Tavrım nasıl olmalı

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
4.229
11.527
208
Merhaba.
Eşimle kavga ettik. Sebebi telefon. Tatilde benim memleketteydik ve hep birlikte otururken uzun bir süre telefonu eline alıp hiç bırakmadı, biz ailemle kendi kendimize sohbet ettik.
Sonra o gece miydi hatırlamıyorum, ben heyecanla bir şey anlatırken yine telefon elindeydi ve canım sıkıldı konuşmadım yattım.

Geçen sene de böyle bi şey yaşamıştık ve kavga etmiştim, ailem anlamıştı aramızın kötü olduğunu ve üzülmüşlerdi diye bu kez onlara çaktırmamaya çalıştım ve asgari düzeyde iletişim kurdum.

Evimize geldik. İki gündür hastayım. Eşime oyalanmadan gel çocuğa bak hastalığım geçmesin demiştim. Eve geldi sonra çıkması gerektiğini söyledi işi varmış. Ben de sinirlendim kavga ettik. Zaten kaç gündür tavırlısın bana falan dedi. Ben de sorsana neden tavırlıyım dedim ama zaten anlamış sebebini. Bilerek bir süredir sürekli telefonla uğraştığımı da anlamış ama ses etmemiş, burdan patlak verdi.
Bana da aileme de saygısızsın diyorum ben telefona bakarken de dinleyebiliyorum diyor. Ben de kime sorarsan sor bu saygısızlıktır dedim, o da bunun farkında ama suçlu olduğunu kabullenmemek için o kadar iyi şeyim var onlara bir şey yok bir olay oldu mu hemen böyle yapıyorsun falan filan dedi epey kavga ettik. Güya suçunu da kabul ediyor ama böyle üste çıkmaya çalışarak ediyor.

Sonra çıktı, eve geldi çocuğu aldı elimden. Saatlerdir konuşmuyoruz.
Bir yanım iyice süründür pişman et diyor bir yanım artık dersini almıştır ona göre davranır sen de abartma diyor. İçimde bi savaş halindeyim.
Sizce uzun süre konuşmamalı tavrımı göstermeli miyim yoksa bu kadar büyütmeye değer bir konu değil mi?

Kız o konudan sonra konuşmadı mı seninle, çözülmemiş miydi

Merhaba.
Eşimle kavga ettik. Sebebi telefon. Tatilde benim memleketteydik ve hep birlikte otururken uzun bir süre telefonu eline alıp hiç bırakmadı, biz ailemle kendi kendimize sohbet ettik.
Sonra o gece miydi hatırlamıyorum, ben heyecanla bir şey anlatırken yine telefon elindeydi ve canım sıkıldı konuşmadım yattım.

Geçen sene de böyle bi şey yaşamıştık ve kavga etmiştim, ailem anlamıştı aramızın kötü olduğunu ve üzülmüşlerdi diye bu kez onlara çaktırmamaya çalıştım ve asgari düzeyde iletişim kurdum.

Evimize geldik. İki gündür hastayım. Eşime oyalanmadan gel çocuğa bak hastalığım geçmesin demiştim. Eve geldi sonra çıkması gerektiğini söyledi işi varmış. Ben de sinirlendim kavga ettik. Zaten kaç gündür tavırlısın bana falan dedi. Ben de sorsana neden tavırlıyım dedim ama zaten anlamış sebebini. Bilerek bir süredir sürekli telefonla uğraştığımı da anlamış ama ses etmemiş, burdan patlak verdi.
Bana da aileme de saygısızsın diyorum ben telefona bakarken de dinleyebiliyorum diyor. Ben de kime sorarsan sor bu saygısızlıktır dedim, o da bunun farkında ama suçlu olduğunu kabullenmemek için o kadar iyi şeyim var onlara bir şey yok bir olay oldu mu hemen böyle yapıyorsun falan filan dedi epey kavga ettik. Güya suçunu da kabul ediyor ama böyle üste çıkmaya çalışarak ediyor.

