kalmasına ayrı bir ayar oldum ama görmedi bile😏sanırjm allah’a havale edip paşa paşa ödeyip kapatacam konuyu!!eşime anlattım mevzuyu haberi var biraz üzülsede çokta tepki vermedi ilk başta ilk kağıt geldıgınde anlattıgımdaki gibi değildi bekliyordum zaten😞dedii

Ben olsam eşime olduğu gibi anlatırdım. Gizlemeyin, saklamayın, eğilip bükülmeyin. Bozulabilir, tavır yapabilir.. Ama siz de dik durun karşısında. Yıllar önce yaptığınız bir hata sonucu mevcut hayatınızı etkilemeyeceğini düşündüğünüz beyaz bir yalan söylemişsiniz (keşke söylemeseydiniz o ayrı) Herkes hata yapar, önemli olan telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamak. Ve evlilikte güven en önemli dinamiklerden biri. Eşinize karşı açık olun, mevcut durumunuzu ve hislerinizi olduğu gibi paylaşın. Belki ilk başta hayalkırıklığına uğrayacaktır ama neticede anlayış gösterecektir. Zaten sağlıklı bi evlilikte de olması gereken bu.
anlattım iki gün önce gecen yıl ilk kagıt geldıgınde herşeyi ayrıntısıyla anlattıgımdaki gibi bir tepki vermedi evet üzüldü kırıldı ama bu bizim ilişkimizi etkilemedi sanırım çok şükür🙏borç konusunda da beklenen bir vergi affı varmış onu bekleyecem gecıkmesı faızı falan silinirse enazındandaha az öderim haberi de oldugu ıcın kredi cekerım ya da bir köşeye atarım bir kaç ay biriktiği kadar artı😏en çokta çocuk içim uğrasıyoruz sırf tutmazsa para boşuna gitmesin diye aşılama yapmaya çekiniyordum ben bu paraya bebek tedavimi olurdum😞

okadar adi bir insanmış ki..ben ilk ulaştığımda bak ben evlendim eşim nişan olup ayrıldıgımı tabiki biliyor ama bu ev mevzularını anlatmafım cok zor durumda kalırım dedim bana benim eşim nişan oldugumı bile bilmıyor gibi bir açıklama yaptı salak!!ben faceden de yazdım aslında bu konu karşısında duyarsız kalmasına ayrı bir ayar oldum ama görmedi bile😏sanırjm allah’a havale edip paşa paşa ödeyip kapatacam konuyu!!eşime anlattım mevzuyu haberi var biraz üzülsede çokta tepki vermedi ilk başta ilk kağıt geldıgınde anlattıgımdaki gibi değildi bekliyordum zaten😞dedii
Madem eşinden her şeyi gizlemiş demekki bir şeylerden çekiniyor korkak biri. Tabi siz yapın diye demiyorum ama cidden ben olsam bu stresli halimle kimseye acımazdım. Herkes bir bedel ödemeli bana göre. Siz eşinizin gözünde yalancı ve sürekli bir şeyleri batıran biri gibi görünüyorsunuz ve hiç bir şekilde bunu hakettiğinizi düşünmüyorum. Ama o gizli saklı şekilde iyi eş rolü yapıyor. Ben buna asla kayıtsız kalamazdım. Derdim ki eşim zaten her şeyi biliyor kaybedecek bir şeyim yok bu borcu birlikte ödemezsek eşine nasıl bir adamla evli olduğunu anlatırım. Bu arada Akrep burcu gerçekten bunu yaparım.

Bence eski.nisanlinin esine ulasip durumu anlatmakla tehdit edin cozmeye yanasmazsa. Yapmazsa da tehdidi gerceklestirip esine anlatin. O da bedel.odesin

Madem eşinden her şeyi gizlemiş demekki bir şeylerden çekiniyor korkak biri. Tabi siz yapın diye demiyorum ama cidden ben olsam bu stresli halimle kimseye acımazdım. Herkes bir bedel ödemeli bana göre. Siz eşinizin gözünde yalancı ve sürekli bir şeyleri batıran biri gibi görünüyorsunuz ve hiç bir şekilde bunu hakettiğinizi düşünmüyorum. Ama o gizli saklı şekilde iyi eş rolü yapıyor. Ben buna asla kayıtsız kalamazdım. Derdim ki eşim zaten her şeyi biliyor kaybedecek bir şeyim yok bu borcu birlikte ödemezsek eşine nasıl bir adamla evli olduğunu anlatırım. Bu arada Akrep burcu gerçekten bunu yaparım.
benim eşim onunla görüşmemi istemiyor anlattıgımda da çizgilerimi biliyorsun dedi..bunu söylememi asla kabul etmez gizlide yapamam öylede işler iyice çirkinleşmez mi??eşinin suçu yok sonuçta yıllar sonra ortaya çıkıyorum ya onun ailesinden birine bile tahammülüm yok 🤦‍♀️çok çok adi bir insanmış gerçekten..bide nasıl desem okadae büyük hata ki benim için onı kötülemeye utanıyorum madem öyle zamanında bu adamla senin ne işin vardı??senin de mi karakterin bozuk diyecek diye😏şöyle anlatayım kötü ayrılmıştık demiştim ya en son beni dövdü hem de öyle böyle değil ben utancımdan kimseye söyleyemedim evde o şartlarla satıldı tapu kredi işlerini o halimizle hallettik en son öyle çirkinleştik ki ben onun yüzüğünğ o benim yüzüğümğ işyerine bir eleman geldi öyle verdim şimdi yazdıkça hatırlıyorumm kötü hatıralar çabuk siliniyormuş demek😞

