Taşınma derdi

12.i

12 bin verene kadar eşyalarını burada satar orda yenilerini alırsın :) Kendin paketle elbiselerini hurc olur torba olur. Katlamaya uğrasma doldur gitsin. Nasılsa yerlesirken yeniden katlamak zorunda kalıyorsun. Zor olan mutfak onu hallettikten sonra gerisi geliyor. Ben şu büyük çöp konteynerleri için olan poşetlerden alıp evdeki perdeleri kirlentleri vs hep içine doldurmustum. Nevresim yorgan vs onlarda hurclardaydi. 3 yıl içinde 4. Taşınmamida böylece atlattım :)
Aslında eşyaları İzmir’de bırakıp oradan alacaktım gerçekten. Beyaz eşya bakmaya çıktım hadi kullanırız dediğim buzdolabı 3.5-4bin olmuş. Beyaz eşyalar karşılanmıyor🙈

Kirilabilecek esyalari patpata sararsiniz. Her seyi kolilere koymustum ben. Hepsinin ustune ne oldugunu yazdim. Perdeleri yikayip temizce koliledim, yeni evde direkt asmistim.

O baloncuklu posetlerı koca koca rulo almanız lazım, kolıcı.com ben buradan satın alıyorum ıs ıcın. Cok ucuz dıyemıcem. Ben olsam yapamam onda sey ufacık bebek

Evet benim eşimde mobilya montajcı streç candır:) nakliyelerlede aşır nesirdir verdikleri fiyatın yüksek olduğunu söylüyor
4bin diyen adam doğrucu muymuş yani adamın günahını aldım🙈 geçenlerde yan komşu taşındı. Şimdi nakliyecilere sordu bizim böyle böyle durum var fiyat nedir diye. Onlar gerçeği mi söyleyelim yoksa duymak istediğini mi demiş. Nakliyecileri ararsın 5-6bin derler ama sonradan yok şu oldu bu oldu diyip 8-9 isterler. Bu fiyatın altında fiyat veren yerlere güvenme demişler. Bize de verilen fiyatlar hep 7-8-9bin civarıydı. Adam haklıymış demiştik. Arada düşük söyleyen bir iki kişiyi de böyle eledik.

Ay 7 bin 9 bin neymiş bacım hangi ile gidiyorsanız o ilden gelen kamyonlar oluyor artık sebze meyve mi ne getiriyorlarsa onları bi araştırın boş dönmektense daha ucuza götüruyorlar :KK66: sürekli taşınan bir ailede büyüdüm kirada oturduğumuzdan :110: koli bulman lazım acil marketlere gidebilirsin onada boşa para verme ve sen kolile herşeyini elalem eşyalarını mıncıklamasın :KK45: sonrada 3 5 kişi tut kamyona yerleştirecek bitti gitti 😎 7 9 binden daha ucuza gelir diye düşünüyorum :KK66:

Mutfak malzemeni havlu pecetelere sararak kolile yıkamak zorunda kalmazsin hangi odayı topluyosan kolinin üzerine not düş yatak odası mutfak vs. Kıyafet nevresim vs çöp poşetlerine doldurarak kolile herhangi bisey bulasmaz. Bide adamlardan gözünüzü ayirmayinn atıp tutmasinlar aldığı paranın hakkını verip düzgün tasisinlar
Evet poşete koyup kolilemeye başladım. Teşekkürler:)

Nerden nereye tasınıyorsunuz çok fazla fiyat vermişler.streç alın bol bol çoğu şeyi streçleyin cizilcek seyleri. Cam olanları 2/3 katlı gazeteye sarıp kolileyin aralarına havlular koyun yada daha kolayı cam eşyalar için özel havalı streçlerden paketleyin
Yakında bizimde taşınma durumu var eşyalar çizilir diye endişeleniyordum streç çoook çook mantıklı. Bi yere takılıp kolay yırtılmaz değil mi?

Eşim koli getirmiş koca koca... Dedim onlar ezilmez şimdi nakliye aracında çok yer kaplar hurca koyalım🙈 Bana ne oluyorsa:) Pıtırcıkları tabaklar için düşünmüştüm. Beyaz eşyalar için olması çok mantıklı. Çok pahalı değildir herhalde. İzmirdeyim ben gel gel pıtırcık patlatırız:)
O pıtırcıkları netten bakabilirsin boyutlara göre fiyatları var çok pahalı değiller izmirdeyim yardım lazım mı :KK53:

Zamanında çok taşınmış biri olarak yazayım, bim gibi marketlerden büyük koliler alın,
* mutfak eşyalarınızı tabak, bardak gibi kurulabilecek olanları gazeteye sarın ayrı ayrı kutuların içine koyun ve üzerine kırılacak esya/ mutfak diye belirtin

** kıyafetlerinizi çuvala koyabilirsiniz, hurcada aynı şekilde koyabilirsiniz üzerine kıyafetler olduğunu yazınız hatta kıyafet / yatak odası diye yazınki hangi kutu nedenin belli olsun

*** perde, battaniye, yastık yorgan gibi eşyalarıda ya kutuya ya da hurca koyun

Bütün kutuların üzerine ne olduklarını yazın ve hatta sayın

Kirilabilecek esyalari patpata sararsiniz. Her seyi kolilere koymustum ben. Hepsinin ustune ne oldugunu yazdim. Perdeleri yikayip temizce koliledim, yeni evde direkt asmistim.
Yıkama diyince, halıları yıkatıp poşetleteceğim o da güzel olacak. Perdeleri de yıkayıp kaldırmak çok mantıklı.

