Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Nikaha gitmeyi bırakın, nikahtan sonra *tanismis* kayınvalideyle.

Isteme falan da olmamis demek ki. Birbirleriyle tanismadan evlenmişler.

Hanımefendi insanlara kiziyorsunuz ama asıl siz anlamıyorsunuz adamın tatil yapmak diye bir kültürü yok. Adam ne sizle nede erkek arkadaşları ile tatil yapayım bir hafta sonu kaçamak yapalım diye düşünmüyor. Tatil deyince aklına memleketine gitmek gelen adamlardan. Hayaliniz doğru fakat karşınızda ki adam yanlış kişi.

Amacınız tatil yapmaksa eminim çevrenizde size eşlik edecek mutlaka bir arkadaş yada kuzen vardır yok ben eşimle birlikte gideceğim illaki diyorsanız dönem içerisinde 2 sefer 1 haftalık tatilleriniz var eşinize bu konuda baskı yapın bari. Günübirlik çevre illeri gezin.

Valla yorumları okumadım ama benim annemde öğretmendi babam memur iki maaşlı olmalarına rağmen ve aileleriyle aynı memlekette yaşıyorduk hiç tatile gitmedik arada sırada ben evlendim ilk zamanlar maddi imkansızlıklarimiz oldu şimdi fırsat buldukça tatile götürüyor eşim beni ve ben çalışmıyorum eşiniz tatile gitm k istemiyor yerinizde olsam yanımda bir arakadasimla ya da ailemden herhangi birini alır giderdim o da anasinda otursun bazı erkekler tatil deyince aklı çıkıyor

Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki.
Hayaliniz bu olmasa bile kendinizi ihmal etmeyin. Tatil genel kanının aksine bir lüks 'olmasa da olur bir şey' değil, yanınızda birisi olmak zorunda da değil. En azından tek başınıza tatilde olmaya, kafa dinlemeye bir şans vermelisiniz bence.

Sorun okuduğunu idrak değil bence. Bende o %85 lik kısımdayim. Esiniz gitmiyor tatile, esinizi biz kaldırıp zorla tatile göturemeyecegimize göre ki siz 16 yılda yapamamissiniz, biz nasıl yapalım. Hayatta bir laf var ya bu deveyi güdersin yada diyardan gidersin diye. Siz diyardan gitmeyeceğinizi belirtiyorsunuz bizde adam tatile gitmiyor bu belli nedeninide yazmışsınız oda aşikar bari kendiniz için birsey yapin diyoruz. Siz bu adamı hayatınızın merkezine koymuşsunuz ama adamın ailesi rahmetli olmadan ( Allah korusun uzun ömürleri olsun insallah) Siz tatil yüzü göremeyeceksiniz. Bu bariz bir gerçek. Bu şekilde devam ederseniz nasil 16 yıl uçup gittiyse daha bir bu kadarda uçup gidecek. Esiniz size eşlik ettiginde ise sizin hevesiniz kalmayacak yıllar sonra. İşte insanların size anlatmaya çalıştığı bu sizde bunu idrak edemiyorsunuz.

Onların hayat tarzına karışmak ne bana ne size düşer. 77 yaşında kadın, doğduğundan beri hayvanların içinde ve onlara bakarak yaşamış. Hiç kğmse dağ başındaki köyde sen senelerdir bu kadar hayvanla ne yapıyorsun dememiş. O kadar zor bir hayat ki. Eşimin dedesi hayattayken 30-35 inek ve koyunlar varmış. Benim eşim 4. Ve son çocuk. Ondan büyük olan abla ve abilerin de düğünlerinde bulunamamış annesi. Orada tuhaf değil bu olay. Çünkü herkesin hayvanı var ve kimseye bırakıp gidemezsiniz, insanların sizin hayvanjjza bakacak ne zamanı ne gücü var. Hasta olup yatmaya bile hakkınız yok. Bayram da olsa tatilde olsa işler hep aynı. Sene 2021 yazın oturdukları yerde (otlaklar sebebiyle yaz kış farkı yerlerde kalınıyor) su yok. Tek çeşne var, gdişp bidon vs doldurup geliyorsunzu. Eşimin annesi hayatında başka bir işe gitmemiş, bulunduğun ilin merkezine bilw gidememiş. O zaman aile büyükleri sormamış bile gider misin diye. Çok çok zor hayatlar ve üzücü hikayeleri.

Haklısınız.
Ozur dileriz esinizle tatile gidemiyorsunuz diye konu actigimiz icin.

