Taşınma derdi

Mutfaktan başlayın bence. Kolilere koyun kirilacaklara yazın kirilir diye. Kolilere de hangi odaninsa onu yazin. Duzerken en azından karışıklik olmaz. Tabak bardak vs kolilemeden önce gazeteye sarın. Sampuan bakim vs sivi seylerinde başıni açıp buzdolabi poşeti gecirin tekrar kapayin ayri torbalayin akmasin

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈

4 saat sonra taşınmaya başlıyorum yine
7 senede 6. Kere
Daha 3 ay önce taşınmıştım
Bol gazete kağıdı koli battal boy kalın çöp poşeti al
Ama koliyi parayla alırsan da çok pahalıya gelebilir.

İllaki bişeyler kırılır o kadar uzun yolda. Kıyafetleri bavullara doldur ve de hurçlara

9 yıllık evliligimde beş kez tasındım,iki yıl donra altıncı taşınmam olacak:)
Elinizde ne kadar cok koli olsa inanın o kadar kolay oluyor.marketlerden isteyin veriyolar zaten,hatta sanırım tekzende falanda boy boy satılıyor.
İlk etapta kullanmadıgın esyaları(kitap,süs esyaları,misafir tabak canakları vs.) onları kolileyip bi köseye kaldır.kutuların bi kösesine içinde ne olduklarını yazarım cogu zaman ,bazende sadece mutfak,yatak odssı vs.diye yazarım
Fazla yatak yastık işini hurclara koy.en büyük boydan al,bende küçük boy hurcta cok fazla bulunur.onların içinede coraplar,çarsaflar,havlular,iç çsmasırlarını ayrı ayrı koyarım.yerlestirmesi kolay oluyo o sekilde.
Güneydoguda oldugum için burda zaten beyaz esyaları mobilyaları falan nskliyeciler bez tarzı bişeylere sarıyorlar.yani o baloncuklu seylere saran hiç görmedim.hatta ilden ile tasınınca yine savan tarzı bişeye sardılar.

4 saat sonra taşınmaya başlıyorum yine
7 senede 6. Kere
Daha 3 ay önce taşınmıştım
Bol gazete kağıdı koli battal boy kalın çöp poşeti al
Ama koliyi parayla alırsan da çok pahalıya gelebilir.

İllaki bişeyler kırılır o kadar uzun yolda. Kıyafetleri bavullara doldur ve de hurçlara

Allah yardımcınız olsun
Artık tasınma deyince tüylerim diken diken oluyor
Bana göre tek güzel tarafı sevmedigim komsum varsa ondan kurtuluyor olmak:KK53:

Allah yardımcınız olsun
Artık tasınma deyince tüylerim diken diken oluyor
Bana göre tek güzel tarafı sevmedigim komsum varsa ondan kurtuluyor olmak:KK53:
Ben de yaa
Taşınan gördüm mü içinden Allah yardımcıları olsun diyorum
Üst komşunun canavar veledinden kurtuluyorum hayırlısıyla :KK70:

Şu an ev çarşamba pazarı gibi. Mutfağı kitaplıkları nakliyecilere bıraktım gerisini yine hızımı alamayıp topladım
Biz 3-4 km uzağa taşınıyoruz büyük eşyam az 900 istediler konu sahibine 8000 çıkması olabilir yani. Çok pahalı ama :KK43:

Bebek 4 aylıkken taşınmıştık şimdi 7 aylık gene taşınıyoruz ya çok yoruldum

Ben de yaa
Taşınan gördüm mü içinden Allah yardımcıları olsun diyorum
Üst komşunun canavar veledinden kurtuluyorum hayırlısıyla :KK70:

Şu an ev çarşamba pazarı gibi. Mutfağı kitaplıkları nakliyecilere bıraktım gerisini yine hızımı alamayıp topladım
Biz 3-4 km uzağa taşınıyoruz büyük eşyam az 900 istediler konu sahibine 8000 çıkması olabilir yani. Çok pahalı ama :KK43:

Bebek 4 aylıkken taşınmıştık şimdi 7 aylık gene taşınıyoruz ya çok yoruldum
Ayy bebekli cok cok zor oluyor
Bende kızım iki aylıkken taşındım en son
En zorlandıgım tasınmaydı diyebilirim

Yeni eve gecince önce şöyle bi bakıp aglayasın geliyo,allahım nasıl düzene sokacam ben bu evi diye ama bide bakıyosun iki güne halolmuş herşey

Fiyatlar baya ucmuş ya
Bizde dogudan batıya tasınacagız iki yıl sonra
Allah bilir ne fiyat verecekler

Nisan başında 1000 km lik yolu 4 bine taşıdık. Paketlemeyi biz yaptık. Adamlar sadece mobilya ve beyaz eşya sardılar. Ama mahvettiler mobilyalarımı.

