- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Nikaha gitmeyi bırakın, nikahtan sonra *tanismis* kayınvalideyle.Tivoli senin hayatınla ilgili şaşıracağımız başka bir şey kalmadı herhalde diyorum, her defasında daha garip bir şey anlatıyorsun. Hepiniz ayrı alemsiniz. Adeta tencere kapaksınız. Kadının oğlu evlenmiş, ineklerini başka birine bırakıp gidemiyor nikaha. İnek de inek. Hindular bile bu kadar tapmıyordur ineğe.
Ayy evettt, ben onu atlamışım.Nikaha gitmeyi bırakın, nikahtan sonra *tanismis* kayınvalideyle.
Isteme falan da olmamis demek ki. Birbirleriyle tanismadan evlenmişler.
Hayaliniz bu olmasa bile kendinizi ihmal etmeyin. Tatil genel kanının aksine bir lüks 'olmasa da olur bir şey' değil, yanınızda birisi olmak zorunda da değil. En azından tek başınıza tatilde olmaya, kafa dinlemeye bir şans vermelisiniz bence.Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki.
Sorun okuduğunu idrak değil bence. Bende o %85 lik kısımdayim. Esiniz gitmiyor tatile, esinizi biz kaldırıp zorla tatile göturemeyecegimize göre ki siz 16 yılda yapamamissiniz, biz nasıl yapalım. Hayatta bir laf var ya bu deveyi güdersin yada diyardan gidersin diye. Siz diyardan gitmeyeceğinizi belirtiyorsunuz bizde adam tatile gitmiyor bu belli nedeninide yazmışsınız oda aşikar bari kendiniz için birsey yapin diyoruz. Siz bu adamı hayatınızın merkezine koymuşsunuz ama adamın ailesi rahmetli olmadan ( Allah korusun uzun ömürleri olsun insallah) Siz tatil yüzü göremeyeceksiniz. Bu bariz bir gerçek. Bu şekilde devam ederseniz nasil 16 yıl uçup gittiyse daha bir bu kadarda uçup gidecek. Esiniz size eşlik ettiginde ise sizin hevesiniz kalmayacak yıllar sonra. İşte insanların size anlatmaya çalıştığı bu sizde bunu idrak edemiyorsunuz.Yanlış hatırlıyorsunuz gayet güzel çözüm bulduk. Hem de buradan bir bayan tarafından. Saat yasaklarında çıkamadık balkona en düşük hızda koşu bandını koyun diye yazmıştı özelden bir bayan, aynen öyle yaptık. Gayette güzel oldu. O zamanda çözüm olarak evde yatağında uyumaya alıştır yazmışlardı. Ben bilmiyor muyum, aklıma gelmedi mi acaba diye düşünüyor insanlar. Alışmıyor diyorum, hala ısrarla alışmaaı lazım. Çocuk 16 aylık hala bebek arabasında uyuyor. Benim istediğim çözüm uyku şekli, yöntemi değişikliği değil ki. Yasak saatlerde o bebek arabasında hareketli açık havada nasıl uyur. Bir arkadaş mis gibi çözüm bulmuş yazdı. Bana da mantıklı geldi. 3500 koşu bandı aldım. İşe de yaradı. Bu konuyu açarken özellikle yazdım. Hayalim yalnız gitmek değil. Cvp yazan kişilerin %85 i yalnız git yazmış. Okuduğunu idrak edemeyen bir toplumuz,
Tesekkur ederim, bilmukabeleKonuyu takip ediyorum, en güzel tavsiye bu.
Gülmekten bir hâl oldum, çok yaşayın, güzel yaşayın inşallah…
Haklısınız.Onların hayat tarzına karışmak ne bana ne size düşer. 77 yaşında kadın, doğduğundan beri hayvanların içinde ve onlara bakarak yaşamış. Hiç kğmse dağ başındaki köyde sen senelerdir bu kadar hayvanla ne yapıyorsun dememiş. O kadar zor bir hayat ki. Eşimin dedesi hayattayken 30-35 inek ve koyunlar varmış. Benim eşim 4. Ve son çocuk. Ondan büyük olan abla ve abilerin de düğünlerinde bulunamamış annesi. Orada tuhaf değil bu olay. Çünkü herkesin hayvanı var ve kimseye bırakıp gidemezsiniz, insanların sizin hayvanjjza bakacak ne zamanı ne gücü var. Hasta olup yatmaya bile hakkınız yok. Bayram da olsa tatilde olsa işler hep aynı. Sene 2021 yazın oturdukları yerde (otlaklar sebebiyle yaz kış farkı yerlerde kalınıyor) su yok. Tek çeşne var, gdişp bidon vs doldurup geliyorsunzu. Eşimin annesi hayatında başka bir işe gitmemiş, bulunduğun ilin merkezine bilw gidememiş. O zaman aile büyükleri sormamış bile gider misin diye. Çok çok zor hayatlar ve üzücü hikayeleri.
