• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var!..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok zor allah yardımcınız olsun
dicek bişey bulamadım
son çare boşanmak madem ailenizde arkanızda
keşke anne babanızın sözünü en baştan dinleseydiniz
çok yazık...

Birde eşime karşı sinirimi en çok bozan nokta da benim söylediklerimi bir bir annesine anlatması. Ya bir erkek karısına bunu neden yapar manyak mı anlamadım. Benim söylediklerimi ona söylemesinin mantığı nedir yani. Daha da kötü mü olsun istiyor anlamadım ki. Yok yok bizim herif karı gibi dedikoducu ne sölesem milletin ağzında. Anneannesi yanımda "bizde gelinlerden gülemedik" ditor o ordan bana "bak bu laf sana " diyor. Var ya bende olan mertliğin yarısı olsaydı onda.

siz de mertlik varsa kendinizi bu kadar aşağılatmayın lütfen.. ya ağızlarının payını verin ya da yokluğunuzla adam edin...
ay sinir oluyorum ailesiyle karısının arasında adam gibi duramayan kişilere....

Birde eşime karşı sinirimi en çok bozan nokta da benim söylediklerimi bir bir annesine anlatması. Ya bir erkek karısına bunu neden yapar manyak mı anlamadım. Benim söylediklerimi ona söylemesinin mantığı nedir yani. Daha da kötü mü olsun istiyor anlamadım ki. Yok yok bizim herif karı gibi dedikoducu ne sölesem milletin ağzında. Anneannesi yanımda "bizde gelinlerden gülemedik" ditor o ordan bana "bak bu laf sana " diyor. Var ya bende olan mertliğin yarısı olsaydı onda.

yaşadığınız zor şeyler belli oluyor ama yinede eşiniz hakkında böyle konuşmayın hala kocanız o sizin, manyak, karı gibi mert değil falan, ne olur içinizde kalsın...
seviyeyi düşürmeyin.
Allah yardımcınız olsun, evleri ayırmaktan başka çözüm yok sanırım..

Ben birşey gözlemledim yanlış da olabilir bilmiyorum....

Ailelerim karşı çıktığı evlilikler (istisnalar var tabi) huzursuzlukla devam ediyor, ya da sorunlar çıkıyor....

Arkadaşım özür dileyerek söylüyorum annem bana hep "Ulu dinlemeyen ulur" kızım derdi....

Sana gelince ne git diyebiliyorum ne de kal... Çok yenisiniz daha eşini seviyorsun, sağlık problemleride varmış....

Ama onu ikna edip imkanlarınız dahilinde ayrı eve çıkmanızı tavsiye ederim....

Allah yardımcın olsun canım....

Evet biraz aşırı yazmışım farkettim ama inanın aklıma gelince çok sinirim bozuluyor ayrı ev gibi bişi hayal benim için sadece evimde huzur içinde eşimle olacaksa kayınvalidem le de huzurlu olalım ya. Her dediğimin batmadığı laf sokulmadığı onlar sokuyor ben cevap veriyorum ama ne oluyor ki hiç...kocaman laf kavgalarından başka bişi yok ortada...

canım neden ayrı ev bana hayal diyorsun
farkında değilsin belki ama kaynananla aynı evde olman eşinle aranın dahada çok açılmasına sebep oluyor
belki biraz başbaşa kalırsanız eşinde artık ayrı bir evi olduğunun yuva kurduğunun farkına varır olgunlaşır
yoksa senin için en iyisi yol yakınken ayrıman canım
hakkında hayırlısı olsun