Hırdavatçılarda pat pat balonlu poşetler var onlardan al, 2-3 de koli bandı. Sağdan soldan koli toplamaya başla. Bizim binaya birileri taşındı onlardan çıkan kolileri istemiştik epey topladı. Televizyonun kutusu yoksa çöp kenarlarını kolla valla, biz çöp kenarına bırakılan tertemiz bi televizyon kolisini aldık.

Evinde sadeleşmeye git bu vesileyle. Tabak çanak süs eşyası kıyafet ele biraz.

Kullanamadıklarınla başla. Eski çarşaflar varsa yorgan yastık gibi şeyleri onlara bohça yapabilirsin. Kitaplar çok ağır oluyor onları küçük koliler yap. Bir de her şeyi grup grup koliler ve üzerlerine ne olduğunu yazarsan açarken daha kolay olur

Çok teşekkür ederim. İzmirden Kars’a taşınıyorum. Araç muhtemelen yolda durup başka yükler de alacak indir bindir olacak diye çekiniyorum. Fikirler için teşekkürler.

Bence çekinmekte haklısın. Eşim ısrarla sordu biz taşınırken bir tek bizim eşyamızı alacaklarını söylediler. Sonra tam yeni şehrimize eşyaların ineceği sabah eşim aradı geldiniz mi diye adam diyor ki geceden beri karakoldayız şöförü yakaladılar, akşama serbest bırakacaklarmış. 1 gün geç geldi. Muhtemelen başka eşyalar da aldılar çünkü bizim evi indirirken bize ait olmayan 2 eşya çıktı demek ki başkalarının eşyaları arabalarında kaldı. Eşim eksik para vermek istedi nasıl da çirkefler, inşallah boğazından geçmemiştir o para tüm mobilyamızı mahfettiler, enza mobilyadan adam çağırdık yaptırmaya bi de ona para verdik. Zaten çok oluyormuş lastik patladı falan diye oyalanan geç gelen

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈
Firmayımutlaka referansına göre seçin. Kolileme işini arkadaşlar söyledi bunuda ben ekleyeyim. Nakliyeci insani rezilce e diyor vezirde

Arkadaşlardan fiyatı yüksek bulanlar olmuş. Ben de yüksek buldum🤣
Şöyle ki İzmir-Kars arası sürekli taşıma yapılan bir güzergah değil. Kamyonun/tırın dönüşte boş gitme olasılığı çok yüksek. Bu yüzden bu fiyatı veriyorlar sanırım. Aynı zamanda eşyaların sigortalanmasını istiyorum. En başta sorulan sorular: paketlemeyi kim yapacak? sigorta ister misiniz? evler kaçıncı kat? İşin içine sigorta girince fiyat artıyor. Sadece internet sitesi olan-adresi konumu açık yazan-şahıs değil şirketlerin olduğu-kamyon ve tır filosu olan-sigorta yapan yerleri aradım. Eşim ar...t gibi sitelerden bulmamı istemiyor. Bulursam ve eşyalar kaybolursa bana patlar olay ben de karışmıyorum🙈 7bin fiyatın içinde asansör yok bu arada. Asansör olursa hepsi artacak fiyatların.

Lütfen konuma bakın

bence sen bu işin içinden çıkamicaksın :) kız o kadar para verilir mi :KK70: hazır kolileme işini kendin yapcaksın, ki bu çok kolay, bari bir tane büyük kamyonu olan amca bul da onla anlaş :KK70: bir de önden gidip taşıyacak birilerini bulursan sorun yok. onu da mutlaka taşınacağın yerin kapıcısından birinden bulursun. biraz uğraştırır ama daha hesaplı. ben taşınam konusunda çok deneyimliyim bak son üç yılda 5 defa taşındım :KK70:

Lütfen konuma bakın

Okudum canım paylaştığın için teşekkür ederim. Gerçekten ben de bunlardan korkuyorum. Oralarda eksik kırık eşyalar ve montajı yapılmamış dolaplarla kalırsam çok çok üzülürüm.

bence sen bu işin içinden çıkamicaksın :) kız o kadar para verilir mi :KK70: hazır kolileme işini kendin yapcaksın, ki bu çok kolay, bari bir tane büyük kamyonu olan amca bul da onla anlaş :KK70: bir de önden gidip taşıyacak birilerini bulursan sorun yok. onu da mutlaka taşınacağın yerin kapıcısından birinden bulursun. biraz uğraştırır ama daha hesaplı. ben taşınam konusunda çok deneyimliyim bak son üç yılda 5 defa taşındım :KK70:
O amcalar gitmiyor ki izmirden Kars’a:) Kapıcı falan yok:) İşte lokasyon farkı da önemli oluyor. İzmirden Ankara’ya-Antalya’ya-Kayseri’ye yani sürekli hareket olan yere olsa daha kolaydı.

