Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.
Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.
Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen