Tatil sorunu

Daha birkaç gün önce sevgilim bana şiddet uyguluyor diye konu açtın. Millet sana sayfalarca dil döktü. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi bu konuyu açmışsın. Allah sana akıl fikir versin.

Bir de sanki tek problemin buymuş gibi anlatmışsın. Adamın öfke problemi birkaç günde çözüldü herhalde
Ben eski konuyu bilmiyordum. İnanılmaz ya.

Adamın yaşam tarzı, kültürü bana tamamen ters. Ama en azından açık olmuş size karşı. Ben buyum demiş gizlememiş. Önemli olan sizin ne istediğiniz ?
Benim nişanlım da bikiniden hoşlanmıyor, ben zaten mayo ile takılıyorum. Yılda max 7 gün yapabileceğim bir tatil için ben kendimi böyle sınırlayan biriyle olmazdım. 365 günün 5 günü denize girebiliyorsam eşimin tripleriyle uğraşamazdım.
Bir de bu tarzda biri ile beklentiniz uyuşmuyor ise geri kalan şeylerde de uyulmaması lazım. O tarzda biri ile evlenmezdim, mizacıma ters. Benim için tatil demek tamamen Özgür hissetmek demek. Şezlongda uzanıp soft birşeyler içip hafif müzik dinlemek demek. Aman şuranı ört kimse görmesin, buranı kapa onu giyme ile geçirebileceğim bir şey değil.
Evlenmeden önce iyi düşünün derim
Seninle tamamen aynı düşünüyorum kesinle ama bazı arkadaşlarımda o max 7 gün için sevdiğin insanı bırakmana değecek mi diyor 7 günlük bir zevk için giyme dediği gibi hap diyor. Ama bakıyorum kendime zaten 365 günün geri kalanını onun istediği gibi yaşıyorum bende biraz saygı bekliyorum

Denizde ne giyecegin konusu ayri bi mesele. Bu iliskinizdeki dinamiklere gore sekil alir. Ya o sana anlayis gösterir ya sen ona. Brn mesela sahsen eşimi seviyorsam , o benim baska konularda kalbimi kirmiyorsa bikini giymej icin esimin kalbini kirmam. O size kalmis. Ama boyle tavizler hak eden adama verilir. Amaa burdaki asıl mesele ne giyeceginiz konusu degil, tatil kulturu olmayan, ici geçmiş, hevessiz bir tip olmasi. Boyle insanlara katlanmak zordur. Iyi dusunmeniz lazim. Evlenmeden farketmis olmaniz buyuk şans. Oturun bi düşünün her tatilde bunun anasinin dibinde köyde oturur muyim diye. Ben hayir diyorum

Meehabalar
Tatile gidiyormusunuz arkadaşlar. Ben şahsen tatili denize girmeyi seviyorum. Ama evleneceğim erkek henüz hiç tatil yapmamış ve ailecek tatil kültürler yok. Denizi plaj ortamını sevmiyor mayo ve bikiniye karşı. Banada izin vermiyor. Evlenince gideriz beraber diyodum yok diyor. Bana kapalı git diyor ama gösterdiği mayolar kısa kollu diz altı kapriler falan. Genç bir kız için uygun deşil bence ki ben kapalı biri de değilim. Evlenirsek eşimle hiç mayo mu girip denizime girip eğlenemeyecek miyim. Siz nasıl ayarlıyorsunuz. Bakıyorum arkadaşlarıma çocuğun ailesi falan çarşaflı ama eşiyle çok güzel tatillerde beraber denize de gidiyorlar güzel fotoğraflar da çekiyorlar. İnsan özeniyor. Evlenince eşimle gidemeyeceksem diye ki babamda hiç karışmaz küçükken ailede Bodrum’a Antalya’ya giderdik ailecek yapardık tatilimizi.şimdiyse hep içinde yazları eşimle öyle gezmek dinlenmek.
Yorumlara bakmadan kendi yorumumu yapacagım. Tatil lüks degil ihtiyaç. Sen bu adamla evlenirsen, büyük ihtimalle her yıl, adamın köyüne gideceksin.Ve sonunda patlayacaksın. Yılda bir kez en az tatile gidilmeli. Bence yol yakınken ayrıl.Tatil sevmemesi bile kafa yapısının ne kadar geride oldugunu ortaya koyuyor.
Bak şeker bayramının ilk günü eşimle bir sürü eve gittik. Herkesle bayramlaştık. Ama bu bayram kimseye gitmedik. Tatile geldik. Eger hayır deseydi, kavga ederdi. Her bayram ev gezmez insanı sıkıyor. Hadi bayramı geçtim. Bayram harici gidersiniz. Ancak bu adam seni köyden başka yere götürmez.

