Taşınma derdi

İşte hepsi öyle diyor zaten. Boş dönmezsek 2bin kadar düşeriz diyorlar ama garanti verilmiyor tabi. İzmir-Kars

Şu siteye bir bak havalı poşetlerden var önemli esyalar icin alabilirsin :KK66:

Pitpitli posetler satiliyor yapi marketlerde. Onlari kesin her tabagin arasina koyun. Bardaklari vs herseyi onlarla sarın. Eger tayinci bir hayatiniz olacaksa fazlaliklari simdiden çıkarın verin.
Marketlerden koli alin ve mutlaka birlesme yerlerini iceriden ve disaridan sıkıca bantlayın.
En kullanmadiginiz yerden baslayin kolilemeye. Salonda vitrin konsol vs varsa oralari kolileyin odanin kenarinda dursun.
Her kolinin uzerine hangi odaya ait oldugunu yazin. Hatta ben biraz aşırılık yaptim, mesela bir kolinin üstune "salon konsolun ikinci rafi" gibi direk acik adres yazdım. O yüzden yardimci kadin da yerlestirebildi ben olmadan.
Nakliye firmalarinda genelde kıyafet gardrobu oluyor kamyonun icinde, benimkileri hep askiyla o şekilde almışlardı
Çok teşekkür ederim. Kıyafet gardrobu olup olmadığını soracağım. Bu varsa en azından takım elbise gömlek falan gibi şeyleri sarıp koyarız.

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈
Mutfak eşyaları için marketlerden büyük yumurta kolileri alın kıyafetlerinizde vakumlu hurçlar var ya onlara koyun hem çok esya alır hemde havasını alınca yer kaplamaz
Kırıkacak eşyalarınızı adını bilmiyorum patlatmalı poşetlere sarın koyun kolay gelsin 🤗🤗

Şu siteye bir bak havalı poşetlerden var önemli esyalar icin alabilirsin :KK66:
Bazıları pıtırcık patlatmak istiyor desene:)

Ivır zıvırlar için çuval mantıklı olabilir gerçekten. Kutu saymacayı da hemen not edeceğim.
Bizim çok kutumuz kayboldu üzerine numara landırma yapın, hangi odaya hangi kutu gidecekse yazın, mesela kıyafet/yatak odası, tabak/mutfak diye inanın çok işinizi kolaylaştırıyor böyle, geri kalan malzemeleri de çuvala doldurun

Tüm eşyaları satıp yeniden ev mi düzseniz diye düşünmedim değil. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında karşı apartmana taşındık ve 850 tl para verdik. Mutfak eşyalarını ve kıyafetleri kendim paketledim, gerisine karışmadım. Yeni evimde de yerleştirme işini de hallettiler. 12bin çok gibi.

İşte hepsi öyle diyor zaten. Boş dönmezsek 2bin kadar düşeriz diyorlar ama garanti verilmiyor tabi. İzmir-Kars
Acaba karstaki nakliye şirketlerini mi bi araştırsan. Belki İzmire gelen olur. Dönüştede sizi götürür. Sadece gidiş içinde maliyeti çok olmaz.

Ben mutfak eşyasına tabak bardak vs.
Kağıt havluya sarıp streclerim hep ve koliye yertestirdim diğer eşyalarda'da streç kullandım eşyayı sabitliyor kayma kırılma çizilme olmuyor streç candır 😂🤗
Hurç onermiyorum taşıyanlar kaldırıp savundukları an yirtiliyor tüm çamaşırlar yerlerde 😒
Herşeyi kolileyin.

Hanımlar salon koltuk takımları için öneriniz var mı? Çarşaf vs. Pek mantıklı gelmiyor bana. Onuda streçlesek olmaz mı?

