Ahaha bu kafa kadınlar kulübünde bile var, erkek adam neylesin9 yaşımda ilk tatilimi ailemle yaptım.
19 yaşıma kadar da öyle devam etti. Üniversite zanınca kendi başıma gezmeye çok gittim. Babam bu konuda çok destekçiydi.
Ama bunun aksini çok gördüm.
Bu ülkede çoğu kadın benzer imkanlara sahip olamıyor .
Bunda sasirilacak ne var ben anlayamadim. Çok çapsız insanlarla görüşüyorsunuz .
Tv de bile en düşük bütçelisinden en yüksek bütçelisine kadar yapılan tüm dizi ve filmlerde bu cografydaki kadınların karşılaştığı kısıtlamalar göze çarpıyor zaten, tv de mi izlemedin öküz?
Sanki finlandiyada doğmuş, kadınların en ufak bir kısıtlama ve zorbalıkla karşılaşmadıkları bir gezegende büyümüş gibi birtakım artistik patinaj yapan görgüsüz ayılardan nefret ediyorum.
Belki de kafa yapınızı, bakış açınızı, aile yapınızı vb tanımak için muhabbetini açıp kurcalamıştır. Ben de karşımda bir erkekle muhabbet ederken sizin cevapları duysam açıkçası yadırgardım çünkü tek başıma bile olsa mutlaka tatile gitmişimdir. Bana göre muhafazakar bir yapısı olduğunu düşünür muhabbeti de ilerletmezdim çünkü birbirimize ayak uyduramazdık. Siz de muhabbet ilerlesin istiyorsanız daha samimi olabilirdiniz. "İsterdim ama maalesef imkanım olmadı" diyebilirdiniz. Ya da gerçekten içinizden geçenleri yazabilirdiniz. Yani amaç birbirini tanımak değil mi? Bu kadar kasılıyorsanız bence bu kişiyle konuşmaya devam etmeyin. Rahat olduğunuz, gerilmediğiniz insanlar size daha iyi gelecektir.
Tatile gitmemekle gidememek farkli iki sey ama.
Tatile gitmeyen insanla ben de yapamam mesela. Tatil deyince illa deniz tatili, havuz, tatil köyü vs anlamak gereksiz. Haftasonu bir yere kacmak da tatildir.
Ben ören yeri, antik kent, müze vs gezmeyi cok severim mesela. Bu da tatil.
Siz kavga edip tatile gidebilirsiniz de ben eve gec geldim diye (19:00) ailem tarafından psikiyatriye götürüldüm( sen hastasın kızım diye ömrümü yediler ben de asıl hasta kimmiş görsünler diye Dra götürülmeyi kabul ettimTatil falan, kimi için çok önemlidir kimi için önemsiz.
Mesela benim babama ben kendim ısrar ediyorum, "herşeyi ayarlayayim, arabalı vapurla gidecek bir yer bulayım,başbaşa tatil yapalım. Yarın bir gün evden ayrılacağım,bir tatil bile yapamadık diye üzülme sonra" diyorum, ama adam gelmiyor. Pandemiden önce annemin doğumgünü için bir haftasonunda otel ayirttim yakınlarda-dogal güzelliği ile ünlü bir şehirden. Bir gece kalmışlar,ikinci gece evi özledik diye eve gitmişler:) yani kendi tercihleri. Evi seviyor , evcimen birisi. Her şey dahil otele de gitse 'evime gideyim de koltukta TV izleyeyim' diye iç geçirir.
Bense tam tersi, hiç gidemezsem haftasonu iki günlüğüne bir yerlere kaçan bir insanım. Odamin duvarlari haritalarla, buzdolabım gittiğim ülkelerin magnetleriyle dolu.
Tanıştığım ve flört ettiğim erkeklerde de genelde bunu arıyorum. Yani flört ettiğim çocuk 'aileme ters,o yüzden ben tatillerde evde duruyorum' dese 'nasil yani? E peki sen neden çıkmıyorsun?' derdim heralde.
