Tasdikname alan öğrenci okula dönebilir mi?

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.921
977
33
Arkadaşlar konu biraz acil kusura bakmayın. 1999 doğumlu bir kız kardeşim var. Bu sene sınıfta kaldı devamsızlıktan. Yani haziranda mezun olacaktı olamadı. Şimdi bu dönem tekrar okula gidecekti ama okulları ayırdılar başka okula nakil olacaktı. Okul devamsızlıktan kaldığı için diğer okula nakil yapmamış. Geçen perşembe günü okula gittiler babamla. Konuştular nakil için tamam demiş müdür yardımcısı ama biraz uzun sürer demiş. Bugün tekrar gittiler ne oldu diye daha nakil işlemi olmamış. Biraz müdür yardımcısı ileri geri konuşmuş. Bizimkilerde sinirlenip tasdiknamesini alıp gidip açıköğretim lisesine kayıt yapmışlar daha doğrusu para yatırmışlar. Bugün oluyor yani bunlar. Acaba geri dönüşü var mı bunun yarın gidip konuşsam. Tasdikname hemen sisteme işlenmiş midir?

Ben babama dedim ki öğrenin nakil uzun sürer hadi bi haftayı alsın. Bu sürede okula gitsin mi sorun dedim onlar uzun sürecek dediler diye açıköğretim kaydını da kaçırmamak için kayıt olmuşlar. Bilgisi olan yardım edebilir mi?

Kardeşinizin dersleri nasıl. Son siniftaysa acikogretimde devam edebilir. Bizim son sınıfta acikogretimde geçen öğrencilerimiz var daha rahat YGS LYS çalışırız düşüncesiyle.

Dersleri ne çok iyi ne kötü ortanın biraz üstü ama bu sene son dönem arkadaşlarıyla sıkıntı yaşadı ve devam etmedi çok yalvardım yakardım olmadı. Okulda değişince bu sene gitmek istiyorum, tekrar okuyacağım dedi. Ama nakil işi uzun sürdü vazgeçti. Okula gitsin sınav sisteminden uzak kalmasın. Hem okulun ygs kursu filan oluyor ya ondan yararlanırım dedi. Acaba geri dönüşü yok mu tasdiknamenin daha bugün almış

Tasdikname alındıktan sonra geri dönüş olacağını zannetmiyorum. Sonuçta o da resmi evrak verilmemiş gibi kabul edilemez sanırım. Çok net bir bilgiye sahip değilim ama. Ah bu gençler onlara sunulan imkanlarin kıymetini bilebilseler. Benim de geçen sene öğrencim mezun olmaya 2 ay kala erkek arkadaşıyla kaçıp evlenmiş ve çok başarılı bir kızdı. Çok üzülüyorum böyle şeylere.

Bizimde öyle oldu nisanda ayında başladı gitmemeye anlatamadık. Arkadaşlarıyla sıkıntı yaşadı biraz çekingen bi çocuk. Boşver konuşma kimseyle git gel kendi başına otur ye dedik ama anlatamadık. Kendine yaptı şimdi keşke gitseydim onlar aldı diplomasını sınava hazırlanıyorlar ben neyle uğraşıyorum diyor ama geçti artık

Bizimde öyle oldu nisanda ayında başladı gitmemeye anlatamadık. Arkadaşlarıyla sıkıntı yaşadı biraz çekingen bi çocuk. Boşver konuşma kimseyle git gel kendi başına otur ye dedik ama anlatamadık. Kendine yaptı şimdi keşke gitseydim onlar aldı diplomasını sınava hazırlanıyorlar ben neyle uğraşıyorum diyor ama geçti artık
Bu sorunu özellikle 12. Sınıflarda daha çok yaşıyoruz. Sanırım sınav senesi olduğu için zaten stresli ve hassas oluyorlar bir de üstüne arkadaş sorunları kaldıramıyor.
Benim öğrencim vardı aynı kardesiniz gibi kız okul birincisi telefon eder yalvar yakar okula getirirdim. Arkadaşları ne söylese morali bozuluyor kendini eve kapatıyordu. En son sınıfa bir konuşma yaptım 3 ay kala kendilerine geldiler ağlaya ağlaya ayrıldılar birbirlerinden. :)
Allah kardeşinizin de sizin de yardımcıniz olsun.

