Taşınma derdi

Taze taşınmış biri olarak size tavsiyelerim;
1- Önce taşınacağınız evi tutun, eksiklerini belirleyin, tesisatlarını açtırın, sığmayan eşyanız var mı bakın. Fazla eşyanız varsa gitmeden elden çıkarın
2- Nakliye firmasıyla her şeyi konuşun, bina kaçıncı kat, girişten apartmana kadar yürüme eşya taşınacak mesafe ne kadar. Ve mutlaka marangozu olan bir ekip olsun
3- Yastık, minder gurubu şeyleri battal boy çöp poşetlerine koyup, koli bantıyla sarın
4- Yorgan,battaniye gurubunu hurçlara koyun ve yine bantlayın taşırken yırtıyorlar çünkü
5- Halı ve perdelerinizi yıkatıp paketleyin
6- Değerli eşyalarınızı ve kırılacak şeyleri patpata sarıp kolileyin
7- Erzak türü şeyleri ayrı kolileyin, akacak türde şeyleri naylona sarıp öyle koyun koliye ve üzerine dik taşıyın yazın
8- Her kolinin üzerine içeriğini yazın ve hangi odaya taşınacağını yazın
9- Ben en son mutfağı topladım çünkü o hengamede yemek elzem, bebekte varken günlerce mutfaksız oturmak zor olur.
10- Nakliye firmalarının varilleri var kolilenemeyen eşyalar için, size birkaç varil iki gün önceden bırakmalarını rica edin
11- Tekrar hatırlatıyorum nakliyecilerle her şeyi konuşun, apartman girişindeki ekstra beş basamak için bile fark isteyebiliyorlar, fiyata hangi montajların dahil olduğunu, hangi işlerin yapılacağını madde madde yazın
12- Yeni evle ilgili almanız gereken eşya, malzeme vs var ise alış verişinizi taşınmadan bildiğiniz yerlerden yapın, yeni çevreye alışana kadar epey kazıklanıyor insan
13- Bizim nakliyeciler eşyayı bir gece önce paketlediler sabah vakit kaybetmemek için epey kolaylık oldu
Son olarak Rabbim yardımcınız olsun diyorum taşınmak çok zor iş ama eşyanızı asla onlara toplatmayın, toplamayıp tıkıyorlar çünkü bu sefer yerleşmeniz çok zor olur

Bütün nakliye firmalarında vardır inş. Yeni evliyim toplasan 12 saat oturmuşluğum yok 10 aydır. Bi yeri yırtılırsa çok üzülürüm :KK61:
Sorun illa ki dikkat ediyorlar. İstanbulda iseniz kullandığımız firmayı önerebilirim. Biz kötü birsey yasamadık. Belki daha iyileri de vardır. Cok bir fikrim yok acıkcası ama nakliye sırasında hiçbirseye elimizi sürmedik. Benim için artı tabi bu =)

Şu siteye bir bak havalı poşetlerden var önemli esyalar icin alabilirsin :KK66:
Burada çok güzel koliler varmış çok sevdim teşekkürler.

Taze taşınmış biri olarak size tavsiyelerim;
1- Önce taşınacağınız evi tutun, eksiklerini belirleyin, tesisatlarını açtırın, sığmayan eşyanız var mı bakın. Fazla eşyanız varsa gitmeden elden çıkarın
2- Nakliye firmasıyla her şeyi konuşun, bina kaçıncı kat, girişten apartmana kadar yürüme eşya taşınacak mesafe ne kadar. Ve mutlaka marangozu olan bir ekip olsun
3- Yastık, minder gurubu şeyleri battal boy çöp poşetlerine koyup, koli bantıyla sarın
4- Yorgan,battaniye gurubunu hurçlara koyun ve yine bantlayın taşırken yırtıyorlar çünkü
5- Halı ve perdelerinizi yıkatıp paketleyin
6- Değerli eşyalarınızı ve kırılacak şeyleri patpata sarıp kolileyin
7- Erzak türü şeyleri ayrı kolileyin, akacak türde şeyleri naylona sarıp öyle koyun koliye ve üzerine dik taşıyın yazın
8- Her kolinin üzerine içeriğini yazın ve hangi odaya taşınacağını yazın
9- Ben en son mutfağı topladım çünkü o hengamede yemek elzem, bebekte varken günlerce mutfaksız oturmak zor olur.
10- Nakliye firmalarının varilleri var kolilenemeyen eşyalar için, size birkaç varil iki gün önceden bırakmalarını rica edin
11- Tekrar hatırlatıyorum nakliyecilerle her şeyi konuşun, apartman girişindeki ekstra beş basamak için bile fark isteyebiliyorlar, fiyata hangi montajların dahil olduğunu, hangi işlerin yapılacağını madde madde yazın
12- Yeni evle ilgili almanız gereken eşya, malzeme vs var ise alış verişinizi taşınmadan bildiğiniz yerlerden yapın, yeni çevreye alışana kadar epey kazıklanıyor insan
13- Bizim nakliyeciler eşyayı bir gece önce paketlediler sabah vakit kaybetmemek için epey kolaylık oldu
Son olarak Rabbim yardımcınız olsun diyorum taşınmak çok zor iş ama eşyanızı asla onlara toplatmayın, toplamayıp tıkıyorlar çünkü bu sefer yerleşmeniz çok zor olur
Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim. Evet nakliyeciler önce uygun fiyat verip sonra çeşitli bahanelerle fiyatı yükseltiyormuş. Evi önceden tutup eşyaların durumuna bakacağız. Azimle kendim yerleştireceğim çok sağolun.

