- 29 Haziran 2022
- 2.255
- 973
- 53
- 31
- Konu Sahibi brcubrcu0101
-
Kaç yaşında diyabet olmuş? Tip 1 olduğuna emin misiniz? Tip 1 ler küçük yaşta oldukları için alışıyor ve çok dikkat ediyorlar genel olarak tip 2 ler sonradan çıktığı için pek dikkat ermezler. Başınız aağolsun tekrarsanŞekerden öldü 52 yaşında ama dikkat etmedi hiç, komaya girdi
Yani tip 1 dm ye başka otoimmün hastalıklar da eşlik edebiliyor ama, sadece hastalığın kendisini düşünürsek, tedavisine uyup kendine iyi bakarsa, normal insanlar gibi hayatını sürdürebilir.Merhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
Çok şükğr epey dikkatli kendisi. Evet haklısınjz tabiki. Teşekkğrler yorum içinYani tip 1 dm ye başka otoimmün hastalıklar da eşlik edebiliyor ama, sadece hastalığın kendisini düşünürsek, tedavisine uyup kendine iyi bakarsa, normal insanlar gibi hayatını sürdürebilir.
Diyetine, ilaçlarına dikkat edecek, o kadar. Benim tip 1 dm li çok arkadaşlarım oldu. İğnelerini yanlarında taşıyıp doktorun belirttiği vakitlerde vuruyorlardı. Herhangi bir sorun da yaşamadılar. Ama yok ben beslenmeme dikkat edemem, uyamam vb durumu olursa, elbette komaya girme, Organlarının hasarlanma durumu olur. Önemli olan disiplinli olup, hayatını düzenlemek.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içinBaştan önlem alma ve bilme isteğinizi çok iyi anlıyorum ancak inanın hiç belli olmuyor. Benim teyzemde de eniştemde de diyabet yok, 3 çocukları var sadece birinde tip 1 diyabet çıktı. Hamileyken yaptırdığımız testlerde tespit edilebilen anomaliler ve hastalıklar dışında, bu durumların öngörülebilir olduğunu düşünmüyorum ben. Hatta testlerin öngöremediği durumlar dahi yaşanabiliyor nadiren de olsa. Bahsettiğim kuzenim de çocukken diyabet yüzünden sorunlar yaşamış olsa da, büyüdükçe hastalığa adapte oldu ve şu an dikkat ettiği için bir problem yaşamıyor. Olmasın ama, olur da böyle bir şey çıkarsa çocuğunuzda, en azından bu hastalığı tanıyan ebeveynleri olacak. Çünkü teyzemler hastalığı tanımadıkları için süreci yönetmekte çok zorlandılar başta. Dediğim gibi, şu an ihtimaller üzerine konuşuyoruz. Erkek arkadaşınız zaten biliyordur nelere dikkat edeceğini, siz de zamanla birlikte yaşarken adapte olursunuz zaten ve sizin de normaliniz olur bu. Mutluluklar dilerim şimdiden
HaklısınızBence bu tip konularda elalemin lafına değil de doktorların ne dediğine bakmak lazım.
Burdan da yanlış yorumlar alabilirsiniz.
Hassas konular bunlar
Bende tip1 diyabet hastasıyım. Eşimle 7 sene severek evlendik. Şuan 6 aylık evliyim. Eşim bu durumu asla engel görmedi. Ve görülmemeli de. Bu hastalığa sizde düşebilirsiniz. Şeker takibini düzenli yaparsa ignelerini düzenli yaparsa hiçbir engel yoktur. Şeker tüketimini bitirirse yemesine içmesine dikkat ederse organları asla zarar görmez. Hatay'da hasan dai diye bir doktor var. Şeker hastalığı bitiriyor bende randevu aldım. Ve bu ay gideceğim bende insülin kullanıyorum. Ve bırakmak istiyorum. Doktoru araştırabilirsiniz. İnsanlar yurt dışından geliyormuş bu doktora. Ama asla kafanızda soru işareti olmasın. Şeker hastalığı artık günümüzde yeni doğan çocuklarda dahi çıkabiliyor.Merhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
Teşekkürler yorumunuz için . Ama şuan tip 1in bulunan bir çözümü yok , insülin dışında bir tedavi yöntemi yok bence sizde kimseye inanmayın insülini bırakmaya kalkmayınBende tip1 diyabet hastasıyım. Eşimle 7 sene severek evlendik. Şuan 6 aylık evliyim. Eşim bu durumu asla engel görmedi. Ve görülmemeli de. Bu hastalığa sizde düşebilirsiniz. Şeker takibini düzenli yaparsa ignelerini düzenli yaparsa hiçbir engel yoktur. Şeker tüketimini bitirirse yemesine içmesine dikkat ederse organları asla zarar görmez. Hatay'da hasan dai diye bir doktor var. Şeker hastalığı bitiriyor bende randevu aldım. Ve bu ay gideceğim bende insülin kullanıyorum. Ve bırakmak istiyorum. Doktoru araştırabilirsiniz. İnsanlar yurt dışından geliyormuş bu doktora. Ama asla kafanızda soru işareti olmasın. Şeker hastalığı artık günümüzde yeni doğan çocuklarda dahi çıkabiliyor.
Kendi kafama asla bırakmam zaten ama bir çok tanıdığım yıllarca insülin bağlı yaşayanlar o doktor sayesinde ilaca geçmişler. İğne kullanmaktansa ilaç daha mantıklı geliyor. Doktor o kadar yoğun ki Kasım ayına randevu bulabildim. Gittiğimde detayları sizlerde paylaşacağım belki size de umut olur ,Teşekkürler yorumunuz için . Ama şuan tip 1in bulunan bir çözümü yok , insülin dışında bir tedavi yöntemi yok bence sizde kimseye inanmayın insülini bırakmaya kalkmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?