• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlıyı hayatımdan çıkarıyorum ve zayıflıyorum

morkurbaga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
715
0
96
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Son aldığım karar ile hayatımın vazgeçilmezleri olan tatlı ve şekerden bağımı tamamen koparıyorum ve zayıflıyacaımı umuyorum :) sizler de bana katılmaz mısınız? araştırdığıma göre 21 gün süresince belirlediğiniz bir şeyi yemez iseniz 21 günün sonunda onun tadını beyin artık unutuyormuş. 21 gün sonunda tatlı yeseniz bile size o kadar şekerli geliyormuş ki yiyemiyormuşsunuz. Hatta armut çok tatlı geldiği için yiyemiyen bile var.
aslında ben de buna benzer bir şey yapmıştım. zamanında asitli içecekleri hayatımdan çıkarmıştım bir seferde. Kolayı neredeyse 2 lt tüketiyordum ve midemde ciddi sorunlar yaşamaya başlamıştım ve karar verdim bundan taa 4 sene önce ve o zamandan beri asitli içecek soda dışında tüketmiyorum. 2 yıl sonra kolayı ilk içtiğimde de (ki tekrardan başlarım diye çok korkmuştum tıpkı sigara gibi:) ) hiç özlemediğimi ve içmek istemediğimi farkettim. şimdi küçük şişede schwepssler var ya onu bitiremiyorum ancak yarısını içebiliyorum.

Tüm bu sebepler göz önünde bulundurularak tatlıyı hayatımdan uzaklaştırıyorum hem de 3 gün sonra mens. dönemim yani tatlı isteği pik yapmış durumda ama inanıyorum ki bu zamanda bie yemiyosam diğer günlerde rahat olabileceğim:) sizlerle de gün gün hislerimi ve kilo durumumu paylaşacağım. 21 günün sonunda da yeni bir hedefim var :) ekmeği bırakacağım. sabah kahvltısı hariç hiç yemicem.( sabah kahvaltısı ekmeksiz benim için çok anlamsız çünkü:) )

Bu arada malesef hiç spor yapamıcam ama bence bu bir dezavantaj değil. her şeyi biranda bırakmaktan veya yapmaktan yana feğilim. vücut tatlısızlığa alışıp kilo verdirmeyi durdurduğunda ekmeksizliğe geçicem onda da durduğunda bu sefer spora başlayabilirim :)

Haydi bana rasgele o zamaaann :)

Boy: 168 cm
Kilo: 64

Evet, kimse ilgilenmemiş ama olsun nerde kalmıştık :) valla ben günlük gibi buraya yazıcam isteyen konuya dahil olur isteyen sadece okur geçer...

Dün çok rahat tatlısız bir gün geçirdim. 2 gün belki daha az bir süre sonra adet görecek olmama rağmen hem de :) sanırım kafada bitiyor iş gerçekten. Hatta dün bir ara çikolata kaplı leblebi geldi otururken önümüze. direk otomatik olarak konuşurken elim gitti, direk alıp yemeğe başlıyordum ki son anda aklıma geldi. kendimi oruçlu gibi hissettim :) bu olaydan da şunu anladım ki eğer ben böyle bir kısıtlama yapmasaydım yediğimin farkında bile olmadan kimbilir ne kadar o çikolta kaplı leblebilerden yiyecektim. farkında olmadan bile kalori alıyormuşum demekki.

Neyse bugün sabah tartıldım : 64.5 :))))
dün 64 idim oysaki ama hiç moralimi bozmadım neden? çünkü muhtemelen vücut ödem yaptı adet göreceğim için aslında 63,5 bile olabilirim? aslında hergün değilde haftada bir gün tartılmak lazım biliyorum ama bende bu olay bi takıntı gibi akşam eve gelirim tartılırım, yatmadan önce tartılırım :)

Sonuç bugün tatlısız geçecek 2. günüm olacak. haydi bakalımmmm laylaylommm :46:

bugün sabag tartıldım: 64.2 (300 gram gitmiş gibi görünüyor?)

