• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatilim sıkıntılar ve kayınvalidem

yesilkoltuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
218
5
68
Merhaba arkadaşlar fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.
4 yıllık evliyim tanıyarak ve severek evlendik . Eşim yumuşak huylu evine düşkün biridir. Ama ailesiyle ilgili sorunlar var. Benim ailemden farklılar ve bu farklılıklar özellikle onlarla geçirdiğim vakitlerde beni daha çok rahatsız ediyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Eşimin ailesini böyle hayal etmemiştim. Mesela temizlik ve düzen ciddi sıkıntı. Yepyeni ve sıfır ev on yıl kullanımla berbat olmuş. Fayansların araları kararmış dolaplar toz içinde kanepeler alınalı hiç silinmemiş vs vs. Gidince rahat edemiyorum. Nereye el atsam bir kirle karşılaşıyorum. Üstelik yaz tatilinde gitmek durumundayız. Memleketimize gidiyoruz. Ama bir tat alamıyorum. Eşimin ailesi biraz soğuk ve güzel söyleme sıkıntıları var. Birbirlerinize karşı da böyleler. Kaynanam düşünmeden konuşuyor . Güya şaka yapıyor ama utandırıp kırıyor. Ama karşı taraf alındığı için sorsan suçlu . Ayrıca ibadet ve dini konularda eksikleri çok ama kapalıların açıklarını arıyorlar resmenBenim ailem böyle değil . Abdestlı namazlı çevresi geniş titiz bi aile. Muhabbetli insanlar. Bu sosyal farklar beni rahatsız ediyor . Evliliğime olan motivasyonum azalıyor . Sonuçta bu insanlar benim çocuğumun babasının ailesi ki kızıma babaannesi bakıyor . Evimize gelince tabi onun evine gittiğimiz kadar zor olmuyor ama yine de temizlik ve konuşma tarzı sıkıntı . Bınlar dışında iyi bir insan dedikodusuz kinsiz ama ortam görmemiş kendini hep haklı üstün gören bir yapısı var.yine tatil ve memleketteyiz kendi düzeninden uzaktayım bazen baba evi bazen kaynana evi idare etmeye çalışıyorum ama bu sorunlar takıntı halini aldı ben kötü bir evlilik mi yaptım yanlış bir tercih mi eşime olan ilgim azalıyor psikoloğa mı gitsem bu Arada da babamın rahatsızlığı çıktı sıkıntılı Zaman'lar geçiriyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Onların yaşam tarzı bu demek ki hiç uğraşma yıllarca bu şekilde yaşamış insanları değiştirmen mümkün değil. Eşine de bu yönde baskı yapma söylenme. siz kendi hayatınıza bakın. Eşinden soğuman için neden bu olmamalı burayı okuyorsan insanlar ne kocalarla uğraşıyor. Psikoloğa gideceğin bir şey yok sadece ilgilenme düzeltmeye çalısma bu kadar rahat ol.

Madem beğenmiyorsun neden çocuğuna baktırıyorsun

Hem de kadını evinden barkından ederek

Yani size pis gelen ona bana gelmez

Insanların dini hassasiyeti de sizi ilgilendirmez ki size şunu yap diye baskı yoksa umursamayın bile

Zaten kısa süre gidiyorsunuz çok da önemsemeyin hayatı kendinize zindan etmeyin

Hemen hemen aynı kv sahıpmışız. Baktım olmuyor kendı hayatıma dahil etmeyi denedim. Hıcbır sosyal hayatı olmayan dunyası küçük bır kadından cok sey bekledıgımı dusundum. Evı ile mesgul tertemız bır kadın. Bızler için mutfakta saatler gecırır of demez. Lakin konuşma uslubu hıc dusunmeden pat dıye lafı ortaya atışı.. Bırlıkte sınemaya gıtmeye basladık , tıyatroya gittik , en sevdıgım restoranlara goturdum. Bır baktım kv bambaska bır kadın oldu. Sosyallesmek iyi geldi daha cok guldu daha az mutsuz daha cok pozıtıf bırı oldu. Pek para harcamayı sevmez. Ama alışverıse cıkarız en ıyı markalara goder artık eli:) bu benı de mutlu edıyor. Hem bırlıkte bırseyler yapıyoruz hem stres atıyoruz. Daha genclestı sanki. Koskoca evın içinde mi unutuyoruz acaba buyuklerı yalnızlastıkca acımasızlasıyorlar..

Değişik bi aile yapıları varmış.
Onlara gittiğiniz de temizlik yapın bence evlerine :)

Kadin hem senin çocuğuna bakıyor hem de arkasından hakaretler yiyor. Pes.

Ayrıca herkes abdestli namazli dindar olmak zorunda değil .Bu bir iyi aile ölçütü mü?

Herkesin kendi yaşam biçimi var.60 yllık bir alışknalığı değiştiremezsin.Eşinle uyuşuyorsan gerisinin önemi yok.Tatil dediğin aylarca sürmüyor sanırım.

yani kısaca : ben çok temizim ,kaynanam çok pis ,bu yüzden yanlış bi evlilik mi yaptım diyosun .şaka gibi insanlarsınız ya :) gittiğinde çok tiksiniyosan al eline süpürgeyi bezi sil süpür gidene kadar rahat et bu mu konu yani .