Sorun illa ki dikkat ediyorlar. İstanbulda iseniz kullandığımız firmayı önerebilirim. Biz kötü birsey yasamadık. Belki daha iyileri de vardır. Cok bir fikrim yok acıkcası ama nakliye sırasında hiçbirseye elimizi sürmedik. Benim için artı tabi bu =)
Ankdayım nereye gideceğimiz belli değil henüz Şimdiden düşünür oldum eşya toplama curcunasını

4bin diyen adam doğrucu muymuş yani adamın günahını aldım🙈 geçenlerde yan komşu taşındı. Şimdi nakliyecilere sordu bizim böyle böyle durum var fiyat nedir diye. Onlar gerçeği mi söyleyelim yoksa duymak istediğini mi demiş. Nakliyecileri ararsın 5-6bin derler ama sonradan yok şu oldu bu oldu diyip 8-9 isterler. Bu fiyatın altında fiyat veren yerlere güvenme demişler. Bize de verilen fiyatlar hep 7-8-9bin civarıydı. Adam haklıymış demiştik. Arada düşük söyleyen bir iki kişiyi de böyle eledik.
Ev kaç oda canım anlaşmadın madem eşim yarın bir sorsun bakalım

Ev kaç oda canım anlaşmadın madem eşim yarın bir sorsun bakalım
2+1 2.kat.
Diğer ev kaçıncı kat henüz belli değil. 10gün kadar sonra gidip ev tutacağız. Güvenebileceğimiz ve tavsiye alabileceğimiz bir yer yoktu o yüzden hep büyük firmalara sorduk. Eşiniz sorarsa çok sevinirim. Teşekkürler🥰

Evet çok pahalıymis ama tayıncı bir ailede büyüyen biri olarak diyorum ki evden eve eşyaları toplayan bir firmayla anlaşmak ne büyük rahatlıkmiş. Son evimden tasindigim da 4 aylık hamileydim. Sadece ve sadece iç çamaşırlarımi kendim topladim. Gerisini olduğu gibi bıraktım. 1 çöp dahi posetlemedim. Tek tek özenle sararak hepsini posetlediler kıyafet gardroplari vardı bütün elbiselerim oraya yerleştirdiler. Çok büyük kolaylikti

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈
Kıyafetleri poşete değil hurca koyun yastık yorgan perdeler flnda hurca konulur kıyafetler için vakumlu poşet alırsanız az yer kaplar bol bol gazete bulun marketlerden koli toplayın kullanmadığınız mutfak eşyalarını
şimdiden sarıp sarıp koyun ve koli üzerlerine içinde ne varsa onu yazınki kolileri açarken karışık olmasın düzenli ve hızlı yerleşmene yardım eder..elektronik eşyalar için köpükler var onlardan alın zarar görmesini engeller ve kıyafetleri toplarken de siz Eşiniz ve bebeğinizin kıyafetleri için ayrı ayrı hurç kullanınki arapsaçı gibi yerleştirirken ne nerede aramazsın bol bol koli bantı alın kolileri alttan üstten yandan bantlayın sağlam olsun çünkü araç içinde patlamasın balon gibi olan naylonlar ile de sehpa dolap tarzı şeyleri sarıp sarmalayın firma getirir galiba poşet ip fln ama yinede zarar görmesin diye siz paket yapın veeee çok önemli bi tavsiyem var firma eve gelince yanınızda küçük bi poşet bulundurun sökülen mobilyaların vidalarını o poşette toplayın onlara bırakmayın çünkü vidalar kayboluyor eksik monte ediyorlar sonra mobilyalar hasat oluyor Allah kolaylık versin