3. günümdeyim ve hala tatlı bir şey ağzıma sürmedim ve bence iştahım da kapandı. tatlı insanı daha çok acıktırır derler bence doğru. çünkü canım bir şey de yemek istemiyor. hafif acıkır gibi olduğumdafındık ve badem yiyerek geçiştiriyorum ara öğünlerimi. akşam da yemekten sonra pek bir şey yemiyorum canım meyve bile istemiyor. umarım bu tatlısız yaşamın faydasını görücem :)
her sabah tartılmak için sabırsızlanıyorum. hiç spor yapmayıp sadece oturmama rağmen bence durum iyi. ben iş hayatımda çok aktif bir insandım ve haftanın en az 3 günü spor yapardım ama bunların hiçbiri yok yaklaşık bir aydır hayatımda. dolayısı ile metabolizmam da muhtemelen yavaşladı. ama acelem yok az da olsa gitsin başka bir şey istemem :)

4. güne başlangıç: 63.5!!!!

bence inanılır gibi değil. gerçekten çok hızlı oldu muhtemelen şişkinliğim gidiyor dicem ama bugün veya yarın adet olacağım düşünülürse zaten maksimum şişim. asıl kilomun 62,5 olduğunu düşünüyorum bu şişkinlikler gidince. gerçekten deneyin derim. Benim yaptığım aslında karatay diyeti benzeri bir şey oluyormuş sanırım. O da yağ yiyin ama sıfır şeker tüketin diyor. ona göre ekmek ve patates pilav da tüketmemem gerekiyor ama. ekmeği bırakmam da ikinci aşamam olacak. karataya göre alınan şeker vücutta yağa dönüşür. yağ aldığınızda bu yağ olarak depolanmaz. yağ yağ içinde çözünür ve atılır diyor.

ingilizce bir kaç site gezdim. yurtdışında meğer çok yaygınmış bu. "no sugar diet" diye geçiyor. insanlar sağlıklı yaşam için bırakmışlar kilo vermek için değil. kilo vermeleri yan etkisi olmuş aslında :) 2 yıldır hatta 10 yıldır şekersiz hayat sürenler var. bu bir hayat felsefesi olmuş onlar için. ben de bu yolda ilerliyorum :) HEPİNİZE DE TAVSİYE EDİYORUM!!!!

en çok istdiğim şey bu tatlının tadını unutmak tiksinmek... İş arkadaşlarım bugün kurupasta getirmiş ki ölürüm ama dedim ki iyi ki orucum ...aslında çayı-kahveyi şekersiz içiyorum ama gel gör ki tatlısız özellikle sütlü tatlısız yaşayamıyorum gibi geliyor. Mens dönemlerimde tavanı bile delip geçiyor tatlı isteğim. tarçın yiyorum filan ama yok sadece çok az bastırıo ama sonra gene tatlı canavarına dönüyorum :)

Lolipop,

İnan ben de senin gibiyim. Şuanda mens'den birgün öncedeyim ve gerçekten çok rahat geçiriyorum. ben de hiç yapamam diye düşünüyodum o yüzden hiç denememiştim bile. diyet yapıyordum hep ama hep de tatlı yer alıyordu. ya sütlü tatlı ya diyet bisküvi, bar çikolata, %70 bitter çikolata :) şimdi beynimi nasıl şartladıysam tatlıya karşı oruçtayım sanki ya :) bu insanın beyninde biten bir şey her şey gibi. ve ben kendimi öyle 1 ay falan bu fikre hazırlamadım. sadece karar verdim ve klasik pazartesiyi bekledim :)
inan kilo vermek şekersiz hayatın güzelliklerinden sadece biriymiş onu anladım okudukça. herkes çok rahat uyumaya başladığından, ciltlerinin yumuşacık olup parıldadığından, konsantrasyonlarının arttığından ve daha enerjik olduğundan bahsetmiş. bence tatlı da bir tür bağımlılık ve o bağımlılığından kurtuluyosun düşünsene. yurtdışında direk zehir diye geçiyo şeker. kanser hücreleri şekerle beslenirlermiş. kanser olma riskin artıyor resmen. e diş çürükleri falan. saymakla bitmez yani :) ben yapabiliyosam gerçekten herkes yapar o kadar söyliyim :3:

çok doğru kararlar almışsınız tebrik ediyorum.
Tatlı ve tüm karbonhidrat içeren besinleri ( ekmek, bütün hamurişleri, patates, mısır, bezelye, paketlenmiş hazır bütün yiyecekler ilk aklıma gelenler) hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmayı başarabilsek asla kilo sorunumuz ve pek çok sağlık sorunumuzun hiç birisi olmayacak.Bunu hepimiz biliyoruz aslında ama insanız işte. Nefsimiz her zaman sahip çıkamıyoruz. 1, 3, 5, 10 darken kilolar alıp başını gidiyor.
21 gününüzü takip edicem, başarılar dilerim.

