• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taşeron istifa

crimsonlady35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
14
0
86
Herkese merhaba arkasaşlar,

çalıştığım yer- belediye
görev taşeron - temizlik personeli ihalesi
mezuniyet - ege üni. yüksek kimyager
çalışma süresi - emin olmamakla beraber bir yıl
maaş asgari ücret

işten ayrılmayı düşünüyorum ama işe girdiğimde herhangi bir belgeye imza atmadım evraklarımı verdim ve başladım .

işten ayrılacağım istifa için ne zaman vermem lazım benim için süre önemli ne gibi şeylerle karşılaşıcağımı bilen var mı ??

pat diye istifamı yazıp ertesi gün işi bırakmak olur mu ? yoksa benden ihbar süresine uymamı mı isterler ?? acill

ssk lı çalışan her eleman en az 15 gün öncesinden çıkışını bildirmek zorundadır yasal olarak

karşınızdaki kişiye bağlı belirli yada belirsiz süreli sözleşme tarzı bir şey imzalamadıysanız sorun yok
15 gün önceden istifa dilekçenizi vermeniz lazım

Deneme süresi içindeysen ihbar vermene gerek yok. Ancak bi şey imzalamadım diyorsan, sözleşme yoktur, dolayısıyla deneme süresi de yoktur. 2 hafta önceden haber verip işten ayrılabilirsin.

herhangi bir sözleşmem yok- bilgileriniz için teşekkür ederim

peki istifayı kabul etmeme gibi bir durum söz konusu mu aacaba

Ortada bir sözleşme olmadan nasıl çalışıyorsunuz? İstifa dilekçesi vermenize bile gerek yok. İnsan kaynaklarına çıkıp işten ayrıldığınızı bildirin. Ama hazırda başka bir iş yoksa dikkatli düşünün. İşsizlik inanılmaz boyutlarda şu anda. Ben iki yüksek lisans derecemle aylardır işsiz oturuyorum.

iş bulamayınca mecburen çalışıyorum napim devlet bize imkan mı sağlıyor ki ancak ucuz iş gücünü destekliyor mecbur bırakıyor insanları ... umarım güzel bir işiniz olur ponente

yüksek kimyager mi
ben böyle düzenin taaaaaaaaaaaaaaaaa

sanırım problem olmaz...ama şefin falan varsa istifa edeceğini söyle...ben bu şekilde işten ayrılmıştım ve hiçbir sorun çıkmadı...taşeron olduğumuz için 1 yılaynı şirkette kalınmıyor..gerçi yeni yasa çıktı 3 yıllık sözleşme diye...dediğim gibi şefine söyle o şekilde istifa et...

Ortada bir sözleşme olmadan nasıl çalışıyorsunuz? İstifa dilekçesi vermenize bile gerek yok. İnsan kaynaklarına çıkıp işten ayrıldığınızı bildirin. Ama hazırda başka bir iş yoksa dikkatli düşünün. İşsizlik inanılmaz boyutlarda şu anda. Ben iki yüksek lisans derecemle aylardır işsiz oturuyorum.

Size tavsiyem iş ararken yüksek lisansları CVden çıkarın.

Avrupada sizi havada kaparlar belki ama Türkiye'de yüksek lisans aşırı nitelikli eleman (overqualification) , biz buna maaş veremez tatmin edemeyiz mentalitesi ile karşılanıyor. Türkiye'de ki firmaların %80'i yüksek maaşla çalıştırmayan, çok nitelikli elemandan ziyade işimi görsün yeter diyen firmalar. O noktada yüksek lisans amelelik oluyor, ben de yüksek lisans yaptım ve yapmadan önce CV de yüksek lisans yokken aldığım teklif daha çoktu ama yüksek yapacağım, daha nitelikli olup daha iyi işlerde çalışacağım mantığıyla çok pis faka bastım. O sürede sıfırdan ortalama firmada başlasaydım çok daha iyi yerlerde olurdum diyorum. Çok iyi firmalarda deneyimsiz almıyor, istersen en iyi okullarda manyak master degree sahibi ol (İTÜ mühendislik yüksek lisansım var), deneyimsizsen çöpsün. İşte bu kısır döngüden yüksek lisans yapmamış gibi davranarak kurtulursun :)))

Türkiyedeki acı gerçekler.....

Zeymurel dediğin çok doğru ama verilen maaaşlar çok komik rakamlar malesef iyi iş bulmak zor...zelibon ekimde başladım ocakta ihale bitti şubatta tekrar yeni bir ihale ile işe başladık... o zaman ihbar süresi diye birşey yok taşeronlar için öyle mi ama sigortam mevcut??

Zeymurel dediğin çok doğru ama verilen maaaşlar çok komik rakamlar malesef iyi iş bulmak zor...zelibon ekimde başladım ocakta ihale bitti şubatta tekrar yeni bir ihale ile işe başladık... o zaman ihbar süresi diye birşey yok taşeronlar için öyle mi ama sigortam mevcut??
Hayır var. Taşere etme ile ilili değişikliğe gidildi.
6 aydan az olan çalışma dönemi için ihbar süresi 2 haftadır

Adınıza üzüldüm, bir de burada böyle çıkıp şöyle böyle yüksek lisansım var şurdan burdan ben de işsizim diyen oluyor ya uyuz oluyorum onlara...
Ego tatmini midir nedir anlamıyorum, ben bu haldeysem senin bu halde olman çok normal gibisinden.
Ege üniv. yüksek kimyagersiniz ve... hayırlısı olsun...

Size tavsiyem iş ararken yüksek lisansları CVden çıkarın.

Avrupada sizi havada kaparlar belki ama Türkiye'de yüksek lisans aşırı nitelikli eleman (overqualification) , biz buna maaş veremez tatmin edemeyiz mentalitesi ile karşılanıyor. Türkiye'de ki firmaların %80'i yüksek maaşla çalıştırmayan, çok nitelikli elemandan ziyade işimi görsün yeter diyen firmalar. O noktada yüksek lisans amelelik oluyor, ben de yüksek lisans yaptım ve yapmadan önce CV de yüksek lisans yokken aldığım teklif daha çoktu ama yüksek yapacağım, daha nitelikli olup daha iyi işlerde çalışacağım mantığıyla çok pis faka bastım. O sürede sıfırdan ortalama firmada başlasaydım çok daha iyi yerlerde olurdum diyorum. Çok iyi firmalarda deneyimsiz almıyor, istersen en iyi okullarda manyak master degree sahibi ol (İTÜ mühendislik yüksek lisansım var), deneyimsizsen çöpsün. İşte bu kısır döngüden yüksek lisans yapmamış gibi davranarak kurtulursun :)))

Türkiyedeki acı gerçekler.....

Evet ne yazık ki çok haklısınız. Zaten yılbaşına kadar dinlenmeye karar verdim iş bulamayınca. Sonrası kısmet.

Back