1.5 ay once taşındım istanbuldan antalyaya 2.500 anlastik armut.comdan teklif alin bu arada marketlerden koli isteyin mutfak esyalari icin ven kiyafetlerimizi ve yastik battaniye vb hepsini vakumlu hurç aldim cok cok rahat oldu benim için tavsiye ederim
Asansörlü nakliye firması mıydı?

O baloncuklu posetlerı koca koca rulo almanız lazım, kolıcı.com ben buradan satın alıyorum ıs ıcın. Cok ucuz dıyemıcem. Ben olsam yapamam onda sey ufacık bebek
Ben de o yüzden arada kaldım. Eğer pahalıya mal olacaksa yorulduğumla kalacağım. Adrese bakacağım teşekkür ederim.

Erkek arkadaşımın evini birlikte taşımıştık. Koliye sığacak ufak tefek eşyaları koliledik. Kıyafetlerin sığdığı kadarını valize koyduk sığmayanları yere çarşaf açıp ortasına üst üste koyduk sonra ortadan birleştirerek büyük bohçalar yaptık. Taşıması kolilerden daha rahat oldu. Gömleklerin ütüsü bile çok bozulmamıştı. Kolilemeye kalksaydık zor olacaktı. Yavaş yavaş yaparsınız bence şirkete o kadar para verip zora girmeye değmez.

Ay 7 bin 9 bin neymiş bacım hangi ile gidiyorsanız o ilden gelen kamyonlar oluyor artık sebze meyve mi ne getiriyorlarsa onları bi araştırın boş dönmektense daha ucuza götüruyorlar :KK66: sürekli taşınan bir ailede büyüdüm kirada oturduğumuzdan :110: koli bulman lazım acil marketlere gidebilirsin onada boşa para verme ve sen kolile herşeyini elalem eşyalarını mıncıklamasın :KK45: sonrada 3 5 kişi tut kamyona yerleştirecek bitti gitti 😎 7 9 binden daha ucuza gelir diye düşünüyorum :KK66:
İşte hepsi öyle diyor zaten. Boş dönmezsek 2bin kadar düşeriz diyorlar ama garanti verilmiyor tabi. İzmir-Kars

Pitpitli posetler satiliyor yapi marketlerde. Onlari kesin her tabagin arasina koyun. Bardaklari vs herseyi onlarla sarın. Eger tayinci bir hayatiniz olacaksa fazlaliklari simdiden çıkarın verin.
Marketlerden koli alin ve mutlaka birlesme yerlerini iceriden ve disaridan sıkıca bantlayın.
En kullanmadiginiz yerden baslayin kolilemeye. Salonda vitrin konsol vs varsa oralari kolileyin odanin kenarinda dursun.
Her kolinin uzerine hangi odaya ait oldugunu yazin. Hatta ben biraz aşırılık yaptim, mesela bir kolinin üstune "salon konsolun ikinci rafi" gibi direk acik adres yazdım. O yüzden yardimci kadin da yerlestirebildi ben olmadan.
Nakliye firmalarinda genelde kıyafet gardrobu oluyor kamyonun icinde, benimkileri hep askiyla o şekilde almışlardı

Asansörlü nakliye firması mıydı?
Hayır değildi 4. kat ve asansör yoktu çıktığım evde bu yeni tasindigim evde 1. kat ve asansör var zaten kriterlerini yaziyorsun ona göre teklif veriyorlar ama konu sahibinden istedikleri rakam.cok fazla geldi bana 7 8 bin nedir

Zamanında çok taşınmış biri olarak yazayım, bim gibi marketlerden büyük koliler alın,
* mutfak eşyalarınızı tabak, bardak gibi kurulabilecek olanları gazeteye sarın ayrı ayrı kutuların içine koyun ve üzerine kırılacak esya/ mutfak diye belirtin

** kıyafetlerinizi çuvala koyabilirsiniz, hurcada aynı şekilde koyabilirsiniz üzerine kıyafetler olduğunu yazınız hatta kıyafet / yatak odası diye yazınki hangi kutu nedenin belli olsun

*** perde, battaniye, yastık yorgan gibi eşyalarıda ya kutuya ya da hurca koyun

Bütün kutuların üzerine ne olduklarını yazın ve hatta sayın
Ivır zıvırlar için çuval mantıklı olabilir gerçekten. Kutu saymacayı da hemen not edeceğim.

X