Kayınvalideniz kendisine hiç sorulmadığı için tek başına şehir merkezine gidememiş, yaşadığından başkasını görmemiş, muhtemelen hiç okula gidememiş bir kadın. Onun hayatı için çokta anormal bir durum değil.

Siz öğretmensiniz, paranız, altınızda arabanız var ama eşiniz istemediği için ne bulunduğunuzun ilin turistik ilçesine gidebilmişsiniz ne çevre illere ne de tatile.
Ona üzülmeyi bırakın bence, kendiniz için birşeyler yapın diyeceğim ama sizde bir karşılığı yok bunların.

Eşimin annesinin nikah düğün istemeye katılmaması arkadaşlara tuhaf geldi de onun için açıkladım. O kısmın tatil ile ilgisi yok.

Tatilin yarısını eşinizin yarısını sizin memlekette geçiriyormuşsunuz. Sizin memlekete düşen 1 ayın 1 haftasını tatile neden ayırmıyorsunuz? Adamın derdi ailesini görmek ölmeden onlarla ne kadar zaman geçirsem kar olarak bakıyor ama 1 ayı da sizin ailenizle geçiriyor. O konuda sıkıntı yapmıyor. Ee o zaman size düşen zamandan ayırıp yapın tatilinizi.

Siz de onun modern versiyonusunuz işte.

Facebook ta falan gezen kadınlar vs gibi gruplar var.kadin kadına toplanıp şehir şehir gezip eğleniyorlar.yerinizde olsam öyle yapardım

Yani keşke 1 sene resti çekseydiniz özellikle tatil ayarladığınız eşinizin gitmediği o tatili iptal etmek yerine gitseydiniz.
Gitmemişsiniz.
Yerinizde olsam ben bu sene memlekete gitmiyorum sen istiyorsan git,tatile gidiyorum istersen benimle gel der memlekete de gitmezdim.
Tamam istemeyebilir ama 16 senede 1 kez bile insan eşimin gönlü hoş olsun demez mi ya?
Memlekete gidip evde oturacağınıza(orda da gezmiyormuşsunuz)koskoca 1 ay,onca yolu gitmeye gerek yok ki. Kendi evinizde de oturursunuz yani.

Hayalim yalnız gitmek değil. Cvp yazan kişilerin %85 i yalnız git yazmış. Okuduğunu idrak edemeyen bir toplumuz.
Ben de yalnız git diyenlerdendim ama yeni önerim; kocayı boşa, tatil aliskanligi olan bir erkek bul. O zaman yalnız olmazsın... Bu adamla zor. Onaltı senedir ikna etmedigin adam. "Ailesi bu halde gelemez" diyorsun ama aileden bir uye gocse 'ikincisini nasıl yalnız birakayim,ben vicdansız miyim' diyecek, ikisi de öte aleme gitse bu sefer 'anam babam ölmüş sen neyin derdindesin be kadin' diyecek.
Her halükarda bu adamla bu iş olmaz.
Aaaaa dur, bir ihtimal daha var. Belki ineklerin peşinde koşarken nereden geldiği belli olmayan bir taş başuna düşer. O da aydınlanır , 'yaaa güzel karimi dünya derdiyle uzuyorum,o benim için nelere katlandı . Dur şuradan rota oluşturayim,canım karım mutlu olur' der. O anı bekle

öğretmen olduğunuzu yazmasanız bu kadar sinirlenmeyecektim.
siz çocuklara ne öğretiyorsunuz? kocanız istemiyorsa otur evinde ya, markete bakkala gitmeyi gezme san falan mı diyorsunuz? tatile giden kadınlarda bunu bi nimet sansın yatsın kalksın şükretsin! gelecek nesile örnek oluyorsunuz farkında olun lütfen..
evlenmeden önce tatil kültürünüzün uyup uymadığını bilmiyor muydunuz?
16 senedir ortak noktada buluşamadınız mı?
o gitmiyorsa siz yalnız gidemiyor musunuz?
illa eşle gitmek istiyorsanız ve bu adam gitmiyorsa başka eş bulun yada eşle gitme konusunda diretmeyin.
boşanmam eşimi seviyorum diyorsanız da onun şartlarına uyum sağlayıp susun oturun ne diyim..
konuyu yazan kişi okumayan çalışmayan ev hanımı biri olsa bu kadar sert yazmazdım, siz bi çok çocuğun örnek aldığı birisiniz kendinize gelin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…