Kıyafetleri poşete değil hurca koyun yastık yorgan perdeler flnda hurca konulur kıyafetler için vakumlu poşet alırsanız az yer kaplar bol bol gazete bulun marketlerden koli toplayın kullanmadığınız mutfak eşyalarını
şimdiden sarıp sarıp koyun ve koli üzerlerine içinde ne varsa onu yazınki kolileri açarken karışık olmasın düzenli ve hızlı yerleşmene yardım eder..elektronik eşyalar için köpükler var onlardan alın zarar görmesini engeller ve kıyafetleri toplarken de siz Eşiniz ve bebeğinizin kıyafetleri için ayrı ayrı hurç kullanınki arapsaçı gibi yerleştirirken ne nerede aramazsın bol bol koli bantı alın kolileri alttan üstten yandan bantlayın sağlam olsun çünkü araç içinde patlamasın balon gibi olan naylonlar ile de sehpa dolap tarzı şeyleri sarıp sarmalayın firma getirir galiba poşet ip fln ama yinede zarar görmesin diye siz paket yapın veeee çok önemli bi tavsiyem var firma eve gelince yanınızda küçük bi poşet bulundurun sökülen mobilyaların vidalarını o poşette toplayın onlara bırakmayın çünkü vidalar kayboluyor eksik monte ediyorlar sonra mobilyalar hasat oluyor Allah kolaylık versin
Vida olayı çok iyiymiş teşekkürler☺️

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈
Fiyat bu kadar uçuk olamaz bende nerelerden nerelere taşındım araştırın iyice bu fiyat çok fazla

2+1daire için verilen 12,000 tl fiyat fazlasıyla yüksek, 1,600 km. de olsa.. İstanbul’da geçtiğimiz ay arkadaşımın evini Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşıttık. Bir kısım paketlemeyi kendisi önceden yaptırdı kendi elemanına. Yerleşirken herşey hemen açılmasın onların kolilerinde gideceği için. 280 metrekarelik ve lebaleb dolu bir daire taşındı ve birtakım eşyalar da bodrum’a Gönderildi. Firma eşyaları bir tırda bir günde taşıyamadı bile. Ağzına kadar dolmuştu. Ertesi gün eski eve tekrar bir kamyon gönderip kalanları aldılar. İlk evde Asansörlü sistemle taşındı. Toplam 3,800 ödendi.

Bu arada 2 gün oldu taşındım öyle zor ki yerlesmeye calisiyorum gereksiz ne varsa at kullanmadığın
Mutfağı kolile yatak kıyafet hurca koy beyaz eşyaları pitpitla birde strecler varmış büyük arkadaşım demişti onlar sar eşyaları
Şimdiden kolay gelsin

Seni cok iyi anliyorumm aynn dogudan batiya tayin cikti esimin erken baslama yapmasi ve ev bakmasi gerekiyordu kolilemenin cogunu ben yaptim diyebilirim isten geldim koli yaptim evi topladim tek basima hasatim cikti oncelikle halilari yikamaya verdim yikattim perdelerimide yikadim gunesliklerinde birkismini gidince temiz temiz actim mutfak malzemesini camlari rulolara sardim hic kolilemeden kolilerin arasinida evdeki yumusak malzemeleri koydumki kirilmasinlar nitekim bir bardagim bile kirilmamisti patpat aldim tabaklari sardim sarmaladim koliledim yataklar zaten hurclardaydi kiyafetleri ayirdim esimin benim koliledim ki yerlestirmesi kolay olsun diye buyuk esyalarida anlastigimiz firma saglamdi full streclediler coguna kilif gecirdiler cunku esyalarim full yeniydi tasinmak cok yoruyo gercekten birde bebekle kendini cok yorma anlasin bi firnayla onlar kolilesin dicemde bu kdr musemmba gosterirlermi yoksa adam gibi paket uaparlarmi 2016da 5.500 vermistik pazarlik yapmistik birazda tanidikti simdi fiyatlar ucmus ama yapacak birsey yok caniniz sagolsun tasinmk degilde sehiri cok seviyodm cok uzulmstum sevdigim arklatim orda biraktim diye kolay gelsin simdiden size

Canım anladığım kadarı ile taşınmana daha var. Önce Kars'a gidip evini tut derim. Bir arkadaşta söylemiş. Tutacağın eve göre eşyanı taşırsın. Fazlalıklardan kurtulursun. Ben mesala yemek takımımı salonuma kuramadım. Çünkü salon küçük kaldı. Ayrıca gitmişken ordaki firmalardan da fiyat alırsın. İzmirdeymişsin. Gıda çarşısında ambalajcılar var. Gidip ordan taşınma için gereken ambalajları uyguna temin edebilirsin. Ben İzmir'den taşınırken İzmirden aldığım fiyatlar hep çok yüksekti. Ankara'dan firma buldum. O şekilde çok daha uyguna hallettim. Ayrıca isim verilmiyor galiba o yüzden forum'un yanı diyeyim. İk....a. Orda büyük plastik kutular var kapaklı. İçine ben girebiliyorum. Hemde kullan at değil. Uzun ömürlü. Ben onlarla çok büyük hengameden kurtuldum. Rabbim şimdiden işini kolaylasın:)

X