Tavsiyenize ihtiyacım var😪

rus ruleti

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
1.304
1.733
38
Arkadaşlar 2013yılında kısa süreli bir nişan olayı yaşamıştım.Çok seviyordum ve güveniyorum da kısa süreli nişan yaşamamıza rağmen nişanlıyken ev aldık ev içinde konut kredisi kullandık kredi benim üzerimeydi o da kefil olmustu tapu da müşterek..bayağı sorunlu ayrıldık ev satıldı konut kredısı kapatıldı mevzudan sıyrıldım diye düşündüm bitti gectı..2017yılında evledım eşim bankacı benim konut kredısı kullanıp kapattıgımı görmüş sordu ben de ozaman doğuda çalışıyordum ya faiz oranları uygundu babamla aldık sonra sıkıştım sattık kredıyı kapattım diye geçmiştim..Yaklaşık 1yıl önce bana bir kagıt geldı evime tapu harcıyla ilgili meğer satıcı evın degerını düşük göstermiş tapu harcını az ödemek için kredide bankadan çekince anlaşılmış ev 50.000görünürken siz nasıl 170.000 kredi çektiniz diye beni bulmuslar 😐ben vergı daıresıne gıttım bır borc cıkacal belli ..eski nişanlımı aradım once şaşırdı hallederım dedi vs..eşime de konuyu anlatmak zorunda kaldım 2gün çok kötü olduk bana nasıl yalan söylersin??ben sana sordum başka şekilde anlattın hatta ozaman farklı şehirlerde yaşıyorduk konuşmadı bile benle..ben birdaha mevUzusunu acmadım ama borc yansımıs e-devlet’te görünüyor.Aradım eski nişanlımo beni engellemıs zaten soıf arama sebebımı biliyor diye..bu borç üstüme kaldı sanırım ödemeyecek🤧halbukı ben hıcbırseye karısmamıstım sadece kredı benım uzerımeydı ne aldı ne sattı haberım bıle yok😪ben eşime nasıl dıyecem??az parada degıl gızlıce odeyeyım kredi cekemem görecek söylesem aramız yine gergınlesecek..evlendıgımızden buyana borc öduyoruz benım ogrenım kredım bekarken cekmıs oldugum kredıler yaptıgımI dugun eşya masrafları banyoyu yenıleyelım dıye plan yaparken bu gelen borc beni çok üzüyor üstüme kalmasınamı yanayım eşime nasıl anlatacam ona mı yanayım??napayım söyleyım mi bilmıyorum ya bana bir akıl verin neolur😞çok moralım bozuk

Ne kadar borç? Altından kalkamayacak kadar çok mu?

İtiraz etseniz bir işe yarar mı acaba?
6000 küsür konustum bugun ıtıraz edemıyorum bıde ben vergı kacırmısım gıbı gorundugumden yapılandırma yapılmıyor vergı daıresı bıde benım olmadıgım şehırde gıdemem bıle..halledecem bir çaresıne bakacam dedı sonra işlerım kötü dedi ödemedi bide beni engellemıs sanki ben rahatsız edıyorum zor durumdayım dedım evlendim eşime söyleyemem dedim ben de evlendım dedi bana..eşim nişan olup ayrıldıgımı bılıyordu da eski nişanlımla bu mevzulara gırdıgımı bılmıyordu bir aptallık etmişim şimdi hayatta yapmam böyle bişey ama😞anlattıgımda tepkısı agır olmustu şimdi de çekiniyorum aramız yine gerginleşecek diye

6000 küsür konustum bugun ıtıraz edemıyorum bıde ben vergı kacırmısım gıbı gorundugumden yapılandırma yapılmıyor vergı daıresı bıde benım olmadıgım şehırde gıdemem bıle..halledecem bir çaresıne bakacam dedı sonra işlerım kötü dedi ödemedi bide beni engellemıs sanki ben rahatsız edıyorum zor durumdayım dedım evlendim eşime söyleyemem dedim ben de evlendım dedi bana..eşim nişan olup ayrıldıgımı bılıyordu da eski nişanlımla bu mevzulara gırdıgımı bılmıyordu bir aptallık etmişim şimdi hayatta yapmam böyle bişey ama😞anlattıgımda tepkısı agır olmustu şimdi de çekiniyorum aramız yine gerginleşecek diye
Az değinmiş ya simdi esin eski nisanlinla ev aldigini biliyor mu biliyorsa söyle borcu

