• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil ve regl :(

Yaaa ona benim de ihtiyacım olacaakk :(
2 hafta sonra düğünüm var ve hatta düğün günüme/balayına denk gelicek bu gidişle reglim.
Hiç istemiyoruummm :((( Bunca yıldır hep o tatilde atacağımız stresi düşünerek avuttum kendimi.
Rahat rahat denize girip güneşlenemeyeceksem- ağrı içinde kıvranıp yataktan çıkamayacaksam ne anlarım ki o tatilden :14::14::14:

Şimdi yarın gidip doktoruma durumu açıp napmam gerektiğini sorucam. Sizin kullandığınız ilaç hangsiydi?
Primaluttu sanırım, bu konuda methini çok duymuştum, o mu?

kızlar bugün jinekologa göründüm durumu izah ettim bana şunları söyledi:

Adeti öne almak için en az 2 ay önceden doktora gitmek ve ilaç kullanmak gerekliymiş son zamanlarda adeti düzenlemek için ilaç kullanılsa bile ara kanamalar olurmuş, bana da adeti öne çekmektense geciktirmenin daha mantıklı oldugunu söyledi, geciktiricinin 1 haftadan fazla kullanılmaması gerektiği vb şeyler yokmuş 1 ay bile kullanılabilirmiş doktor kontrolunda bana da primolut-n yazdı ve adet olacagın tarihten 3 gün önce başla dedi kesin çözümün bu olduğunu söyledi bilginize :)

Adeti öne almak için en az 2 ay önceden doktora gitmek ve ilaç kullanmak gerekliymiş son zamanlarda adeti düzenlemek için ilaç kullanılsa bile ara kanamalar olurmuş, bana da adeti öne çekmektense geciktirmenin daha mantıklı oldugunu söyledi, geciktiricinin 1 haftadan fazla kullanılmaması gerektiği vb şeyler yokmuş 1 ay bile kullanılabilirmiş doktor kontrolunda bana da primolut-n yazdı ve adet olacagın tarihten 3 gün önce başla dedi kesin çözümün bu olduğunu söyledi bilginize :)

Canımcım kalbimiz birmiş :)
Bende gittim bu sabah doktora. Aynı şeyleri onlar da bana sölediler. Primolut aldım bende eczaneden, adetten en az 3 gün önce kullanmaya başla, günde -sabah akşam- 2 kez iç dediler. Geciktiriciyi bıraktıktan sonraki 2 gün içerisinde de yüksek olasılıkla adet olurmuşum. Doktorum yeni evleneceğim için bana bi de doğum kontrol hapı yazdı.Adetinin ilk günü de o hapa başla hem adet düzenin sekmeye uğramasın, hem de evliliğin ilk ayı koruyuculuk hap sayesinde daha iyi olur dedi. Ben de tamam dedim 2sini de aldım. Hadi bakalım hayırlısı :)

Canımcım kalbimiz birmiş :)
Bende gittim bu sabah doktora. Aynı şeyleri onlar da bana sölediler. Primolut aldım bende eczaneden, adetten en az 3 gün önce kullanmaya başla, günde -sabah akşam- 2 kez iç dediler. Geciktiriciyi bıraktıktan sonraki 2 gün içerisinde de yüksek olasılıkla adet olurmuşum. Doktorum yeni evleneceğim için bana bi de doğum kontrol hapı yazdı.Adetinin ilk günü de o hapa başla hem adet düzenin sekmeye uğramasın, hem de evliliğin ilk ayı koruyuculuk hap sayesinde daha iyi olur dedi. Ben de tamam dedim 2sini de aldım. Hadi bakalım hayırlısı :)

İnşallah hiç sekteye uğratmaz canım ilaç bizi, senin düğünün çok güzel geçer benim de tatiliiim :) Şimdiden biiii ömür boyu mutluluklar kocişinle sana :38:

İnşallah hiç sekteye uğratmaz canım ilaç bizi, senin düğünün çok güzel geçer benim de tatiliiim :) Şimdiden biiii ömür boyu mutluluklar kocişinle sana :38:

Oyy canııımm beniiimm inşallahhh, çok çookk tşk ederim :)
Senin de tatilin mutlu mesut tertemiz şekilde geçsin, çok eğlen :16:

Ben de pazar tatile çıkıyorum. Tarlusal kullandım ama gelen giden bişey yok :D acaba arkasına primolut kullansam ne olur ki dedim :D

Ben de pazar tatile çıkıyorum. Tarlusal kullandım ama gelen giden bişey yok :D acaba arkasına primolut kullansam ne olur ki dedim :D

Hiiiii kesinlikle doktora danışmadan kullanmayın ikisi de hormonları alt üst eden ilaçlar üstelik tarlusal söktürücüyken diğeri geciktirici, neme lazım regl olmayalım derken ömür boyu kesilmeyesin reglden :54:

Bilgi verdigin icin tesekkurler.benim de tatilime denk geliyor ama ben duzenimi bozmak istemiyorum.tatil 10 gun adetim 8 gun suruyor cok kararsizim ertelersem yogunolurum diyr korkuyorum.sana iyi tatiller.

Bilgi verdigin icin tesekkurler.benim de tatilime denk geliyor ama ben duzenimi bozmak istemiyorum.tatil 10 gun adetim 8 gun suruyor cok kararsizim ertelersem yogunolurum diyr korkuyorum.sana iyi tatiller.

İkisinden birini seçmemiz gerekiyor ama ben tatili seçtim çünkü gitmesem içimde kalıcaktı, düzenim bozulacak tabi hormon ilacı sonuçta ama 2 ay katlanırım dikkatli olurum diye düşünüyorum, yogun gelmesi gibi bi durum yok doktora sordum bunu da sancılı olabilir dedi ama uzun da sürmez kendi seyrinde ilerler kişiye göre değişir bu durum dedi, bence bir düşünün 1 kere kullanmaktan fazla bi zarar gelmez :)

Back