Kayınvalideniz kendisine hiç sorulmadığı için tek başına şehir merkezine gidememiş, yaşadığından başkasını görmemiş, muhtemelen hiç okula gidememiş bir kadın. Onun hayatı için çokta anormal bir durum değil.Onların hayat tarzına karışmak ne bana ne size düşer. 77 yaşında kadın, doğduğundan beri hayvanların içinde ve onlara bakarak yaşamış. Hiç kğmse dağ başındaki köyde sen senelerdir bu kadar hayvanla ne yapıyorsun dememiş. O kadar zor bir hayat ki. Eşimin dedesi hayattayken 30-35 inek ve koyunlar varmış. Benim eşim 4. Ve son çocuk. Ondan büyük olan abla ve abilerin de düğünlerinde bulunamamış annesi. Orada tuhaf değil bu olay. Çünkü herkesin hayvanı var ve kimseye bırakıp gidemezsiniz, insanların sizin hayvanjjza bakacak ne zamanı ne gücü var. Hasta olup yatmaya bile hakkınız yok. Bayram da olsa tatilde olsa işler hep aynı. Sene 2021 yazın oturdukları yerde (otlaklar sebebiyle yaz kış farkı yerlerde kalınıyor) su yok. Tek çeşne var, gdişp bidon vs doldurup geliyorsunzu. Eşimin annesi hayatında başka bir işe gitmemiş, bulunduğun ilin merkezine bilw gidememiş. O zaman aile büyükleri sormamış bile gider misin diye. Çok çok zor hayatlar ve üzücü hikayeleri.
Eşimin annesinin nikah düğün istemeye katılmaması arkadaşlara tuhaf geldi de onun için açıkladım. O kısmın tatil ile ilgisi yok.
Siz de onun modern versiyonusunuz işte.Onların hayat tarzına karışmak ne bana ne size düşer. 77 yaşında kadın, doğduğundan beri hayvanların içinde ve onlara bakarak yaşamış. Hiç kğmse dağ başındaki köyde sen senelerdir bu kadar hayvanla ne yapıyorsun dememiş. O kadar zor bir hayat ki. Eşimin dedesi hayattayken 30-35 inek ve koyunlar varmış. Benim eşim 4. Ve son çocuk. Ondan büyük olan abla ve abilerin de düğünlerinde bulunamamış annesi. Orada tuhaf değil bu olay. Çünkü herkesin hayvanı var ve kimseye bırakıp gidemezsiniz, insanların sizin hayvanjjza bakacak ne zamanı ne gücü var. Hasta olup yatmaya bile hakkınız yok. Bayram da olsa tatilde olsa işler hep aynı. Sene 2021 yazın oturdukları yerde (otlaklar sebebiyle yaz kış farkı yerlerde kalınıyor) su yok. Tek çeşne var, gdişp bidon vs doldurup geliyorsunzu. Eşimin annesi hayatında başka bir işe gitmemiş, bulunduğun ilin merkezine bilw gidememiş. O zaman aile büyükleri sormamış bile gider misin diye. Çok çok zor hayatlar ve üzücü hikayeleri.
Facebook ta falan gezen kadınlar vs gibi gruplar var.kadin kadına toplanıp şehir şehir gezip eğleniyorlar.yerinizde olsam öyle yapardım16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Ben de yalnız git diyenlerdendim ama yeni önerim; kocayı boşa, tatil aliskanligi olan bir erkek bul. O zaman yalnız olmazsın... Bu adamla zor. Onaltı senedir ikna etmedigin adam. "Ailesi bu halde gelemez" diyorsun ama aileden bir uye gocse 'ikincisini nasıl yalnız birakayim,ben vicdansız miyim' diyecek, ikisi de öte aleme gitse bu sefer 'anam babam ölmüş sen neyin derdindesin be kadin' diyecek.Hayalim yalnız gitmek değil. Cvp yazan kişilerin %85 i yalnız git yazmış. Okuduğunu idrak edemeyen bir toplumuz.