Tatil ve regl :(

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Kızlar 4 eylülde tatile çıkıyoruz fakat eylülün 1inde regl olacağım gibi gözüküyor, geciktirici kullanamam çünkü 7 günden fazla kullanılmıyor adeti öne çekmek için ''tarlusal'' adında bir ilaç verdi eczacı reglimi öne çekeceğini söyledi ama eczacıya tam anlamıyla güvenemedim. daha 21 yaşındayım ve adet döngüm oldukça düzenli ilaçla bozulmasından korkuyorum ama bir kerelik kullanım dengeyi bozmazmış bozsa bile 2 ayda yerine otururmuş eskisi gibi olurmuş, ilacı kullanmaktan başka çarem yok çünkü çok istedim bu tatili. Daha önce tarlusalı veya benzer ilaçları kullanan arkadaşlar oldu mu etkisine güvenebilir miyim sizce

tatilden yeni döndüm ve adet geciktirici kullandım tam 14 gün, hic bir problem olmadı kendi doktoruma danıştım 15 güne kadar kullanılabilir hiç sorun değil dedi aynende öyle hiç sorun olmadı.

keşke tatile çıkmadan ben de açsaydım bu konuyu...

Kadin dogum doktoruma sormustum , yilda bir kere kullanabilirsin zarari yok demisti.bir yil geciktiriren ,bir yil da adet gununu erkene alan ilac kullanmistim.tavsiyem erkene alan ilac cok daha iyi.

Kafama takılan şu:
Şuan reglimin 1.günü eczacı ayın 15inde içmeye başla bittikten sonra 10 gün içinde olacaksın dedi, 10.gün geldiğini düşünürsek yine ayın 31inde regl oluyorum ilaç içtiğime değmiyor yani, 15inden önce içmeye başlarsam garantiye alıyorum ama o da beni korkutuyor 15 gün arayla regl olmuş olacağım çünkü

Benim doktorum da kesinlikle kullanmamalısın 1 haftadan fazla dedi, hangi doktora inanacağını sasıryor insan cidden

Benim adetim 2 ay gecikti. Doktor tarlusal verdi. Kullandim. 15 gun sonra geldi reglim.

Prospektüste 10 gün yazıyor ama 10 günden daha fazla günde adeti gelen çok kişi var o yüzden güvenemiyorum ilaca 15 günde gelirse ben yine tatile gidemem

Adet düzensizliğim var fakat geçen sene düğün zamanı tam zamanında gelmeye kalktı :):) belirtileri fark edince düğünden birkac gün önce başladım geciktiriciye. Balayinda da ictim bir sorun olmadı ama ondan sonra adet oldugumda o nasıl bir ağrıydi öyle :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadin dogum doktoruma sormustum , yilda bir kere kullanabilirsin zarari yok demisti.bir yil geciktiriren ,bir yil da adet gununu erkene alan ilac kullanmistim.tavsiyem erkene alan ilac cok daha iyi.

Peki erkene alan ilaçta kullandıktan kaç gün sonra regl olmuştunuz?

Ağrıyı sızıyı herşeyi göze alıyorum sadece tatilim heba olmasın :)

tatlı ve regli diye okudum

doğum kontrol hapı kullan ara vermeden tatil bitince bırakırsın

Son düzenleme:
O tür haplar hakkında hiç bi bilgim yok kiii, ne doktor ne de eczacı da hiç lafını geçirmedi dogum kontrol hapının

şuan regli misin, öyleyse işe yarar zaten değilsen yaramaz

bencede geciktirici kullan, hapı bıraktıktan bi kaç gün sonra başlar

ama o da çok şişlik yapıyor kasıklarda basınç hissi falan

gerçi hormonlarınla oynayacağın hiç bir yöntem konforlu değil de...

Kesinlikle hiç biri doğru değil ama mecbur kalınca insan geciktiriciyi 7 günden fazla kullanma dedi doktorum o nedenle öne almak için tarlusalı tavsiye etti, öne almak daha mantıklymıs benim durumumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…