çok doğru kararlar almışsınız tebrik ediyorum.
Tatlı ve tüm karbonhidrat içeren besinleri ( ekmek, bütün hamurişleri, patates, mısır, bezelye, paketlenmiş hazır bütün yiyecekler ilk aklıma gelenler) hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmayı başarabilsek asla kilo sorunumuz ve pek çok sağlık sorunumuzun hiç birisi olmayacak.Bunu hepimiz biliyoruz aslında ama insanız işte. Nefsimiz her zaman sahip çıkamıyoruz. 1, 3, 5, 10 darken kilolar alıp başını gidiyor.
21 gününüzü takip edicem, başarılar dilerim.

bu mesajınız beni çok motive etti. ilk başlarda kimse bir şey yazmıyordu kendim çalıp kendim oynuyormuşum gibi hissettim ama şimdi hiç bir şey yazmasanız bile yazdıklarımın okunduğunu biliyor olmak beni motive edecektir, teşekkürler :34:

Çok güzel bir karar almışsın tebrik ederim :) Bende heveslendim şuandan itibaren bende yemiyorum haydin kolay gelsin :27: :9:

Gerçekten mi???? umarım bu kararın anlık bir karar olmaz zira benimle bu yolda devam edecek kişilere ihtiyacım var :46:

gerçekten böyle bir kaliteli yaşamın ilk adımına ben vesile olursam kendimi çok mutlu hissederim :)

o zaman az sonra yazacaklarım bu kararının devamını getirecektir diye ümit ediyorum.

azzz sonraaa :52:

Arkadaşlar,

Konuya ilginin biraz da olsa artıyor olması beni hem çok mutlu ediyor hem de motive ediyor dediğim gibi, herkeslere çok teşekkürler :42:

Şimdi size 4. günümün deneyimlerinden bahsedicem. bundan bahsetmek için yarını bekleyemicem çünkü çok sabırsızlanıyorum :)

Bugün neredeyse 3.5 litreye yakın su içtim. Bu benim için çok anormal bir durum değil çünkü en az 2.5 içerim zati gün içerisinde. anormal olan şey nedir biliyor musunuz? idrar rengimin fosforluya yakın sarı renkte çıkması :53: insanlar gün içerisinde çok su tüketmez ise idrarları sarı renkte olur genelde ama bulanık da olur aynı zamanda. (biliyorum belki gece gece belki de sabah okuyanlar iin sabah sabah çok da iştah açıı bir konu değil ama üzgünüm bunu sizinle paylaşmalıym :34: ) idrarımın çok berrak ama sapsarı olmasının sebebi ne imiş biliyor musunuz kızlar? vücudumun yağ yakıyor olmasııııı :46: vücuda gün boyu şeker girmeyince enerjiyi nereden alacak benim bu caağğnım vücudum? tabiki yağlardan :) bu beni kesintisiz 10 gün daha şekersiz yaşatır ben söyliyim şimdiden :)

oturduğum yerden hiç bir şey yapmadan yağ yakıyorum. hadi kızlar siz de ortak olun bu deneyimime :kkk:

ve geldik 5. güne: 63,4

dün de 63,5'tum ki bu iyi bir şey. kilonun yine azalmaya meğil var ama çıkmıyor demek ki:) açıkçası hergün 500 gram vermeyi beklemiyorum, anormal bir durum olduğunu düşünürüm yoksa. dediğim gibi böyle iyi yavaş yavaş:)

Bugün akşama yemekli misafirim var. dolayısı ile dün onlar için tatlı yaptım!!!! bu da değişik bir tecrübeydi :) yememekte zorlanmadım aslında yine ama sadece tadı konusunda tedirginim:) tatmadan misafirlere vermek ne kadar doğru bir şey bilmiyorum ama artık eşime tattırırım napiyim :9:

Bu arada tatlı yaparken ilk kez dikkat ettim. toplamda 3 bardak şeker girdi işin içine. bir tam sana yağı ve deli gibi un. aslında sadece bir tane yemiş bile olsam, hiç yemediğim halime göre nasıl enerji giriyor vücuda düşünsenize :53: Bir de üstüne bunu akşam 8den sonra yediğimi falan düşünün? ki yiyodum ve sadece bir tane ile yetinmiyordum :8:

