Tatil problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahaha bu kafa kadınlar kulübünde bile var, erkek adam neylesin (alıntı yaptım özür )

benim ailemin de tatil kültürü yok. ben de aşırı parasız bir gençlik geçirdiğim için ilk tatilime 28 yaşında filan çıkmıştım. bunlar normal. ama ailem bir yere salmaz deyip de bunu normalleştirmeyin, o normal değil çünkü. ailenizle yaşasanız da 30 yaşında kocaman bireysiniz. arkadaşlar doğru söylüyor; tatil sadece lüks otel değil hatta otel bile demek değil. sonbaharda bir turla atıyorum italyaya gitmek de tatil; karadenize gidip yaylada iki gün kalmak da tatil. maddi durumunuz ne kadar dar olursa olsun senede bir kaç gün uzaklaşacağınız bir bütçe biriktirin. maddi sebeplerden geç tatil öğrenmek sıkıntı değil. ama kendi parasını kazandığı halde ilk tatilini eşiyle yapan kadınlara ben çok üzülüyorum.

Son yıllarda yıl içinde yapılan tatil sayısı baz alarak birbirini ezikleme moda oldu. Sanki dinlenmek eğlenmek için değil de skor elde etmek için tatile gidiyor insanlar. Çoğu insanın tatil dediği şey beni inanılmaz yoruyor. Döndüğümde ruhum dinlenmiş hissetmiyorum kendimi asla. Çarşamba nöbetim var. Perşembe sabahı nöbet çıkışı kamp sandalyelerimiz masamız portatif ocağımız ve iki sandviç bir su ısıtıcısıyla Kartepe’nin zirvesinde sadece kuşların olduğu mekanımıza gidip akşama kadar sessizliği dinleyeceğiz. 50 derecelik Antalya tatiline elli defa tercih ederim bu dinlenceyi. Genel kabul görüyor diye her yaz denize girmek zorunda hissetmem veya insanların sayı olarak gördüğü tatil üzerinden s.dik yarıştırmam. Standartlara ait olmak zorunda değilsiniz. Tatile gitmiyorsunuz diye kötü hissetmek veya insanlara bunun açıklamasını yapmak zorunda da değilsiniz.

Tatil öyle birşey ki gidenlere gitmeyenler çok tuhaf geliyor gitmeyenlere de gidenler çok şanslı vs geliyor sanırım. Ben ilk tatil ve denize girişimi 6 aylıkken yaşadığım için 26 yaşına kadar gitmediğini yazan yukarıdaki üyeye çok şaşırdım o da muhtemelen bana şaşıracaktır.

Üniversitede ilk kez yurtdışına çıktığımda da sınıfımızdaki Avusturyalı arkadaş hiç kayak yapmadığımı duyunca şok olmuştu Türkiye yeterince dağlık niye hiç kayak tatiline gitmedin ki diye sormuştu

