Tatil konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var

Yer ve otelden önce, tatil anlayışınız nasıldır o belirgin mi?
Nasıl anlatsam; dinlenme üzerine midir sizin tatil anlayışı, yoksa gezme mi ön plandadır? Yoksa aktiviteler mi olmalıdır? Vs vs...
Bi tatilden ne istersiniz?

Otelde durmayı mı tercih edersiniz, yoksa şehre akmayı mı?

Mediterrenea daha iyi en azından plajı var .bu wonasıs denızle alakası yok canım kardesımın babamın bacakları parcalandı kayalardan

Bütçeniz 2000 ve daha önce tatile çıkmamışsanız ve bir de yüzme bilmiyorsanız kesinlikle turla Antalya tarafına gitmenizi tavsiye ederim. Tekne turları da oluyor içinde ve çoğu kişi yüzmek için can kurtaran yeleği kullanıyor. Ben de dahil :) hoooppp suyun üstündesin korkmana gerek yok. Tur şirketi senin için herşeyi düşünüp güzel bir tatil yapmanı sağlıyor. Mersin’i tavsiye etmem ama illa otel olsun dersen yorumlara dikkat et
Artık bizde bi yelek vs ayarlarız ne yapalım :halay:
Olmadı kenarda kumdan kale yaparız :KK76::KK76:
Kendimi çok eksik hissediyorum bu konuda ama alışıcaz artık. Ben ayagım yere değecek yükseklikte yüzüyorum da eşim hiç bilmiyor:halay:

Yer ve otelden önce, tatil anlayışınız nasıldır o belirgin mi?
Nasıl anlatsam; dinlenme üzerine midir sizin tatil anlayışı, yoksa gezme mi ön plandadır? Yoksa aktiviteler mi olmalıdır? Vs vs...
Bi tatilden ne istersiniz?

Otelde durmayı mı tercih edersiniz, yoksa şehre akmayı mı?
İnsanların bu kdr değişik bakış açısı olması ne kdr güzel değil mi :)

Dinlenmek istiyoruz eğlenip kafa dağıtmak. Öyle sıcakta sokak sokak gezmek değil de ayagımız suya değsin baş başa kalalım aileleri işleri vs düşünmeyelim... gidemedigimiz balayını telafi edelim vs vs

İzin ayarlamak çok zor. Ekipteki herkes izinlerini sırayla alıyor. Bu yüzden tarihi değiştiremiyoruz. Dediğiniz otele baktıkta kendi plajı yok ve yorumlar pek iyi değildi gerçekten.

Araştırsıkca öğreniyoruz sanki.

Şimdilik sıralamamız şöyle.
https://www.tatilbudur.com/wonasis-resort-aqua-hotel
Eşim burayı çok begendi. Herşey dahil ve aktivite konusunda hepsinden iyi. Yani eğlenceli geçebilir.
https://www.tatilbudur.com/liparis-resort-hotel-spa. Burası ikinci seçeneğimiz. Aradıgımda haşema meselesini sormalıyım. Bazı otellerde havuza haşemayla girmek yasak diye not düşülmüş. Belki haşema giyebilirim çünkü.

https://www.tatilbudur.com/lamos-resort-hotel-convention-center.
Burası üçüncü seçenek ama haşema giyilmez yazmışlar havuz için. Tek sıkıntı o.
Ben odada balkon olan manzaralı oteli daha çok begendim.

Diğer seçenekleri eşim direk eledi çnkü herşey dahiller daha avantajlı görünüyor

o ilk seçenekteki wonasis'İn trip advisor yorumları sizi kandırmasın. Muhtemelen otel sahipleri falan girip 3-4 sayfa methiye düzmüşler. 4-5 sayfa geriye gidince gerçek yorumlar açığa çıkıyor.

Gerçekten mi. Eşimin hayalleri yıkılacak en çok orayı begendi.
İkinci için ne diyosunuz. Siz dedikten sonra yorumları okumaya başladım :işsiz:
Canım bılmedıgın bıyere gıtmenın ılkı hep fıyaskodur ..
Ama olmaması ıcın sabahtan berı ugrasıyorum .neden bılmem
Ama berbat bıryer sadece havuzu ıdare eder kesınlıkle denız e temmuzda gıremedık bız ve heryerlerı tas guzel bır kumsalı yok..15 eylulde kesınlıkle gıremezsın eglence vs berbat ..sen danısmadan sakın bıyerle anlaşma..
Tum kotu otellerı sectın