Çok fazla sayıda koli bandı alın. Kolileri çok iyi bantlayın, sağlam bantlayın, açılmaz demeyin.
Kıyafetleri eğer valiz harici (koli v.s) bir şeye koyacaksanız , önce büyük çöp poşetlerine koyun.

Biz ailemle çok taşındık. Genelde yakın mesafe ama hiç başkasına paketlemedik. Hep kendimiz paketledik. Zor iş ama imkansız değil. Ama yine de yardım alsanız iyi olur.

Marketler koli vermiyor sanırım artık. Geri dönüşüm dolayısı ile. Kolileri satin almaniz gerekebilir. Ankara'da iseniz gimatta tanesi 1.5 liradan filan satiliyor. Yaşadığınız şehirde varsa Gimat gibi toptancılar sitesi, oraya bakın. Kullanmadan önce mutlaka sağlamlaştırın bant ile.

Sanayi boyu streç filmler oluyor. Mutfakta kullandiklarimizin büyüğü. Beyaz eşyaları, masa sandalyeleri vs onlara sarın.

Koltukları sararsaniz tasiyamayabilirler. O yüzden sadece köşeleri bantlayabilirsiniz.

Kullanmadığınız, az kullandığınız ne varsa atın bence.

Bir de firmaya sorun. Kıyafet taşımak için normalde onların dolapları oluyor eğer kendileri kolilerlerse. Eğer yine o dolaplardan getireceklerse kıyafetleri paketlemenize gerek kalmaz.

İzmir de imişsiniz

koçtaş vardır

büyük kolileri sağlam oradan alırsınız

kıyafetleri önce hurçlayın ya da poşetleyin sonra koliye koyun

bir de şimdi toplamayacağız dediler de neyi toplamayacaklar

onların büyük bidonları var mavi mavi

içine koyuyorlar herşeyi hem korunaklı oluyor hem de indirip çıkarmak sıkıntı olmuyor

yalnız mobilya montajını yapmayacaklar mı

sonuçta zaten iş olan bölümü mobilya sökmek ve montaj

onu siz yapamayacağınıza göre asıl onu yapmalılar

10 sayfayı okumadım yazılmışsa da kusura bakma :))))

başka taşınan birileri yok mu sizinle beraber. taşınma parasını paylaşırdınız. tek ev olunca fazla gelir. Biz doğudan taşınırken öyle yapmıştık. başkasının evi ile beraber taşımıştık. yoksa 9 bin çok fazla meblağ. Onuın yerine elinizdeki eşyaları satıp gittiğiniz ilden üstüne koyarak yenilemek daha mantıklı gibi.

Ne kadar yuksek bir fiyat vermisler oyle ya. Oha diyesim geldi. Paketlemeyi siz yapin biraz ugrastiracak ama 4/5 bin vermeye gerek yok o parayla tasindiktan sonra gidin guzel bir tatil yapin :KK49:Elektronik kucuk ev esyalarinizi veya cok hassas olan ev suslerini su baloncuklu posetlere sarabilirsiniz ama kap kacak icin gazete isinizi gorur. Evde fazla valizleriniz varsa kiyafetlerinizin bir kismini oraya koyun diger kisimlarida kolilere koymanizi tavsiye ederim hurclarin icinde temiz kalirmi bilemedim. Halilarinizi yikamaya verip iyice strecletin gittiginiz yerde temiz temiz serersiniz. Perdelerinizi yikamadan paketleyin yeni evinizde makinaya atip elde takarsiniz. Kolilerin ustune mutlaka yazin icinde ne oldugunu ve bolum bolum ayirin bebek esyalari sizin giysileriniz mutfak esyasi vs. Kolileri ayakkabi magazalarindan giyim magazalarindan veya buyuk marketlerden temin edebilirsiniz ama saglam olmasina dikkat edin. Ev tasimak zor ama ustesinden gelirsiniz merak etmeyin.

X