benim eşim onunla görüşmemi istemiyor anlattıgımda da çizgilerimi biliyorsun dedi..bunu söylememi asla kabul etmez gizlide yapamam öylede işler iyice çirkinleşmez mi??eşinin suçu yok sonuçta yıllar sonra ortaya çıkıyorum ya onun ailesinden birine bile tahammülüm yok 🤦‍♀️çok çok adi bir insanmış gerçekten..bide nasıl desem okadae büyük hata ki benim için onı kötülemeye utanıyorum madem öyle zamanında bu adamla senin ne işin vardı??senin de mi karakterin bozuk diyecek diye😏şöyle anlatayım kötü ayrılmıştık demiştim ya en son beni dövdü hem de öyle böyle değil ben utancımdan kimseye söyleyemedim evde o şartlarla satıldı tapu kredi işlerini o halimizle hallettik en son öyle çirkinleştik ki ben onun yüzüğünğ o benim yüzüğümğ işyerine bir eleman geldi öyle verdim şimdi yazdıkça hatırlıyorumm kötü hatıralar çabuk siliniyormuş demek😞
Kötü insanlar tanıyalım ki iyilerin kıymetini bilelim. Siz kurtulmuşsunuz ne güzel eşine acıdım şimdi. Eşinizden gizli bir şey yapmayın tabi ben onu haberdar ederek belki eski nişanlıya borcu ödetmek için böyle bir yol deneyebilirsiniz diye düşündüm.

Kötü insanlar tanıyalım ki iyilerin kıymetini bilelim. Siz kurtulmuşsunuz ne güzel eşine acıdım şimdi. Eşinizden gizli bir şey yapmayın tabi ben onu haberdar ederek belki eski nişanlıya borcu ödetmek için böyle bir yol deneyebilirsiniz diye düşündüm.
eşim öyle biri degıl tenezzul etmez hele yapı olarak okadar farklılar ki..dedim ya hiçbirşekilde muhatap olma dedı bana ki nasıl biri oldugunu hıc anlatmadım eşimle sevgılıyken bahsetmıstım bak benim böyle kısa sürelide olsa nişan mevzusu geçti başımdan hani sana sorun olacaksa baştta diyeyıö dıye..hiç üstünde bile durmadı kimdir necidir ne yaşadınız niye ayrıldınız sormadı bile..ben ozaman ev mevzusunu da anlatacaktım bide böyle ev aldık kredı cektım ayrılınca satıp kredıyı kapattım dıye (nitekim saklamıyordumda arkadaslarım ailem vs biliyordu))biz evlenince birsüre ayrı kaldık tayinim çıkmadı benim hemen 20ay ayrı yaşadık sayılır..ozaman bana sordugunda da ben sende konut kredısı gordum bu ne dedi nezaman cektin ev neoldu dıye sordu??o anda telefonda da hatta wats up’ta eski mevzuları açmak istemedim bitmiş geçmiş bir mevzu yaa evet babamla çektim sıkışınca sattık kredıyı kapattım dedim zaten yaşım küçüktüde tek çekemezdim onu 25yaşında 170binlik borca imza atmısım ne cesaret??ah ah...bilsem karşıma gelecegını söylemezmiydim??boşuna canı sıkılmasın diye konuyu kapattım ama yalan söyledin oldum maalesef😔şimdi de söyledim ortak arkadasımız dedi ki cidden aradım sordum birine durum hıc ıyı degıl hacız blokelerı var cekleri yazılmış peşine düşsende bişey çıkmaz 3kuruş içinde huzurunu bozma bence dedi..eşime de söyledimm dedim affı bekleyecem biraz düşsün hallederim dedim sesini çıkarmadı ya da içine attı belki..haram zehir zıkkım olsun ne diyeyim😔

6000 okadar da çok değil aslında. Ben çok daha büyük bir meblağ bekliyordum. Bence eşinizle konuşun ve ortak bir çözüm bulun. Tekrar eşinize yalan söylemeyin.

Aslında burada en büyük sorun eşinizin ,sizin maddi geçmişinizi kurcalaması bu banka kanununda yasak şikayet etseniz meslekten atılır hiçbir bankada iş bulamaz ,
Ayrıca alınan evin tapusu kimin üzerineydi ,tapu kiminse onun ödemesi lazım ,ayrıca ev kredisi eksoeryizle çıkıyor eksperi arayın ,fiyatı rakamı onlar belirliyor , siz bu ev şu kadar diyip alamıyorsunuz ,vergi dairesi tapu sahibine gider

Eşinize karşı kesinlikle dürüst olmalısınız aynı hayatı paylaşıyorsunuz. Bu yalan da mutlaka karşınıza çıkar sonucu ne olursa olsun söyleyin kızar küser gider belki ama halledersiniz. Yine yalan ortaya çıktığında onda oluşan güven kaybını ne kadar önleyecek bilesiniz ? Ben kesinlikle bana söylenmesini isterdim. Ki evlendiğimzde eşiminde bekarlıktan kalma borcunu ödüyormuşuz haberim yok sonra vicdan yaptı söyledi keşke sıkıntı yapacağına başından söyleseydin dedim ve konu kapandı eşinizin huyunu siz biliyorsunuz ona göre uygun bir dille söylemelisiniz.

Baban eski nisanlinla konussun. Durumu anlatsin. Gerekirse dava acacaginizi bilsin. Birlikte odeyin. Esin de bunu bilsin. Baban araya girmis olsun. Ortak arkadas falan degil. Belki baban araya girerse esin de biraz olsun yumusar.

Esinize guzelce anlatin ve babaniza da guzelce hukuki yollara basvurun. Cunku ortada bir hukuksuzluk var

X