İnsanların bu kdr değişik bakış açısı olması ne kdr güzel değil mi :)

Dinlenmek istiyoruz eğlenip kafa dağıtmak. Öyle sıcakta sokak sokak gezmek değil de ayagımız suya değsin baş başa kalalım aileleri işleri vs düşünmeyelim... gidemedigimiz balayını telafi edelim vs vs

O halde her şey dahil seçip otele kapanacaksınız :)
Denize yakın bir otel tercih etmeye çalışın.
Bütçenize göre araştırırsınız, salt Mersin'de takılı kalmayın, Antalya-Mersin arası tatil köylerini de değerlendirebilirsiniz.

Benim tatil anlayışıma tamamen zıt olduğu için ancak bu kadar yazabildim.
Öyle sıcakta gezmek olarak filan bakmayın; aktivite tatilleri çok güzel anı oluyor, demeden geçemedim.
Bazı otellerin kendi tur/aktivite/rehber/servis hizmetleri olur; onlara da bakabilirsiniz, öyle aman aman fiyatlar da değil. :)

Zate
Söylemeseniz saf saf fotoya bakıp gidicez varya
Ilk attıgın otele sahıl martıya gıtseydın gorurdun :))
Denızle alakası yok.
Denız ıcın susanoglu ve sılıfke baska yere bakma bence .mersındekıler o dedıgın yerlerde kesınlıkle denıze gırmezler. Temız kumsallı denız ıcın en az ayas susanogluna gıtmen gerek .

15 nden sonra neden denize girilmez ki ? Ben geçen sene 11-17 eylül arası Mersin’de seminerdeydim resmen havale geçiriyordum , aşırı sıcaktı ve herkes denize havuza giriyordu, hatta bizim seminer grubundan bazıları derslerden sonra denize kaçıyorlardı ..

Denize girilir ama deniz anası dediğimiz canlılarla karşılaşma riski var. Ayrıca akıntıda artıyor.

Konu sahibine de söyledik zaten mersinde o tarihte animasyonu aktivitesi olan canlı olacak bir otel yok. Ama heves etmişler işte zaten ilk tatilleri nasıl daha az kazıklanırlar diye tüm forum seferber oldukEn Büyük KK

O halde her şey dahil seçip otele kapanacaksınız :)
Denize yakın bir otel tercih etmeye çalışın.
Bütçenize göre araştırırsınız, salt Mersin'de takılı kalmayın, Antalya-Mersin arası tatil köylerini de değerlendirebilirsiniz.

Benim tatil anlayışıma tamamen zıt olduğu için ancak bu kadar yazabildim.
Öyle sıcakta gezmek olarak filan bakmayın; aktivite tatilleri çok güzel anı oluyor, demeden geçemedim.
Bazı otellerin kendi tur/aktivite/rehber/servis hizmetleri olur; onlara da bakabilirsiniz, öyle aman aman fiyatlar da değil. :)
ilerleyen dönemlerde karadeniz turu yapıcaz ve ege. Benn güneşten rahatsız oluyorum. Başım ağrıyo ve yüzümde berbat kızarıklık oluyo. Rose diye bi rahatsızlık varda.
Bende gezmeyi daha çok severim. Urfayı gezdik. Kapadokya ya gittik, adana ya gittik. Ama hep bahar aylarında.
Azıcık baş başa kalıp romantizm yaşayalım bukez :)

Denize girilir ama deniz anası dediğimiz canlılarla karşılaşma riski var. Ayrıca akıntıda artıyor.

Konu sahibine de söyledik zaten mersinde o tarihte animasyonu aktivitesi olan canlı olacak bir otel yok. Ama heves etmişler işte zaten ilk tatilleri nasıl daha az kazıklanırlar diye tüm forum seferber oldukEn Büyük KK
İyi niyetiniz için teşekkürler. İşte herkes kendi memleketini iyi bilir. Bak denizanası vs varmış :) benim bahtım kötü :halay::halay:

Kurbanda dana kovaladk bi de deniz anası vs olmasın. Dediğiniz gibi havuzu iyi bi yerler bakmak lazım. Eşime yorumlardan bahsettim onla mesajlaşıyoruz şuan. Halaa o otelde aklı kötü yorumlara rağmen. Bende liparis oteli begendim. Yorumlarda iyi

ilerleyen dönemlerde karadeniz turu yapıcaz ve ege. Benn güneşten rahatsız oluyorum. Başım ağrıyo ve yüzümde berbat kızarıklık oluyo. Rose diye bi rahatsızlık varda.
Bende gezmeyi daha çok severim. Urfayı gezdik. Kapadokya ya gittik, adana ya gittik. Ama hep bahar aylarında.
Azıcık baş başa kalıp romantizm yaşayalım bukez :)

Anladım gül hastalığı evet, güneşle kaşıntıyla azar yayılır. Geçmiş olsun. Deniz iyi gelir ama, sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden bol bol girersiniz. :)

Şimdiden iyi tatiller olsun.