Çünkü kurduğu cümle aslında çok şey anlatıyor; "Hayatım için mücadele etmeye gücüm yok,ailem ne derse o, benim arzularım pek sallanmaz..." Bu alt metne geldiği için rahatsız olurum. Yoksa 'ya ben sıcak sevmiyorum - denizden keyif almıyorum- evcimenim. Kedimi bırakmaktan rahatsız oluyorum' falan dese sorun yapmam . Ama ailesiyle bile mücadele edemeyip istemediği bir hayat yaşayan insanla benim işim olmaz. Sonuçta benim de annemin adı Helga,babamın adı Hans değil. Benim ailem de istemez kizbasima tatil yapmamı. Ama kendi hayatimi kendi istediğim gibi yaşamak için gerekirse kavga ettim ve bir şekilde başardım. Karşımdaki insandan da bunu yapmasını beklerim.
Sizin adamlar da buna takılmış olabilir belki..
Çok uzun yıllardır ekonomik özgürlüğüm var ama çıktığım tatil sayılıdır
Herkesin dinlenme anlayışı farklı ; hadi otele gidelim, kan sıcakta tıklım tıkış havuza girelim, yemek saatinde kuyruğa girelim modu beni dinlendirmekten çok yoruyor. Tatil yapacaksam ya sonbaharda ya da kışın yaparım, insanlardan uzak kalmak benim için tatil, ıssız ses duymayacağım, az insan göreceğim yerler tercihim, kırk yıl girmesem denizi aramam ... İki yıldır pandemi var zaten gitmiyorum bir yere, tatile gitmedim diye isyanda değilim, bir eksiklik hissetmiyorum. Demem o ki herkesin keyif aldığı birşeyler var, bu konu kişinin kendisine has, tatile gitmemek acayip bir durum değil
Evet işte o yuzden acikcasi ben de karsimda 30 yasinda biri yasadigim ilden çıkmadım dese garipserim (belli bir ekonomik durumu oldugunu düşünerek tabii). Ha ben bunu icimde yasarimAynen ben de böyle düşünüyorum, günübirlik farklı yerlere gidip gelmek bile tatil imkanı oldukça :)
Evet işte o yuzden acikcasi ben de karsimda 30 yasinda biri yasadigim ilden çıkmadım dese garipserim (belli bir ekonomik durumu oldugunu düşünerek tabii). Ha ben bunu icimde yasarimyani oyle cok da yuzune yuzune laf edilecek bir durum degil.
Siz kendinizi ailevi durumlar nedeniyle istedigi halde gidemeyen biri olarak degil gitmeyi tercih etmeyen biri olarak lanse etmissiniz yanlis anlamadiysam. O nedenle karsinizdakiler tuhaf karsilamis olabilir. Laf etme haklari yok, o ayri mesele. Sadece tanisikligi, flortu devam ettirmek istemeyebilirler, bu da normal.
Ben olsam konu tatile geldiginde, ailemle ilgili cok da açık vermeden "ben de istiyorum tatile gitmeyi ama maalesef şu ana kadar ailemi ayarlayip gidemedim, ileride insallah" der gecerim.Aynen sanırım dediğiniz gibi göstermiş oldum kendimi karşı tarafabunu nasıl belirtebilirim? Uzun uzun anlatmalı mıyım ?
Ben olsam konu tatile geldiginde, ailemle ilgili cok da açık vermeden "ben de istiyorum tatile gitmeyi ama maalesef şu ana kadar ailemi ayarlayip gidemedim, ileride insallah" der gecerim.
İşte mesela benim konuştuğum insan bu tarz bir hayat hikayesine sahip olsa 'bu aileye gelin gitme' ihtimaline karşı ilişkimi başlamadan bitirme kararı alırım (öylesine takildigim biri değilse tabii).Siz kavga edip tatile gidebilirsiniz de ben eve gec geldim diye (19:00) ailem tarafından psikiyatriye götürüldüm( sen hastasın kızım diye ömrümü yediler ben de asıl hasta kimmiş görsünler diye Dra götürülmeyi kabul ettim)
Kimi aile kızını öldürüyor bu coğrafyada hak verilmez alınır mantığını doğru değil her zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?