• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi ile alınan ev hakkında...

Bence evi satmayın başkasına. Bu sefer sattığınız kişi sizinle uğraşacak. Siz suçlu olacaksınız.
Ev sahibi evi geri alsın, almazsa da hepsine dava açacağınızı söyleyin. Araştırıp giderseniz, fazladan birşeyler söylerseniz korkarlar. Mesela emsal bir davada şu kadar ceza kesmişler, hepsini ödeticem size falan diyin.
İkincisi, o ilden bir avukatla görüşüp vekalet verebilirsiniz. Hatta belki kredi için boşa ödediğiniz parayı da geri alır. Avukatla görüşmekte fayda var. Madur oldunuz sonuçta. Bir de expert gelen bankaya dilekçe gönderin. Bu sorunun çözülmemesi durumunda dava açacağınızı belirtin ;)

Evet bende aynısını söylüyorum exğertin belirtmesi gerekiyordu...expertiz raporuna ulaşmaya çAlışıyoruz. Projeye önceden yani mahkeme asamasına gelmeden projeye dahil edilebilirmiş. Bunu belediyede imar müdürü söyledi... Ama iş iştenngeçmişti malesef

projeye dahil edilebilmesi için tüm sakinlerin onayı lazım zaten sakinler istemediği için mahkemeye vermiş o yüzden üzülmeyin bence bu konu için. iş işten geçmese bile apartman sakinleri kabul etmiyor.

tek yolunuz kırdırıp eski haline düzeltmeniz bana sorarsanız kiraya verin kirada krediyi ödesin. şimdi satarsanız çok zarar edersiniz. ya uğraşığ erken ödeme faizini emlakçıyla ekspere dava açıp alacaksınız ki. bence tüm suç eksperde.
eksper rapora yazmıştır. bence banka krediyi kaçırmamak için insiyatifte kullanmış olabilir. sizin evinize iş bankası ziraat vakıf kredi vermezdi. onlar çok inceliyor ama ıng garanti havada karada veriyor.

Sattigi evinin parasini bankaya odeyin faiz iner sonrada sonrada başka bir yerden ev alin kredi çekin daha iyi olur. Ben öyle düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar, işlerimiz nedeniyle eşimle farklı illerde çalışıyoruz. Ancak bir ilde daha çok bulunduğumuz için oradan 10 senelik konut kredisi çekerek ev aldık. 9aydır ödüyorduk. Yalnız ortaya iki durum çıktı.
1. Bizden önceki ev sahipleri ev giriş katta olduğu için mutfağı genişletmişler. Ancak bize satarken, balkonu kapattık dediler. Meğer apartmandan birisi ile eski ev sahipleri problem yaşamışlar ve o kişi kaçak yapı var diye şikayet etmiş. Belediye ceza çıkarmış. 15 gün önce ise hiçbişeyden haberi olmayan bizlere yıkım kararı olduğu tebliğ edildi. Yanlız bu kararların hiçbirisi bizim adımıza değil. Hepsi eski ev sahibine ait...şuan kararı geçici de olsa durdurabildik. Ancak en fazla 1 yıl sonra buranın yapılması ve projede çizilmiş olan eski haline getirilmesi gerekiyor. Bunu da mahkemeye gitmeden anlaşabilirsek eski ev sahibinin yaptırmasını istiyoruz. Çünkü yaklaşık 10000tl civarında bir masraf olucakmış ve bu bizim suçumuz değil...ayrıyetten tapu da hiçbişekilde bununla ilgili bir durum olmadı. Yani topluca emlakçı-ev sahibi- ekspertiz üçlüsü tarafından kandırılmışız...
2. Durum ise, eşim başka bir şehirden çok iyi şartlarda olan bir işi kabul etti. Nasıl olsa ayrıyız diye ve kariyeri için bu durumun olması bizi mutlu etti. Ben devletteyim ama eşim özelde ve heran başka şehirlerde olacağı için şuan için merkezi benim olduğu şehir seçtik. İleride onun olduğu şehredr geçebilirim...yani kısacası evimizin olduğu şehirde yaşama şansımız kalmadı artık...
Çok uzattım fakat, kafamdakileri ayrıntılı birşekilde anlatıp sizlerden fikir almak istedim. Bu durumlardan dolayı bu evden gerçekten soğudum...
Satarsak eğer sizce çok mu zarar ederiz? ( buarada peşinatımız vardı, evin %75i için kredi çekmiştik, daha 9 ayını ödedik)
Uzun oldu kusura bakmayın ama önerilerinizi bekliyorum...
Ev ipotekli olduğu için satma durumun olamaz şu an. Ancak evi satacağın kişiyle anlaşıp durumu anlatabilirsen hem ondan alacğaın parayla bankanın kredisini ödersin fakat baya bir faiz boş yere ödemiş olursun.
Kaç yıllık çektiniz kredi?
Artı bir de tabi yıkılacak yerin durumu. Onu da hesaba katman lazım.
Bence hiç bulaşma satma işine zararlı çıkarsın.
Ev sahibiyle halledip kiraya falan vermeye çalış.