Bayramdan hemen önce annemin evini tasıdık. Taze taze bilgilerimi hemen paylasayım.Fiyat uzaklıktan ötürü mü o kadar fazla bilemedim tabi ama biz bir yakadan diğerine tasındık. 1500 lira verdik. Elektrikli alet ve dolapların kurulumu onlara ait. Herneyse strec ve patpat söylenmiş zaten onun 50 mt bir topu işinizi görecektir. Büyük de bir strec alın. Mesela aynanız varsa evde ona sarın. Çizilmesini istemediğiniz seyleri. 2kişi yapınca o işi daha saglam oluyor. Kutuların da satın aldık biz bircogunu. Bahaus gbi yapı marketlerde cok saglam kutular var fakat 25 lira gbi bir rakamdı.Numaralandırma sistemini kullanın. Kırılacakları kırmızı kalemle yazın kutuların üstüne. Biz her kutunun üzerine hangi odaya ve kime ait oldugunu yazdık. İşimizi cok kolaylaştırdı. O kadar fazla esyası vardı ki annemin benim ceyizlerim dahil (yarısını ihtiyac sahiplerine verdim) ıncık cıncık seyler buna ragmen 2 günde toplandık. 3 günde de tamamen yerlestik. Gözünüzde büyütmeyin. Planlı olun yeter =) biz 2 kadın toparlandık. Nisanlım sadece işten geldiğinde bize yardım edebildi. Bunu nie sölüyorum siz hayli hayli yaparsınız daha vakit var cünkü.

Tüm eşyaları satıp yeniden ev mi düzseniz diye düşünmedim değil. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında karşı apartmana taşındık ve 850 tl para verdik. Mutfak eşyalarını ve kıyafetleri kendim paketledim, gerisine karışmadım. Yeni evimde de yerleştirme işini de hallettiler. 12bin çok gibi.
Eşime göre adam toplamda 3500km yol gidecek mazot yakacak yiyip içip duracak. 3-5bine yapılmaz diyor.

Hanımlar salon koltuk takımları için öneriniz var mı? Çarşaf vs. Pek mantıklı gelmiyor bana. Onuda streçlesek olmaz mı?
Onları görevliler parcalara ayırıp sonrasında büyük kırmızı Bi strecle sarıyorlar. Rengini nie belirttim biraz daha kalındı strec.

Bayramdan hemen önce annemin evini tasıdık. Taze taze bilgilerimi hemen paylasayım.Fiyat uzaklıktan ötürü mü o kadar fazla bilemedim tabi ama biz bir yakadan diğerine tasındık. 1500 lira verdik. Elektrikli alet ve dolapların kurulumu onlara ait. Herneyse strec ve patpat söylenmiş zaten onun 50 mt bir topu işinizi görecektir. Büyük de bir strec alın. Mesela aynanız varsa evde ona sarın. Çizilmesini istemediğiniz seyleri. 2kişi yapınca o işi daha saglam oluyor. Kutuların da satın aldık biz bircogunu. Bahaus gbi yapı marketlerde cok saglam kutular var fakat 25 lira gbi bir rakamdı.Numaralandırma sistemini kullanın. Kırılacakları kırmızı kalemle yazın kutuların üstüne. Biz her kutunun üzerine hangi odaya ve kime ait oldugunu yazdık. İşimizi cok kolaylaştırdı. O kadar fazla esyası vardı ki annemin benim ceyizlerim dahil (yarısını ihtiyac sahiplerine verdim) ıncık cıncık seyler buna ragmen 2 günde toplandık. 3 günde de tamamen yerlestik. Gözünüzde büyütmeyin. Planlı olun yeter =) biz 2 kadın toparlandık. Nisanlım sadece işten geldiğinde bize yardım edebildi. Bunu nie sölüyorum siz hayli hayli yaparsınız daha vakit var cünkü.
Sigara ve yumurta kolisi bulamazsam son çare olarak alacağım kutuyu😢

Onları görevliler parcalara ayırıp sonrasında büyük kırmızı Bi strecle sarıyorlar. Rengini nie belirttim biraz daha kalındı strec.
Bütün nakliye firmalarında vardır inş. Yeni evliyim toplasan 12 saat oturmuşluğum yok 10 aydır. Bi yeri yırtılırsa çok üzülürüm :KK61:

Bizim nakliye firması pıtırcık ile sarıp sonra streclemisti mobilyaları ve hiç bir şey olmadı yapilabilir..
Çarşaf pek sağlam değil bence yırtılma,kayma açılma olduğu an mobilya bozulur..

X