Tatil falan, kimi için çok önemlidir kimi için önemsiz.
Mesela benim babama ben kendim ısrar ediyorum, "herşeyi ayarlayayim, arabalı vapurla gidecek bir yer bulayım,başbaşa tatil yapalım. Yarın bir gün evden ayrılacağım,bir tatil bile yapamadık diye üzülme sonra" diyorum, ama adam gelmiyor. Pandemiden önce annemin doğumgünü için bir haftasonunda otel ayirttim yakınlarda-dogal güzelliği ile ünlü bir şehirden. Bir gece kalmışlar,ikinci gece evi özledik diye eve gitmişler:) yani kendi tercihleri. Evi seviyor , evcimen birisi. Her şey dahil otele de gitse 'evime gideyim de koltukta TV izleyeyim' diye iç geçirir.
Bense tam tersi, hiç gidemezsem haftasonu iki günlüğüne bir yerlere kaçan bir insanım. Odamin duvarlari haritalarla, buzdolabım gittiğim ülkelerin magnetleriyle dolu.
Tanıştığım ve flört ettiğim erkeklerde de genelde bunu arıyorum. Yani flört ettiğim çocuk 'aileme ters,o yüzden ben tatillerde evde duruyorum' dese 'nasil yani? E peki sen neden çıkmıyorsun?' derdim heralde.
Çünkü kurduğu cümle aslında çok şey anlatıyor; "Hayatım için mücadele etmeye gücüm yok,ailem ne derse o, benim arzularım pek sallanmaz..." Bu alt metne geldiği için rahatsız olurum. Yoksa 'ya ben sıcak sevmiyorum - denizden keyif almıyorum- evcimenim. Kedimi bırakmaktan rahatsız oluyorum' falan dese sorun yapmam . Ama ailesiyle bile mücadele edemeyip istemediği bir hayat yaşayan insanla benim işim olmaz. Sonuçta benim de annemin adı Helga,babamın adı Hans değil. Benim ailem de istemez kizbasima tatil yapmamı. Ama kendi hayatimi kendi istediğim gibi yaşamak için gerekirse kavga ettim ve bir şekilde başardım. Karşımdaki insandan da bunu yapmasını beklerim.
Sizin adamlar da buna takılmış olabilir belki..

Baglılığım olmadan her istediğimi yasayayım
Sonra da sıkılınca bırakırım
Ruhunun Bi önemi yok
Erkeği

Sizin yazdığınız şeyleri hatta kendimce nedenkerini vs söyledim tabiki :) ama karşı taraf aynı şekilde kalınca benim tuhafıma gitti :).

Aynen ben de böyle düşünüyorum, günübirlik farklı yerlere gidip gelmek bile tatil imkanı oldukça :)

Siz kavga edip tatile gidebilirsiniz de ben eve gec geldim diye (19:00) ailem tarafından psikiyatriye götürüldüm( sen hastasın kızım diye ömrümü yediler ben de asıl hasta kimmiş görsünler diye Dra götürülmeyi kabul ettim)
Kimi aile kızını öldürüyor bu coğrafyada hak verilmez alınır mantığını doğru değil her zaman

Teşekkür ederim katılıyorum :) tatil için aslında nerede olduğunun bir önemi yok. Nerede kendini daha iyi hissettiğinin bir önemi var. Bunları da karşı tarafa söylemiştim fakat tepki değişmeyince biraz yadırgadım sanırım kendimi

Aynen ben de böyle düşünüyorum, günübirlik farklı yerlere gidip gelmek bile tatil imkanı oldukça :)
Evet işte o yuzden acikcasi ben de karsimda 30 yasinda biri yasadigim ilden çıkmadım dese garipserim (belli bir ekonomik durumu oldugunu düşünerek tabii). Ha ben bunu icimde yasarim yani oyle cok da yuzune yuzune laf edilecek bir durum degil.

Siz kendinizi ailevi durumlar nedeniyle istedigi halde gidemeyen biri olarak degil gitmeyi tercih etmeyen biri olarak lanse etmissiniz yanlis anlamadiysam. O nedenle karsinizdakiler tuhaf karsilamis olabilir. Laf etme haklari yok, o ayri mesele. Sadece tanisikligi, flortu devam ettirmek istemeyebilirler, bu da normal.

Aynen sanırım dediğiniz gibi göstermiş oldum kendimi karşı tarafa bunu nasıl belirtebilirim? Uzun uzun anlatmalı mıyım ?

Aynen sanırım dediğiniz gibi göstermiş oldum kendimi karşı tarafa bunu nasıl belirtebilirim? Uzun uzun anlatmalı mıyım ?
Ben olsam konu tatile geldiginde, ailemle ilgili cok da açık vermeden "ben de istiyorum tatile gitmeyi ama maalesef şu ana kadar ailemi ayarlayip gidemedim, ileride insallah" der gecerim.