Merhaba arkadaşlar fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.
4 yıllık evliyim tanıyarak ve severek evlendik . Eşim yumuşak huylu evine düşkün biridir. Ama ailesiyle ilgili sorunlar var. Benim ailemden farklılar ve bu farklılıklar özellikle onlarla geçirdiğim vakitlerde beni daha çok rahatsız ediyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Eşimin ailesini böyle hayal etmemiştim. Mesela temizlik ve düzen ciddi sıkıntı. Yepyeni ve sıfır ev on yıl kullanımla berbat olmuş. Fayansların araları kararmış dolaplar toz içinde kanepeler alınalı hiç silinmemiş vs vs. Gidince rahat edemiyorum. Nereye el atsam bir kirle karşılaşıyorum. Üstelik yaz tatilinde gitmek durumundayız. Memleketimize gidiyoruz. Ama bir tat alamıyorum. Eşimin ailesi biraz soğuk ve güzel söyleme sıkıntıları var. Birbirlerinize karşı da böyleler. Kaynanam düşünmeden konuşuyor . Güya şaka yapıyor ama utandırıp kırıyor. Ama karşı taraf alındığı için sorsan suçlu . Ayrıca ibadet ve dini konularda eksikleri çok ama kapalıların açıklarını arıyorlar resmenBenim ailem böyle değil . Abdestlı namazlı çevresi geniş titiz bi aile. Muhabbetli insanlar. Bu sosyal farklar beni rahatsız ediyor . Evliliğime olan motivasyonum azalıyor . Sonuçta bu insanlar benim çocuğumun babasının ailesi ki kızıma babaannesi bakıyor . Evimize gelince tabi onun evine gittiğimiz kadar zor olmuyor ama yine de temizlik ve konuşma tarzı sıkıntı . Bınlar dışında iyi bir insan dedikodusuz kinsiz ama ortam görmemiş kendini hep haklı üstün gören bir yapısı var.yine tatil ve memleketteyiz kendi düzeninden uzaktayım bazen baba evi bazen kaynana evi idare etmeye çalışıyorum ama bu sorunlar takıntı halini aldı ben kötü bir evlilik mi yaptım yanlış bir tercih mi eşime olan ilgim azalıyor psikoloğa mı gitsem bu Arada da babamın rahatsızlığı çıktı sıkıntılı Zaman'lar geçiriyorum fikirlerinize ihtiyacım var

yani bu yazdığın şeylerin hiç birisini dert olarak görmedim, çok abartmışsın sanki, bu insanlarda böyle demekki, kızını seviyor sayıyorlarsa eşinle aranı bozmaya çalışmıyorlarsa, görmezsin duymazsın geçinip gidersiniz

hele de bu yazdıkların için boşanmak mı! kendini en iyi sen bilirsin şüphen var zaten, belkide depresyondasındır bi doktora gitmende fayda var, ya da okb başlangıcı vardır

gerçek dindar insanları olduğu gibi kabul eden yaratılanı yaradan da ötürü sevendir. Kadın düzenini bozmuş senin cocuğuna bakıyor, sen onu inançları ve hijyeniyle yargılıyorsun. Hatta üstüne birde eşinden soğuyorsun. pes yani.

Merhaba. Esinizin ailesinin yasam tarzinin sizinkinden cok farkli oldugunu belirtmissiniz anladigim kadariyla. Bu yasam tarzinin degismeyecegi kanısındayım. Benim kvalidem hep evde yatar, sosyal hayatı sifirdir. Tek ilgi alanı yatmak,yemek, icmek:) Ben de farklı ortam olsun diye sinemaya götürdüm bir gün, eve geldik, filmi beğendin mi dedim, amaan cahil işleri dedi bana :) Değiştirmek için ugrasmak boşuna bence. Temizlik konusuna gelince siz temizleseniz ya da temizlikci tutsaniz.?Benim evim temiz, ne gerek var der mi kv'niz bilemiyorum tabi

Bebeğe bakma işi hassas tabi bakıcı işine eşim soğuk bakıyor baktırıp bi de hakaret etmek gibi bir durum yık ki arkadaşlar farklılıklardan rahatsız olduğumu açıkladım sadece ki zor bir süreç geçiriyorum takıntı mı yaptım acaba dedim farkındaysanız

Dileyen sosyal olur dileyen asosyal.bu bi tercih meselesi.insan gormemis,cahil gibi bisey anlasiliyo yazinizdan.
Bosuna dertleniyosunuz.bu saatten sonra siz istedi diye temiz de olmaz sosyal de

Bebeğe bakma işi hassas tabi bakıcı işine eşim soğuk bakıyor baktırıp bi de hakaret etmek gibi bir durum yık ki arkadaşlar farklılıklardan rahatsız olduğumu açıkladım sadece ki zor bir süreç geçiriyorum takıntı mı yaptım acaba dedim farkındaysanız

ben de ondan doktora gitmen lazım dedim canım, yani kim kaynanasının derzlerine bakar ki, eğer bi sıkıntın varsa öğrenir önlemini alırsın işte

Back
X