evet konut kredisinde ilk aylarda faiz daha çok ödenir sonlara doğru anaparayı daha çok ödemeye başlarsın. bu nedenle ne kadar erken kapatırsan faizi o kadar az ödemiş olursun. ama o haldeki evi nasıl elden çıkarıcaksınız ki? önce eski ev sahibi bütün evi tekrar yaptıracak vs birkaç ayı bulur..
Evet zaten o ev mecbur yapılacakmış. Yapılmadan satılmayacak, yaza kadar elden çıkarmayı planlıyoruz...

Hayır, normalde eksperin belediyeye gidip ev ile ilgili bilgi toplayıp bildirmesi gerekiyormuş. Görev tanımı bu şekilde...ama ne hikmetse hiç belediyeye girmemiş. Ben burda da emlakçıların yapmış olduğu bi katakulle olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz vakıfbanktan çekmek istedik, sonradan bizi ing ye yönlendiren de onlar oldu. Muhtemelen her satıştan emlakçılar bankacılardan da prim alıyor...
Dava açsan kazanırsın misliyle
Öyle saçma şey mi olur eksper ne güne duruyor
Evin bu muallak haliyle satılması, yeni alıcıya da haksızlık olur. Size olduğu gibi
Durum bi çözülsün satma işine sonra bakarsınız
Bence gayrimenkulde zarar edilmez, 1 yıl da geçse 10 yılda geçse kar elde edilir mutlaka
Taksitleri dururken anlaşıp satılabiliyor ama ben alıcı olsa kabul etmem, huy işte.

Bence evi satmayın başkasına. Bu sefer sattığınız kişi sizinle uğraşacak. Siz suçlu olacaksınız.
Ev sahibi evi geri alsın, almazsa da hepsine dava açacağınızı söyleyin. Araştırıp giderseniz, fazladan birşeyler söylerseniz korkarlar. Mesela emsal bir davada şu kadar ceza kesmişler, hepsini ödeticem size falan diyin.
İkincisi, o ilden bir avukatla görüşüp vekalet verebilirsiniz. Hatta belki kredi için boşa ödediğiniz parayı da geri alır. Avukatla görüşmekte fayda var. Madur oldunuz sonuçta. Bir de expert gelen bankaya dilekçe gönderin. Bu sorunun çözülmemesi durumunda dava açacağınızı belirtin :KK66:
Bugün belediyeden tüm belgeleri toparlaık. Ancak banka expertiz raporunu vermedi. Bizde yasal yollarla alacağız dedik. Onlrı da davaya dahil ediyoruz. Şu 20 gün içerîsinde o ev yıkılıp yapılacak, yapılmadığı takdirde zaten bunlar faturalandırılıp tazminat davası sonuna kadar açılacak. Avukat siz ne istiyorsanız bana söyleyin ben halledeceğim dedi...

projeye dahil edilebilmesi için tüm sakinlerin onayı lazım zaten sakinler istemediği için mahkemeye vermiş o yüzden üzülmeyin bence bu konu için. iş işten geçmese bile apartman sakinleri kabul etmiyor.