Bir yanım iyice süründür pişman et diyor bir yanım artık dersini almıştır ona göre davranır sen de abartma diyor. İçimde bi savaş halindeyim.
Sizce uzun süre konuşmamalı tavrımı göstermeli miyim yoksa bu kadar büyütmeye değer bir konu değil mi?
Böyle şeyler yaşamıyorum, çünkü sapım. 😄 Ama aklıma ilk gelenleri yazayım.
Zaten bu konuda kaç gündür tavırlıymışsın, kocan da bunu anlamış. Bunu anlaması iyi bir şey.

Birine bir şey anlatırken telefona bakılması benim de hoşuma gitmez ama mesela benzer şeyi ben de yapabiliyorum. Ben tam internette bir şey okuyorum, o arada biri bir şey anlatmaya başlıyor, işte tam o anda ne tarafa dikkat kesileceğimi bilemiyorum. Hem okuduğumu yarım anlıyorum hem de dinlediğimi...

Senin yerinde kocam olsa ( ileride iyi bir koca istirem :D ) ve beni bu konuda uyarsa ben buna dikkat ederdim. Ama seninki hem seni dinleyip hem telefonla ilgilenebildiğini söylüyor. Vayy canına, uu my godd! Hem de bunu diyen bir erkek! Hahaha

Madem öyle, o zaman bundan sonra o ne zaman seni dinlemeyip telefonuyla ilgilense gülerek " bak iyi dinle, birazdan seni sınav yapacağım" de, bakalım neyi dinlemiş dinlememiş anla. Ciddiyim yap bunu. Başlasın Quiz Show!

Yok. Ailem anlamasın üzülmesin diye ben konuşuyordum o da benle konuşuyordu. Ama yakın davranmıyordum o da farkındaydı
Orada öyleydiniz de, dönünce de mi adım atmadı, hatasını kabul ediyorsa bı özür dileyip, üste çıkmak yerine alta geçmeyi denese keşke 😑

Orada öyleydiniz de, dönünce de mi adım atmadı, hatasını kabul ediyorsa bı özür dileyip, üste çıkmak yerine alta geçmeyi denese keşke 😑
Ailem için net bir tavır yapamadım şimdi patlak verdi işte.
Zaten onun sıkıntısı suçu oldu mu kabul edip özür dilemeden önce kendisini haklı çıkaracak bin tane bahane uydurur

Üste çıkmaya çalışması sinir bozucu gerçekten. Aynı şeyi siz de yapın madem nasıl oluyor görsün derim. Onun yanında belki ailesinin yanında 😄 erkeklere birden fazla söyleyince de birseyi yalama oluyorlar resmen. Konuşur Konuşur susar misali düşünüyorlar. Ve tabiki illa kendilerini savunacaklar. Kavga etmeyin ama samimi de olmayın bir süre. En iyisi biraz eşinizin aynası olun derim🫠

Ama seninki hem seni dinleyip hem telefonla ilgilenebildiğini söylüyor. Vayy canına, uu my godd!
Aynen, zeka küpü 🧠

Ya dediğin tarzda bir şey olsa tamam ama öyle önemli bi işi var da ona bakıyor gibi bi durum yok. Anasayfaya bakar kardeşleriyle mesajlaşır falan. Sırf bakmaya bakıyor yani. Kaç kere de uyardım

Üste çıkmaya çalışması sinir bozucu gerçekten. Aynı şeyi siz de yapın madem nasıl oluyor görsün derim. Onun yanında belki ailesinin yanında 😄 erkeklere birden fazla söyleyince de birseyi yalama oluyorlar resmen. Konuşur Konuşur susar misali düşünüyorlar. Ve tabiki illa kendilerini savunacaklar. Kavga etmeyin ama samimi de olmayın bir süre. En iyisi biraz eşinizin aynası olun derim🫠
Ya bunu yapmaya çalıştım ama çok beceremedim çünkü tavırlı olduğumun farkında olduğu için o da fazla yanaşmıyor. Ama yaptığım kadarıyla anlamış bilerek telefona baktığımı.

Bir de ben senin ailene karşı yapsam naparsın diyorum laf ederim diye kabul ediyor ama ben elimde telefon varken dinleyemiyormuşum o dinleyebiliyormuş o yüzden aynı şey değilmiş:D

Ya bunu yapmaya çalıştım ama çok beceremedim çünkü tavırlı olduğumun farkında olduğu için o da fazla yanaşmıyor. Ama yaptığım kadarıyla anlamış bilerek telefona baktığımı.