Bir de şöyle bir şey var. ben hiç şekerimin düştüğünü hissetmiyorum artık. insanın canı bazen tatlı bir şey istemese de onu yemesi gerekir gibi hisseder hayatına devam edebilmek için. ölesiye yorgun hisseder hani. şekerim düştü deriz atarız bir kaç kare çikolata hoop yola devam :) bende öyle bir şey kalmadı artık ve bugün sadece 5. günüm :8:

Palavra
Bende bunu diyet yaparken anladım.Önceden saat 11 -12 arası işyerinde çayın yanında ağzıma minicik tatlı birşey atmadan duramazdım.İllaki o tadı arardım.(Çayı yıllardır şekersiz içiyorum.)
Karataya tam uyar, kuruyemişlerimi yersem bırak şeker isteğini 6-7 saat açlık dahi hissetmiyorum...

konuyu görünce çok sevindim.çünki ben de kendi kendime yapmaya çalışıyordum :) beraber daha iyi motive olabiliriz.ayrıca tebrik ederim.
aslında benim hep yapmayı istediğim ama yapamadığım bişeydi.ramazanda karar verdim ve devam ediyorum.hep şekerin zararlı olduğu gerçeğini kabulettirmeye çalışıyordum kendime ama başarılı olamıyordum.ama ramazan başlayalı beri maşallah iyi gidiyor.sadece 2 gün ama üst üste değil.dondurma yedim.başka tatlı olarak bişi yemedim.ekmekte yemiyorum.sahurda annem gözümü gözlediği için küçük bir dilim sadece yapılan hamur işinden alıyourm.annemden kurtulmak için :))başka yok.(anneler neden böyledir ki.hem bi 5 kilo fazlam olduğunu düşünüyor.hemde diyet vs.bişeye başlayınca da ye ye diye üstüme gelir :).seviyorum kendisi çok.iyi ki var.pimpirik annem benim )
kilom 67-68
boyum 163
şuan kilom akşam tartildim iftardan sonra 63 :)

Palavra
Bende bunu diyet yaparken anladım.Önceden saat 11 -12 arası işyerinde çayın yanında ağzıma minicik tatlı birşey atmadan duramazdım.İllaki o tadı arardım.(Çayı yıllardır şekersiz içiyorum.)
Karataya tam uyar, kuruyemişlerimi yersem bırak şeker isteğini 6-7 saat açlık dahi hissetmiyorum...

Kesinlikle haklısın, kuruyemiş falan yendiğinde hiç açlık hissedilmiyor. ben pazartesinden bu yana hiç öyle aman aman bir açlık krizine girmedim veya mide kazınmalarım olmadı. şekerli şeyler yedikçe insülin seviyen artıyor ve arttıkça daha fazla şekerli şeyler istiyorsun. insülin seviyeni ne kadar düşürürsen o kadar az acıkırsın :34:

Elif aramıza hoşgeldin o zaman. lütfen sen de sendeki değişiklikleri ve gelişmeleri bizimle paylaş :)

montesorri; bence doğru yoldasın ama dondurmayı yesen neee yemesen ne. bence bir dahaki sefere onu da yemiceksin :39:

benim bugün 6. günüm ve 63.2 yim:) resmen hergün gram gram eriyorum ve bunu yaparken de şeker dışında hiç bir şeyden kısmadım. böreğimi de ekmeğimi de yiyorum. aslında onlarda da şeker var ama onlar ikinci aşama. bünyemi ve irademi fazla zorlamak istemiyorum. dün öğlen sebzeli krep yedim misal. akşam da yemeğin yanında börek ama yine de veriyor görünüyorum. spor da yok henüz hayatım da. bence bu şekilde 60a kadar düşerim. sizce? :)

valla bugün eşim farketti. tatlıyı kestiğin belli oluyor göbeğin küçüldü sanki dedi :) bence de farketti. ben de zaten göbek ve yan simitler var. şekerle alınan kilolar ve kazanılan yağlar da zaten bu bel çevresinde ve göbekte birikiyormuş. ilk farkı bu bölgelerde görmem gerekiyor diye düşünüyorum.

Ayrıca tatlıyı hayatın anlamı ve tadı gibi düşünenlere seslenmek istiyorum :) incecik olup her istediğiniz keyifle giyebilmek mi istersiniz her istediğiniz tatlıyı yemek mi? ben ilkini seçiyorum ve hep bununla motive ediyorum kendimi. ayrıca tatlı ikram edenlere de tatlı kullanmıyorum artık diyorum ve baya havam oluyor, karizmatik gelmiyor mu kulağa :52:

Hepimize kolaylıklar diliyorum.

Back
X