Eşim kabul etmiyor ayrı eve çıkmayı nasıl zorlayayım ki. Kayınvalidem de kızdığında bna al eşini git diyor. Biliyor eşimin gitmediğini dalıma basıyor. Kabul etmez ölene kadar buradayım sen de beni seviyordsan istiyorsan burada kalırsın kalmazsan tek başına gidersin diyor. Zaten maddi durumuz da iyi değil ki çıkalım. Ama bir göz oda olsa vereceği yine giderim burası çok güzel bir yerde olmasına rağmen dağın başına bile giderim ayrı ev olucaksa. Ama gitmiyor eşim. Bu konuda ne yapmalıyım bilmiyorum.babam da seni bir daha böle ezerse alırım seni ayrı eve çıkmadan saçının telini göstermem diyor. Kaç defa ezdi ondan sonra diyemiyorum babama büyümesin diye. çünkü çok yoruldum kavga edip edip ona buna dert anlatmaya çalışıp uykusuz geçen gecelerden sonra işe gelmekten. Tek istediğim akrabaları gelmesin kayınvalidem de uslu dursun bende kocamla sarılıp yatayım akşamları. şu anda en ihtiyacım olan biraz yalnız kalmak o kadar. Sonrası allah kerim...

zor bir durum ya okurken bile insan bunalıyor...cok fedakarsın öncelikle bunu söylemeliyim..
ben mesela bi anda yakardım tüm gemileri ceker giderdim sabrına hayran oldum..umarım sabrın sonu selamet olur..
anne oğul bir olmuşlar seni eziyorlar ..
işin var para da kazanıyorsun..neden aynı ev canım bi an önce eşini ikna et ayrıl..
ben bu erkeklerin yatak odası cezası verdigini de senden duydum ya annesi yemeklere bi şey katıyor olmasın canım:))erkekler pek dayanamaz çünkü eşin nasıl dayanıyor?kaynanan seni cidden kıskanmış ..
yerinde olsam son bi kez eşimle dıaşrda bir yerde buluşur konuşur acıkca anlatırdım derdimi ve ayrı eve geçelim derdim karın tokluguna da olsa ayrı olurdum..kabul etmezse de boşanırıdm..iyice düşün tabi..

kullandığı panik atak için olan ilaçlar böyle durumlar yapabiliyor. hatta daha ileri de götürebilirmiş ilaç yani kadınlara karşı isteksizlik.o kısmını sadece okudum belki o sayede dayanıyordur bilmiyorum ama, benim günlüğüme yazdıklarımı okudu işte istemiyorum dokunmasını falan yazmıştım onu gördü o günden beri yapıyor bunu. Pazartesi doktoruna gideyim bakalım ne diyecek. çünkü eşimin bu problemi ilk evlendiğimizden beri var yani. İlk evlendiğimizden 4 dün sonra ben ne oluyor dedim de ancak aklına öyle geldi yani. Zaten eşim benimle vakit geçirmak isteseydi özel başbaşa bir yerlere gidebilsseydik veya yapabilseydik belki bu kadar aşırı olmazdı. Ama dediğim gibi ilk günden beri böyle. Evlenmeden önce de çok istekli erkek taklidi yapıyordu demek mki nitekim ben evlenmeden önce yaptıklarına karşı devamlı kızardım yapma diye yine yapardı. sanki o adam gitti başka biri geldi. insan ilk gün böyle yapar mı. onu da anlamış değilim.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, kayınvalidenizin evine siz gitmişsiniz tabiki istediği kadar akrabalarını vs çağıracak, bundan doğal hiçbir şey yok, hani sizin eviniz olsa anlarım....

Bu yaklaşımınızı eleştiriyorum, ayrı eve çıkmayı deneyin, yada bakış açınızı değiştirmryi..