Seninle tamamen aynı düşünüyorum kesinle ama bazı arkadaşlarımda o max 7 gün için sevdiğin insanı bırakmana değecek mi diyor 7 günlük bir zevk için giyme dediği gibi hap diyor. Ama bakıyorum kendime zaten 365 günün geri kalanını onun istediği gibi yaşıyorum bende biraz saygı bekliyorum
Şiddet diyorsun ne 7 günü 5 günü? Gün saymayı bırak ayrıl bu adamdan sonun iyi değil

Yorumlara bakmadan kendi yorumumu yapacagım. Tatil lüks degil ihtiyaç. Sen bu adamla evlenirsen, büyük ihtimalle her yıl, adamın köyüne gideceksin.Ve sonunda patlayacaksın. Yılda bir kez en az tatile gidilmeli. Bence yol yakınken ayrıl.Tatil sevmemesi bile kafa yapısının ne kadar geride oldugunu ortaya koyuyor.
Bak şeker bayramının ilk günü eşimle bir sürü eve gittik. Herkesle bayramlaştık. Ama bu bayram kimseye gitmedik. Tatile geldik. Eger hayır deseydi, kavga ederdi. Her bayram ev gezmez insanı sıkıyor. Hadi bayramı geçtim. Bayram harici gidersiniz. Ancak bu adam seni köyden başka yere götürmez.
Köye de istese giderim ben ona ayak uydururum diyor 🤦🏼‍♀️

Evlenirsek eşimle hiç mayo mu girip denizime girip eğlenemeyecek miyim. Siz nasıl ayarlıyorsunuz.
Ayarlanmaz bu seyler.Uyum ve zevkler önemli.Tatil anlayısınız farklı ise ya baskalarina özenmeyi birakip esinize ayak uyduracak onun keyif aldigi sekilde yasayacaksiniz ya da yolları evlenmeden ayıracak dilediğiniz sekilde yasayacaksınız.

Bu adamı seviyorsun diye şiddetini ve bütün yaşama tarzını benimsemek dışında ne yapıyorsun hayatta. Çalışıyor musun? Bir mesleğin var mı? Kendini geçindirebiliyor musun? Sosyal çevren, ailen, arkadaşların var mı? Neden bu adam? Adam sana saygı duymuyor? Kılık kıyafetine, yaşam tarzına karışıyor, sana hakimiyet kuruyor ve istediği olmayınca fiziksel şiddet uyguluyor. Ama sen seviyorsun herşeye değer mi? Senin anan baban yok mu? Hiç kimse sana bu hayat değil, sevgi böyle bişey değil demiyor mu?

Meehabalar
Tatile gidiyormusunuz arkadaşlar. Ben şahsen tatili denize girmeyi seviyorum. Ama evleneceğim erkek henüz hiç tatil yapmamış ve ailecek tatil kültürler yok. Denizi plaj ortamını sevmiyor mayo ve bikiniye karşı. Banada izin vermiyor. Evlenince gideriz beraber diyodum yok diyor. Bana kapalı git diyor ama gösterdiği mayolar kısa kollu diz altı kapriler falan. Genç bir kız için uygun deşil bence ki ben kapalı biri de değilim. Evlenirsek eşimle hiç mayo mu girip denizime girip eğlenemeyecek miyim. Siz nasıl ayarlıyorsunuz. Bakıyorum arkadaşlarıma çocuğun ailesi falan çarşaflı ama eşiyle çok güzel tatillerde beraber denize de gidiyorlar güzel fotoğraflar da çekiyorlar. İnsan özeniyor. Evlenince eşimle gidemeyeceksem diye ki babamda hiç karışmaz küçükken ailede Bodrum’a Antalya’ya giderdik ailecek yapardık tatilimizi.şimdiyse hep içinde yazları eşimle öyle gezmek dinlenmek.
bu düşünce de biriyle ömür geçer mi kendinize sorun. evlilikte birlikte tatil yapmak planlar yapmak sosyalleşmek bence çok önemli. bütün yaz evde şişme havuzda mı oturacaksınız ?

Meehabalar
ben esımle konusmustum yasam tarzım bu bu kabul edıyorsan evlenelım dıye o da aılemın yanında dıkkat edersın (denız konusunda) benım ıcın sorun yok demıstı. su an sorun yok ama denıze gıttıgımızde yorum yaparsa en fazla bunu hatırlatırım

ben esımle konusmustum yasam tarzım bu bu kabul edıyorsan evlenelım dıye o da aılemın yanında dıkkat edersın (denız konusunda) benım ıcın sorun yok demıstı. su an sorun yok ama denıze gıttıgımızde yorum yaparsa en fazla bunu hatırlatırım
ailemin yanında dikkat edersin ne demek? pardonda siz onun ailesiyleevli değilisinz o sorun etmiyorsa aile ne alaka?

bu düşünce de biriyle ömür geçer mi kendinize sorun. evlilikte birlikte tatil yapmak planlar yapmak sosyalleşmek bence çok önemli. bütün yaz evde şişme havuzda mı oturacaksınız ?
Farklı şehirlere gideriz gezmeye yada yurtdışı ama deniz kültürü yok belki kapalı havuza falan götürür havuzlu villalar var ya ama deniz plaj kültürü yok orada herkes açık o ortamda bulunmak ve beni tutmak istemiyor kapalı giyersem belki ama kendisi hiç denize girmemiş

Eski konuyla bunu birleştirirsem bu tarz konularda onun katı olduğu konularda ben biraz diretip yapmak istersem tavırları o şekil sert oluyor o yüzden bende diretmiyorum artık
Bu nasıl bi kafa ya siz şiddete uğramamak için henüz evlenmediğiniz halde bi adamın her istediğini yapmak zorunda mısınız? 7 yılda bu adam sizin denize girip girmediğinizi ne giyip giymediğinizi bilmiyor muydu?

X