- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
aynen ben de Nana dizisinden hatirliyorumAaaa biliyorum o kızı hiç yakışmamışlar
Bende öyle düşünüyorum Açelya ölmedi hatta pub da Aslı'ya görünmesi hastanede Selin2in görmesi gerçektiBu arada A kim cok merak ediyorum
bi de Acelya olmedi bence de
Tabiki benee kimler bakiyo???
Aynen bi sen bi ben yazariz artikTabiki benBiz seninle yürütücez sanırım burayı
Şok oldum ya polismiş Açelya'nın sevgilisi, yüzük de Ilgaz'da çıktı işler çok karışık kafa beyin kalmadı az önce yaktım geldim
Aynen bi sen bi ben yazariz artik
Ama bi dahakine böyle yorum yaparak izleyelim ben izledikce tek basina bile konuşuyorum
Ilgazla polise cok sasirdim ben deemme onlar A degil kesin
Ay o asliyla eren sahnesinde eridim yahu
Polis nasıl Açelyanın sevgilisi olabilir ki bana saçma geldi o kısım.. Ayrıca katili Ilgaz gibi gösterdiler o yüzük Ilgaz'a ait ama Ilgaz'ın parmakları ince. Fotoğraftaki başkasıydı.. Her şey birbirine girdi pff
Açelyanın sevgilisi Güven olsa neden kızları takip ederken o kadar rahat olsun ki? Amirinin yanında da cok rahattı.
Emily'nin dizideki karşılğı kim ?Aslı gibi olmaz. Üstelik Emily karakteri eş cinsel onu ne yapacaklar acaba.
Orjinalini izlemek benimde aklımda var aynı olmasını ben beklemiyorum zaten mümkün değil Türk ekranlarına yabancı bir dizi uyarlanınca aynı sahneler olması olmazdı. Peki PLL 'yi izlediğimde tv de izlediğim TKK 'yı izler gibi mi olacağım yoksa beni farklı yerlere götürür mü ? Ona göre başlayıp ordan da takip etmek istiyorum ben .Dizinin orjinalini yıllardır takip ederim.
Hatta yayınlandıktan saatler sonra izlemeye çalışırım.
Sırf bu sebeple, ülkemiz uyarlamasını da tv de gelişmelerimizi ölçüp biçmek adına seyrediyorum ama nafile...
Bırakın karakterlerin yapmacıklığını, hikaye bile sarmadı beni.
Çünkü uyarlamada yapılan değişiklikler aslında kilit noktaları etkileyecek düzeyde olduğundan, kurgusal olarak çok daha farklı yönlere gidecektir.
Ayrıca dizinin bu kadar başarılı olmasının sebeplerinin başlarında da hem çekim mekanları, hem 40 dakikalık dizide temponun yüksek tutulması hem her bölümde farklı bir A arayışımız hem de küçük çaplı korku-gerilim filmlerini aratmayacak özgün senaryoya sahip olması gelir.
Çok merak ediyorum, her yıl özel bölüm olan 'cadılar bayramı' bölümleri nasıl işlenecek?
Ayrıca 6.sezonunda daha A'nın kim olduğu bilinmezken, ülkemiz uyarlaması maksimum 2 sezonluk bir diziyi nasıl bağlayacak?
Orjinalinde olduğu gibi, birçok karakter ve backroundlar işlenecek mi?
Dizinin senaryosunun her bölüm çevrilip, yapımcı firmaya yollandıktan ve onayından geçtikten sonra çekildiğini bilsem de, bu kadar fazla değişikliğe ve neredeyse 1 sezon boyunca A sandığımız kişinin daha ülkemiz uyarlamasında 2.bölümde masum çıkarılmasına nasıl müsade edilir?
Kısaca, diziyi bu haliyle bile sevenler mutlaka orjinalini izlesinler.
Orjinal dizi, kendi kitabından süprizler olması açısından da bağımsız ilerlemeye başladığından, oldukça keyifli bir seyir sunuyor.
Emily Ebru sanırım. Ebrunun sahneleri geldiğinde kriz geçiriyorum gerçekten tahammül edemiyorum rol yapamıyor..Emily'nin dizideki karşılğı kim ?
Bence Türk toplumunun alışık olduğu bir karakter olmadığı için kullanılmayabilir.
Dizide Ebru'nun kardeşi bile yokEmily Ebru sanırım. Ebrunun sahneleri geldiğinde kriz geçiriyorum gerçekten tahammül edemiyorum rol yapamıyor..
Yaalan söylemeyi de beceremiyorDizide Ebru'nun kardeşi bile yok
Olabilir kimseninde aklına pek gelmiyor bu yüzden :)Yaalan söylemeyi de beceremiyoraçelyanın abisinden hoşlanıyor net
yalnız A'nın kim olduğunu düşününce zamanlamalara bakarsak açelyanın abisi diye düşünüyorum.. Açelya her şeyini anlatmış kızların her an nerde olduklarını biliyo. o ortadan kaybolur kaybolmaz A dan mesaj geliyo , o varken ortalık sakinliyo
Bahsettiğim farklılıklar sahneler vs değil.Orjinalini izlemek benimde aklımda var aynı olmasını ben beklemiyorum zaten mümkün değil Türk ekranlarına yabancı bir dizi uyarlanınca aynı sahneler olması olmazdı. Peki PLL 'yi izlediğimde tv de izlediğim TKK 'yı izler gibi mi olacağım yoksa beni farklı yerlere götürür mü ? Ona göre başlayıp ordan da takip etmek istiyorum ben .