Bilmiyorum belki de eşim bu yüzden bana kızıyor hani dağdan gelip bağdakini kovma misali ama diğer yandan ortada bir evlilik söz konusu sadece misafir değil olay dediğim kumam gibi davranması ve evde devamlı kaos ortamı yapması da cabası. Aslında senin dediğin gibi çok düşündüm ama ayrı eve çıkmıyor eve geleni de düzene koymuyor işte canımı sıkan nokta burası ya böyle bütün ömrün boyunca çek demek bu başka bir şey değil. Tabi ki gelen giden olur ama yatak odama lap diye dalan erkek yiğenler, doğum yapan dayı gelinine yatak odamı vermeler beni yerlerde yatırmalar, eve gelen kardeşime elini yıkamıyor demeler, her işi annem yapıyor tembel demeler. Dilleri uslu olsa bütün ömür sabredilir de. Kayınvalidem istiyor ki biz onun akrabalarını onun kadar önemseyelim ama o bizimkilere hiç bir şey yapmasın gelmesin gitmesin e eşimde bu noktada annem haklı deyince ben kaldım öylece. Gelen giden çekilir de bunlar zoruna gidiyor insanın..

Bilmiyorum belki de eşim bu yüzden bana kızıyor hani dağdan gelip bağdakini kovma misali ama diğer yandan ortada bir evlilik söz konusu sadece misafir değil olay dediğim kumam gibi davranması ve evde devamlı kaos ortamı yapması da cabası. Aslında senin dediğin gibi çok düşündüm ama ayrı eve çıkmıyor eve geleni de düzene koymuyor işte canımı sıkan nokta burası ya böyle bütün ömrün boyunca çek demek bu başka bir şey değil. Tabi ki gelen giden olur ama yatak odama lap diye dalan erkek yiğenler, doğum yapan dayı gelinine yatak odamı vermeler beni yerlerde yatırmalar, eve gelen kardeşime elini yıkamıyor demeler, her işi annem yapıyor tembel demeler. Dilleri uslu olsa bütün ömür sabredilir de. Kayınvalidem istiyor ki biz onun akrabalarını onun kadar önemseyelim ama o bizimkilere hiç bir şey yapmasın gelmesin gitmesin e eşimde bu noktada annem haklı deyince ben kaldım öylece. Gelen giden çekilir de bunlar zoruna gidiyor insanın..

Zor ya hakikaten çok zor, iki tarafta orta yolu bulma konusunda istekli olsa belki biraz rahatlarsınız...
Siz kendi eviniz düzeniniz olsun istiyorsunuz, eşinizin annesi benim evim benim düzenim diyor... İki tarafta ipi kendine doğru çekiyor, bu herşeyi zorlaştırıyor,sanırım sakince konuşup orta yol bulma çabasından başka şansınız yok... Aksi takdirde ayrı evede çıkamadığınız için bu hayat böyle gitmez..

Genc hanimefendiye,
Canim siz güzellikleri hakkettiginiz bir yastasiniz... Bu problemlerle ruhunuzu simdiden bozarsaniz, kendinizi sonradan toparlayamayacak kadar da düsebilirsiniz(mesela sagliginiz yipraniyor ve ailenizin de sagligi yipraniyordur...)... Bence yol yakinken, diger arkadaslarinda parmak bastigi önemli noktalardan... cocugunuz yokken, aileniz size destekken, para kazanabilecek psikolojinizi daha kaybetmeden... ( tabii ki anlattiginiz kadarini yorumlayarak) ayrilin ve kurtulun diyorum ben... cünkü yazdiklariniza bakilirsa karsi tarafin sizden götürüsü cok, getirisi yok... seviyorum diyorsunuz ya... aslinda o sevgi dediginizin yaninda inanin ki baska seylerde sizi tutuyor... bir kere sizin psikolojinizi el birligi ile bozmuslar... ortada bir "adam" var ve kaybeden olmak istemiyorsunuz... hem size gitme mutlu olmazsin diyenlere karsi hem de esinizin ailesine karsi... siz izin vermeyin kimseye... koruyun kendinizi... kendinizi kaybederseniz bu sacmaliklarin icinde ne olacak... o zaman iste size kapiyi onlar gösterecekler... bazen vazgecmek de kazanmaktir... umarim hayirlisi olur hayatinizda...

Back