İşte mesela benim konuştuğum insan bu tarz bir hayat hikayesine sahip olsa 'bu aileye gelin gitme' ihtimaline karşı ilişkimi başlamadan bitirme kararı alırım (öylesine takildigim biri değilse tabii).
Konu sahibinin konuştuğu insanlar da muhtemelen daha rahat, birlikte tatil planlayacak kizlarla takılmak istedikleri için ilişkiyi ileriye tasimamislar .
Çok olağan bir şey.
İlişkiye başlarken böyle şeylere dikkat edilir. Mesela kimi mesleğine bakar, gelirine bakar , kimi tipine bakar,kimi ailesine bakar, kimi siyasi görüşüne,kimi dini hassasiyetine bakar , kimi hayatı yaşayış şekline bakar...
Bazı kadınlar için "otuz yaşında ama hala arabasini bile alamamış erkek" ilişkiye başlamaya değmeyecek bir erkek modelidir mesela. Çünkü bunca zaman gelirini düzgün birseye harcamamış'tır.
Benim içinse genç yaşında araba kredisine girip hayatını kredi ödeyip harcayan erkek çok cazip değil. Yirmilerinin başında kazandığı tüm parayla Asya'da beş ay gezip gelmiş erkek benim için daha 'dir : )
Konu sahibi de kendine - hayat tarzına daha uygun bir erkeği elbette bulacaktır. Ama onun hayat tarzına uzak olan insanların böyle konuşması oldukça doğal geldi bana

Biri bana ailemizde tatil kültürü yok dese şaşırmam, ama bunu asla maddiyatla bağdaştırmam. Bu bir yönelimdir, tercih meselesidir. Bazısı köye gider akrabasıyla vakit geçirir, bazısının evine akrabalar doluşur oturur onları bekler onlarla vakit geçirir, bazısı da illa denize gitmeliyim der ucuz-pahalı bütçesine göre illa ki bir yer ayarlar.
Hiçbirine şaşırmam, ama hayata bakışları hakkında güzel bir ipucudur benim için.

Tatil kültürüyle beni tanıştıran zamanın magazin programlarıydı, şu Sibel canın miamideki evine gitmesinin bile her hafta haber olduğu zamanlar işte, velhasıl ben de ilk tatilime eşimle sevgiliyken 20 yaşında gitmiştim, o zamandan beri de her yıl iki üç kez bi yerlere gideriz, yaşam standartımız arttıkça gittiğimiz tatillerin kalitesi beraber arttı sadece, onun ailesi de benim ailem de hala gitmez, üç trilyon yolda bulsalar yine gitmezler nitekim gitmiyorlar, şuan iki ailede de bizden çok para var, hele kayınvalidem istese evine girmez tatili tatile bağlar öyle bi para,hahaha

Sözün özü sana göre biri değilmiş demek ki böyle bişeyi niye üç saat sorguluyor ki sanki bu coğrafyada garip bişeymiş gibi, sıradaki de önündeki maçlara bak

aslında tatil gerçekten kültür meselesi. burada demek istediğim şu; kimisi ormanlık alana gidip pikniği tercih eder, kimisi günübirlik bile olsa yakında bir yere denize gider, kimisi uzun deniz tatilleri planlar, kimisi yaylaya çıkar.. kimisi için evde iş yapmadan geçen, ayaklarını uzattığı 2 gün de tatil olabilir.
siz tatil kültürümüz yok diyince sanki tatile karşısnız gibi bir anlam olmuş sanki.
bu da haliyle tuhaf gelmiş olabilir.
tabi toplumun özellikle sosyal medya ile oluşan algısının da etkisi var.
herkes özellikle 20-30 yaş grubu beachlerde, en az 2 kere tatil ayarlanıyor, vs vs..
insanlar da okumuş ve çalışan herkes bu düzene uyar gibi algılıyor başta.

bence gene de o kadar uzatmaya ve laf etmeye hakkı yok. ama dediğim gibi algılayıp tuhaf karşıladığını düşündüm ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…