tek yolunuz kırdırıp eski haline düzeltmeniz bana sorarsanız kiraya verin kirada krediyi ödesin. şimdi satarsanız çok zarar edersiniz. ya uğraşığ erken ödeme faizini emlakçıyla ekspere dava açıp alacaksınız ki. bence tüm suç eksperde.
eksper rapora yazmıştır. bence banka krediyi kaçırmamak için insiyatifte kullanmış olabilir. sizin evinize iş bankası ziraat vakıf kredi vermezdi. onlar çok inceliyor ama ıng garanti havada karada veriyor.
Aynen önce biz vakıfbanktan çekecekken, daha düşük faizle ing den çektirelim size dediler. Tabi bana şimdi şimdi dank ediyor, insan yaşamadan bilemiyor. Evin içi çok güzel otururken 5 kuruş masraf etmeyelim diye bu evi aldık. Ama sonrasını bilemezdik... O kısım kesin yıkılacak karar verdik. Ya eski ev sahibi yaptıracak bu 20gün içinde yada direk mahkemeye gidiyoruz. Tüm deliller elimizde...

İkincisi, o ilden bir avukatla görüşüp vekalet verebilirsiniz. Hatta belki kredi için boşa ödediğiniz parayı da geri alır. Avukatla görüşmekte fayda var. Madur oldunuz sonuçta. Bir de expert gelen bankaya dilekçe gönderin. Bu sorunun çözülmemesi durumunda dava açacağınızı belirtin :KK66:

Bence de ev sahibi alsın

Bence muhakkak olmali cunku her bankanin exberi farkli kendine ozel calisan insanlar sncta kendi calisaninin hatasi sadece kredi cektgnz bankaya degil diger bankalarada bunu danisin

Hatta bankaya exberle saticinin anlastigini dusunuyorum falan deyin dava acacaginizi soyleyin isi yokusa surerlerse..
çok teşekkürler bunu da söyledim eşime, bu yolu da deneyeceğiz eğer ki insanlar üstüne süşen görevleri yerine getirmezlerse...

Ev ipotekli olduğu için satma durumun olamaz şu an. Ancak evi satacağın kişiyle anlaşıp durumu anlatabilirsen hem ondan alacğaın parayla bankanın kredisini ödersin fakat baya bir faiz boş yere ödemiş olursun.
Kaç yıllık çektiniz kredi?
Artı bir de tabi yıkılacak yerin durumu. Onu da hesaba katman lazım.
Bence hiç bulaşma satma işine zararlı çıkarsın.
Ev sahibiyle halledip kiraya falan vermeye çalış.
Ev yapılmadan satma işini gerçekleştirmeyeceğiz zaten, bnden sonra alacak olana da haksızlık...
10 yıllık çektik, daha 9ayını ödedik. Ananparayı ödemiyormuyuz?

Ev yapılmadan satma işini gerçekleştirmeyeceğiz zaten, bnden sonra alacak olana da haksızlık...
10 yıllık çektik, daha 9ayını ödedik. Ananparayı ödemiyormuyuz?
olmaz canım. Banka gibi kapitalist bir düzen o parayı sana kaptırır mı hiç?
10 yıl baya uzun. Ancak belli bir zaman sonra büyük çoğunluğu kapatıp krediyi bitirirsin.

Bi evde balkon mutfağa katılsa dahi şikayet durumunda orası yıkılır siz o evi satın alarak bu şekilde kabul etmiş oluyosunuz kim yaptırmış olursa olsun yasal bi hakkınız olacağını sanmıyorum yaptıran kişiyle kendi aranızda halledebilirseniz o ayrı.

olmaz canım. Banka gibi kapitalist bir düzen o parayı sana kaptırır mı hiç?
10 yıl baya uzun. Ancak belli bir zaman sonra büyük çoğunluğu kapatıp krediyi bitirirsin.
Talım ama tüketîci yada araba kredisinde anaparayı ödeyip kapatıyorsun...onlar zaten başından beri faiz heray fazlasıyla alıyorlar. Sadece %2 erken kapama cezası alıyorlar. Öğrendim şimdi ama zaten şu süreçte satmayız belki de kiraya verir, kendimizde kirada otururuz sanırım.