Merhaba yazdıklarınızdan ilk otel deneyiminiz olacağını, yüzme bilmediğinizi ve aracınızın olmadığını yazmışsınız. Mersin olayı biraz karambole gelecek ama ben ilerideki tatilleriniz için ufak tüyolar verip kaçacağım:) Kendimi fularlı ekşici gibi hissetsem de yazacağım:)

Oda kahvaltı genelde şehri keşfetmek isteyenlerin ya da hergün başka ilçeye/beldeye gideceklerin tercihi oluyor. Kapadokya/Şirince vs gibi kültür turizminin olduğu yerlerde de yine insanlar gezeceği için yalnızca bu tarz oteller yaygın oluyor. Talep bu yönde çünkü.
Yarım pansiyon: Kahvaltı+akşam yemeği (akşam yemeğinde içecekler dahil değil)
Tam pansiyon: Kahvaltı+öğle+akşam
Herşey dahil: Otelde sürekli bir yeme içme havası var. Üç öğüne ek olarak geç kahvaltı, yok gözleme saati, dondurma saati gibi seçenekler var.
Ben ölümüne dinlencğim eğleneceğim derseniz herşey dahil veya en azından tam pansiyon seçmelisiniz.

Yüzme bilmiyorsanız denizi sığ ve sıcak olan dalgasız kumlu koylar sizin için daha uygun.

Denize girmeyip havuz tercih edecekseniz (ki 15eylül de soğuk olma ihtimali var) havuz sayısı fazla ya da havuzu büyük oteller daha iyi olabilir. Havuz yükseklikleri genelde 140-160cm aralığında olur.

Denizden ve havuzdan zevk almazsanız muhakkak hamam ve saunadan faydalanabilirsiniz hatta kapalı havuzlar da oluyor ve ısıtılıyor. Gittiğiniz döneme göre arayıp hangi dönemde açık olduğunu sorabilirsiniz. Bunlardan ücretsiz faydalanırsınız. Kendi kese köpüğünüzü ücretsiz yapabilirsiniz. Ancak tavsiyem en azından bir masaj maske ya da kese köpük yaptırmanız. Bu ücrete tabii ancak pazarlığa açık konuşarak indirim kapabilirsiniz. 60-200tl bandında ufak bir şımartılma kapabilirsiniz.

Oteldeki tüm deniz aktiviteleri seçtiğiniz konaklama tipine bakılmaksızın (jetski gibi) ücretli. Akşam 10 civarı animasyon ve müzik gibi etkinlikler başlar ancak diskolar genelde 12de açılır.

Yerinizde olsam ya zincir otellerden birini tercih eder ya da bir tur şirketine bırakırdım kollarımı:)

İyi tatiller.

Sevgili konu sahibesi Eylül için Alanya'yı da tavsiye ederim

1. Biz tatilbudur.comdan alıyoruz
2. Bu konuda deneyiminiz yoksa bu sitenin veya başka etstur gibi tur şirketinin ofisine gidin konuşun
3. Eylülde fiyatlar düşmüş oluyor lüks otele gidin denize 0. Pansiyonda sürünmeyin derim.
4. Karar vermeden önce otelşikayetleri.coma bakın mutlaka

Bol şans!

Sevgili konu sahibesi Eylül için Alanya'yı da tavsiye ederim

1. Biz tatilbudur.comdan alıyoruz
2. Bu konuda deneyiminiz yoksa bu sitenin veya başka etstur gibi tur şirketinin ofisine gidin konuşun
3. Eylülde fiyatlar düşmüş oluyor lüks otele gidin denize 0
4. Karar vermeden önce otelşikayetleri.coma bakın mutlaka

Bol şans!

Valla konudaki bütçeye göre vikingen infinity resort&spa'yı tavsiye edecektim Mersin'den ötesini düşünseydi.
Alanya eylülde başkadır :KK200:

Back
X