Bir de ben senin ailene karşı yapsam naparsın diyorum laf ederim diye kabul ediyor ama ben elimde telefon varken dinleyemiyormuşum o dinleyebiliyormuş o yüzden aynı şey değilmiş:D
Yok yaa🤣 Erkekler ve birden çok isi ayni anda yapmak mi? Kendini kandırmasın bence. Etmişsin zaten kavgani ve tavrını da koydun madem şimdilik uzatma. Tabi eğer o adım atarsa 😎 Tekrar ederse ayni durum o an telefonu agzina sok ve rahatla 😅

Kayınvalidenize gidince siz de elinize telefonu alın, kafayı gömün. Sohbet sırasında da ilgilenmeyin. Sorarsa ben telefonla da dinleyebiliyorum deyin. :KK14:
Bunu aslında yapmayı düşündüm en iyi cevap bu olur bence. Ama daha onlara gitmeye çok var. Ben onun gibi saygısızlık yapmak da istemiyorum ama yarın öbürgün gidiyor olsak öyle yapardım galiba

Merhaba.

Of hiç sevmediğim şey şu telefonlar çıktı çıkalı varya tüm ilişkilerin dengesi şaştı bence çok haklısınız uyarın tavrınızı koyunn

Aynen, zeka küpü 🧠

Ya dediğin tarzda bir şey olsa tamam ama öyle önemli bi işi var da ona bakıyor gibi bi durum yok. Anasayfaya bakar kardeşleriyle mesajlaşır falan. Sırf bakmaya bakıyor yani. Kaç kere de uyardım
Quiz yap, 100 üzerinden puan ver. Bunu en az 2 kez yap, zort olsun. Zort yazdığım için kusura bakma ama hak etti. 😁

sen hastayken, yaninda kucucuk bebek varken "isim var" diyip cikma lüksü yok gercekten mesaiye gitmediyse. bu konuda tamamen haklisin.
sonucta hasta hasta cocukla nasil ilgileneceksin ve eger cocuga bulassa ne olacak?
bu cok sorumsuz ve igrenc bir davranis. bundan kavga edeceksen et
ama babanların yaninda telefonla ugrasti diye trip atman cok sacma . Esin babanlari sevmiyor, bunu biz bile anladik artik . yine de senin hatrin icin gitmis, cani sıkılmış telefonla oynamış. ne yapsin adam? sanki sen kaynananin dedigi seyleri canla basla dinliyorsun

Tabi eğer o adım atarsa
Yüzde bin o adım atacak zaten. Kavgayla da olsa suçlu olduğunu biliyor ve benim suçlu olmadığım bir şeyde asla geri adım atma huyum yok, bir keresinde üç hafta konuşmadık o tıpış tıpış geldi sonunda
Ama adım attığında tepkim ne olmalı, kendimi doldurmalı mıyım ona karşı yumuşamamak için bilemiyorum

Bu gibi durumlarda tavır yapmaktansa düzgünce anlatmak bence daha etkili. Ben de başlarda tavır yapardım ama çözüm olmazdı. Tabi ki koca adam yanlışı doğruyu bilmeli. Yine de yaklaşım sonucu çok değiştiriyor. Ben de kendi adıma bi hata yaptığımda eşimin tavır yapmasını istemem. Varsa bir sorun konuşup çözelim isterim. Kavga da etsek konuşmadan çözülmez.

sen hastayken, yaninda kucucuk bebek varken "isim var" diyip cikma lüksü yok gercekten mesaiye gitmediyse.
Okulla ilgili bir şeye bakacakmış
Esin babanlari sevmiyor, bunu biz bile anladik artik .
Eşim babamı seviyor babam da eşimi. Buraya birkaç sorun yazdım diye araları problemli değil ki, hatta babama çok güler babam da onu çok sever
yine de senin hatrin icin gitmis, cani sıkılmış telefonla oynamış. ne yapsin adam?
öyle bi dünya yok ben onun hatrı için ailesine gidiyorsam o da benim hatrım için gelecek zaten. Ve kendi ailesine yapmamı istemediği şeyi benim aileme yapmayacak.
Konu sırf ailem de değil bana da yapıyor

Back
X