Tavrım doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

freeGirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
492
668
53
Herkese merhaba. 9 senelik evliyim Aile binasında kayınvalimdemle altlı üstlü oturuyoruz. 1 tane görümcem var ve görümcemle aramız birkaç aydır açık. Sebebi ağzından çıkanları tartmaması, kırıcı ve sürekli laf sokar biri olması. Ben 9 senedir hep kendimden verici oldum benden nerdeyse 10 yaş büyük aman iyi olalım benden büyük diye genelde onun laf sokmalarına karşı cevapsız kaldım. Mesela bir tane iyi birşey yapıyorsa yaptışı diğer patavatsızlıkları sineye çektim. Yeri geldi fiziki özelliklerimle bile şakacı bir yaklaşımla laf soktu. Ben kendi ailemde babaannem halamlar genelde anneme karşı hep hoşgörülü saygılı mesafeli oldukları için iyilik yaparsam iyilik görürüm diye fazlasıyla düşünceli ve iyi oldum. Asıl kopmamız 5 ay önce ben görümcemin daveti üzerine evine gittim, görümcemin yakın bir arkadaşı benimde tanıdığım bir kişi aradı görümcemi ben kendime bir elbise almıştım ve elbise için iyi boyuna göre bulabilmiş dedi arayan kişi, bu arada telefon hoparlörde ve ben duyuyorum. Neyse telefonu kapattılar, aradan bir kaç saat geçti masada görümcemin kızı o şahıs için × abla da çok herşeye laf söylüyor sinir oluyorum dedi. Bende benimde boyum için söylediği hoş olmadı gereksiz bir cümle dedim bu kadar ve konu kapandı. Ben evime döndüm aradan biraz zaman geçti görümcem bu kişiye benim söylediğimi yetiştirmiş kadının tavırlarından anladım. Ve bu kadını arayıp açıklama yaptım, Evet söylediğin hoş değildi böyle bir şey söylemene gerek yoktu ama biz de orada konuşmuşuz bunu ufacık bir şeyi sana gelip söylemesi ne kadar doğru? Ben söylediğimin arkasındayım ama basit birşeyi sana söyleyip uzatması hoş olamamış dedim ve kapattım. Sonra görümcemi arayıp olanı anlatıp, ben yine salak ılımlı konuştum niyetin kötü değildir abla eminim ama gerek yoktu falan diyorum neyse kapattık telefonu. Sonra bu beni arayıp sormamaya başladı oturduğum semte gelip beni arayıp sormaması mecbur bir araya geldiğimiz yerde benle muhatap olamaması yaptığı tavır falan. Şöyle bir düşündüm ben iyiysem iyi, bile olmayıp beni kullanmak duygularımı önemsememek, benim zaaflarımı bilip dalga geçmek, laf taşıması.. nasıl bu kadar rahat olabilir diye düşünerek kendimi geri çektim. Kayınvalideme geliyor inmiyorum, eşimin tarafından birileri geldi beni çağırdılar gitmedim sizce gidip onla mesafeli mi oluyum yoksa hiç gitmemem mi doğru olan? ben mi uzatıyorum meseleyi siz olsanız nasıl bir tavır sergilerdiniz.

Son düzenleme:
Çok bile dayanmışsınız. Fazla iyi niyet işe yaramaz. Görümceniz terbiyesiz biri ve bence uzak durun.

Çok bile dayanmışsınız. Fazla iyi niyet işe yaramaz. Görümceniz terbiyesiz biri ve bence uzak durun.
Görümcemden uzak durduğuma zerre üzülmüyorum çünkü beni sevmediğini geçte olsa anladım. Umrumda da değil artık açıkcası. Ama o var diye çağrıldığım yere gitmemem sizce abartı mı?

Yoo içinizden gelmiyorsa gitmeyin tabi. gitmek istiyorsanızda sırf o var diye gitmemezlik yapmayın mesafeli olursunuz karşılaştığınızda olur biter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…