Bi evde balkon mutfağa katılsa dahi şikayet durumunda orası yıkılır siz o evi satın alarak bu şekilde kabul etmiş oluyosunuz kim yaptırmış olursa olsun yasal bi hakkınız olacağını sanmıyorum yaptıran kişiyle kendi aranızda halledebilirseniz o ayrı.
Arkadaşım allahaşkına şuan herkes balkonunu kapatmış durumda, hiç te yıkıldığını görmedim de duymadım da...sizin aklınıza gelirmi böyle bir durum? Ayrıyetten cezalar bizim üzerimize değil, avukat her halükarda bizim haklı olduğumuzu belirtti. Adamlar doğalgaz projesine kadar değiştirmişler, belediyenin haberi yok...mağduruz ve sonuna kadar hakkımızı savunacağız...

Talım ama tüketîci yada araba kredisinde anaparayı ödeyip kapatıyorsun...onlar zaten başından beri faiz heray fazlasıyla alıyorlar. Sadece %2 erken kapama cezası alıyorlar. Öğrendim şimdi ama zaten şu süreçte satmayız belki de kiraya verir, kendimizde kirada otururuz sanırım.

Arkadaşım allahaşkına şuan herkes balkonunu kapatmış durumda, hiç te yıkıldığını görmedim de duymadım da...sizin aklınıza gelirmi böyle bir durum? Ayrıyetten cezalar bizim üzerimize değil, avukat her halükarda bizim haklı olduğumuzu belirtti. Adamlar doğalgaz projesine kadar değiştirmişler, belediyenin haberi yok...mağduruz ve sonuna kadar hakkımızı savunacağız...
Şikayet durumunda yikilabiliyor.Yasal hakkınızda olur tabi size satarken söylemleri gerekti tazminat davası vs açabilirsiniz.
Kredi ile alınan evde satılabilir anaparayı ödersiniz diye biliyorum.

Hayır, normalde eksperin belediyeye gidip ev ile ilgili bilgi toplayıp bildirmesi gerekiyormuş. Görev tanımı bu şekilde...ama ne hikmetse hiç belediyeye girmemiş. Ben burda da emlakçıların yapmış olduğu bi katakulle olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz vakıfbanktan çekmek istedik, sonradan bizi ing ye yönlendiren de onlar oldu. Muhtemelen her satıştan emlakçılar bankacılardan da prim alıyor...

benim eşimde emlakçı canım öyle tipler var ki bu piyasa da aklınız durur...
siz bu üçlü tarafından resmen kandırıldınız
benim eşim belediyeden tutun tapuya kadar gidip inciğine kadar her şeyi araştırıyor bizzat kendi ilgileniyor sırf ev alacak olanlar madur olmasın diye çünkü o paralar kolay kazanılmıyor.
evet emlakçıların anlaşmalı oldukları bankalar var onlardan komisyon alıyorlar.

benim eşimde emlakçı canım öyle tipler var ki bu piyasa da aklınız durur...
siz bu üçlü tarafından resmen kandırıldınız
benim eşim belediyeden tutun tapuya kadar gidip inciğine kadar her şeyi araştırıyor bizzat kendi ilgileniyor sırf ev alacak olanlar madur olmasın diye çünkü o paralar kolay kazanılmıyor.
evet emlakçıların anlaşmalı oldukları bankalar var onlardan komisyon alıyorlar.
İşte sizin eşiniz gibi işini iyi yapanlar var, birde bunlar gibi ...çok sinirliyim canım zaten satış yapılırken de evi çok beğendiğimiz için çok farklı durumlarda olfu ama sesimizi çıkarmadık...bu insanlar para gelsin de nasıl gelsin diye düşünüyorlar...eşim eski ev sahibi ile görüştü. 1 hafta içinde yaptılar yaptılar, yoksa hepsine yüklüntazmibat davası açacağız...

İşte sizin eşiniz gibi işini iyi yapanlar var, birde bunlar gibi ...çok sinirliyim canım zaten satış yapılırken de evi çok beğendiğimiz için çok farklı durumlarda olfu ama sesimizi çıkarmadık...bu insanlar para gelsin de nasıl gelsin diye düşünüyorlar...eşim eski ev sahibi ile görüştü. 1 hafta içinde yaptılar yaptılar, yoksa hepsine yüklüntazmibat davası açacağız...
Ev sahibi ne dedi.

Back
X