Az değinmiş ya simdi esin eski nisanlinla ev aldigini biliyor mu biliyorsa söyle borcu
işte ilk kagıt geldıgınde soyledım ozaman aramız bozuldu tavır yaptı bana...hatta ozaman birarada degıldık haftasonu yanına geldıgımde söylemıstım cok kötü olmustu aramız bıde ben sucluluk hıssedıyorum hem başta yalan soyledıgım ıcın bıde gecmısımden kalan bir borcun şimdi hanemıze yansıdıgı ıcın..ozaman dedımkı arayayım öder hayır arama dedi ortak arkadasımız var dedım(ortak arkadasımız yok)ben aramıstım bıle ödeyecegını sanmıstım cunku ılk başta oyle davrandı ama gıdıp sorgulamamıs bıle vergı daıresıne resmen banane gıbı bır tavır..şimdi aradan 1yıl gectı bu borc bana kalmıs e-devllet gorunuyor demeye korkuyorum tepkısıne korkuyorum yok yere salak gıbı ustume kalmasına uzuluyorum zaten

Çok değil aslında. Aile bireylerinizden biri, babanız, kardeşiniz falan yardımcı olmaz mı bu konuda? Krediyi onlar çekse ödemeyi siz yapsanız mesela? 24 ay vadede 300 lira falan olur ödemesi. Çalışıyorsanız bir şekilde ödersiniz.

Yalan söyledikçe daha da batacaksınız. Keşke dürüst davransaydınız. Eski nişanlınızla görüştüğünüz çıksa, ayrı dert olacak. Altınınız falan varsa halletmeye çalışın
altınım yok oyle gızlı gızlı bırıktırdıgım parada yok..bır arkadasım bırazını ben vereyım dedı ama borc aldıgımı ogrense daha da kızacak emınım kredı kendımde cekemem görür bankacı oldugu ıcın..

6000 den daha öte eşinle yalanla başlayıp yıkılan güveni önce düşün bence. Çalışıyor musun? Hiç yol yoksa anne babaya açıl. Bu mevzuyu hazır eşin açmıyorken bir daha karşısına nasıl getirirsin bilmiyorum.

Keşke de soyleseymissiniz ilkten. Fena olmuş.
Anne baba kardeş biri çeksin, siz de odeyin.
Ya da ben olsam en baştan herşeyi anlatir eşimden özür diler durumu açıklar vs öyle hallederdim.

Bence yalan söyleyip tek başına ödemeye çalışırsan ileride daha büyük sorun olur. Eşine detaylıca ne var ne yok anlatıp eski nişanlından yarı yarıya alsanız iyi olur.
engellemıs benı konusamadım bile başka numaradan arasam ne fayda??ödemek istemedıgınden kaçıyor eşime nasıl anlatacam yalan soylemek ıstemıyorum zaten ama korkuyorum tepkısınden aramız bozulacak belkı ondan soylemesem arkasından iş cevırecem 🤦‍♀️istemıyorum bunu..zaten öyle işleri beceren biride degılım herşey elime ayağıma dolanır..

Yapacak bişi yok daha da fazla yalan söylemeyip anlatın durumu yoksa aranız daha kötü olur sonrasında...

altınım yok oyle gızlı gızlı bırıktırdıgım parada yok..bır arkadasım bırazını ben vereyım dedı ama borc aldıgımı ogrense daha da kızacak emınım kredı kendımde cekemem görür bankacı oldugu ıcın..
Olur da tekrar aklına düşse ve baksa gene görecek. Açıklamanız durumunda anlayışla karşılayacak bir yapısı yoksa Allah yardımcınız olsun.
Ailenizle duyurmadan halletmeye çalışsanız, dediğim gibi görse yine sorun olacak. Bu kez kim ödedi o borcu, hala görüşüyorsunuz siz gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacaksınız.

engellemıs benı konusamadım bile başka numaradan arasam ne fayda??ödemek istemedıgınden kaçıyor eşime nasıl anlatacam yalan soylemek ıstemıyorum zaten ama korkuyorum tepkısınden aramız bozulacak belkı ondan soylemesem arkasından iş cevırecem 🤦‍♀️istemıyorum bunu..zaten öyle işleri beceren biride degılım herşey elime ayağıma dolanır..

İşte sırf bu yüzden herşeyi göze alıp konuşmak gerek. Bence dava ile korkutabilirsiniz. Varsa bir avukatı aratabilirsiniz. O dönemde beraber aldığınız belli. Bu cezayı da beraber ödemeniz gerek.

X