Sanmıyorum.
O zaman okuldan her atılan geri dönerdi.
Keşke hemen tasdiknameyi almasalarmış,
Bazı şeylerde idare edecek insan.
Nakil işi biraz uzun sürer demiş müdür yardımcısı olur mu olmaz mı bilemiyorum demiş bizimkilerde bari açıköğretimi kaçırmayalım demişler. Ama dedim neden sormadınız uzun sürer de pazartesi okul açılacak ben okula gitmeyecek miyim diye niye sormadınız diye. Ne bileyim uzun sürer dedi diyor ona odaklanmışlar malesef

Nakil işi biraz uzun sürer demiş müdür yardımcısı olur mu olmaz mı bilemiyorum demiş bizimkilerde vari açıköğretimi kaçırmayalım demişler. Ama dedim neden sormadınız uzun sürer de pazartesi okul açılacak ben okula gitmeyecek miyim diye niye sormadınız diye. Ne bilim uzun sürer dedi diyor ona odaklanmışlar malesef
Niye uzun sürüyo ki ?
Diger ögrencilerle okula başlaması gerekir kardeşininde bilemedin 1 hafta sonra başlardı belki.
Müdürde başından savmış gibi.

Benim de okuldaki problemli davranışlarımdan dolayı babam tasdiknamemi almıştı. Daha sonra bende kardeşiniz gibi pişman oldum devam etmek istedim başka okullara gittik tastiknameyi gören para istedi. O zamanlar durumumuz çok elvermeği için de mümkün olmadı. Milli eğitime gitmiştik biz birde annem kız çocuklarını okutun diyorsunuz ama kimse okuluna almıyor filan diyip tartışmıştı. En sonunda pes ettim açıktan bitirdim. Tabi bu 7 yıl önceydi. Şimdi bilemiyorum

Niye uzun sürüyo ki ?
Diger ögrencilerle okula başlaması gerekir kardeşininde bilemedin 1 hafta sonra başlardı belki.
Müdürde başından savmış gibi.
Dimi ben de öyle dedim sürsün sürsün 1 hafta sürsün sen ben sürede okula gideyim mi hocam diye niye sormadın. Ya da ileri geri konuşmuş biraz. Boşu boşuna devamsızlık yaptın filan demiş uzatmış biraz sen git açıköğretime filan demiş. Bizimkiler de almış gelmişler tasdiknameyi
Nakil hemen sisteme geçmiyor da tasdikname hemen nasıl geçiyor sisteme yarın gitsem kurtaramaz mıyım durumu acaba. Bilen biri yazsa iyi olacaktı.

Benim de okuldaki problemli davranışlarımdan dolayı babam tasdiknamemi almıştı. Daha sonra bende kardeşiniz gibi pişman oldum devam etmek istedim başka okullara gittik tastiknameyi gören para istedi. O zamanlar durumumuz çok elvermeği için de mümkün olmadı. Milli eğitime gitmiştik biz birde annem kız çocuklarını okutun diyorsunuz ama kimse okuluna almıyor filan diyip tartışmıştı. En sonunda pes ettim açıktan bitirdim. Tabi bu 7 yıl önceydi. Şimdi bilemiyorum
Malesef biz de bilemiyoruz şu anda ne durum

Ya konuyu eğitime taşıdınız iyi hoş da e kimse böyle olunca bir şey yazmıyor bu da dert işte. İlla kayınvalide konusu mu açalım ayıp ettiniz valla.

Dimi ben de öyle dedim sürsün sürsün 1 hafta sürsün sen ben sürede okula gideyim mi hocam diye niye sormadın. Ya da ileri geri konuşmuş biraz. Boşu boşuna devamsızlık yaptın filan demiş uzatmış biraz sen git açıköğretime filan demiş. Bizimkiler de almış gelmişler tasdiknameyi
Nakil hemen sisteme geçmiyor da tasdikname hemen nasıl geçiyor sisteme yarın gitsem kurtaramaz mıyım durumu acaba. Bilen biri yazsa iyi olacaktı.

Sen gidip konuşsan müdürle yada böyle etrafta lafı geçen bi tanıdıgın varsa,
Ama sanmıyorum :/

Yarın şansımı deneyeceğim. Çok üzgünüm malesef çok uğraştım kardeşim için çok. Yarın bir gün değerim bilinir mi onu da bilmiyorum ya neyse.
Müdürün lafıyla acele etmişler kabul etselermiş beklemeyi sonra yine gidip gelirdiniz kayıt için heralde sene sonuna kadar bekletmezdi yani bence müdürün kardeşinden umudu yokmuş ugraşmak istememiş gibi geldi sizinkilerde hemen almışlar tasdiknameyi cocugun okula gitme hakkı varken niye acık ögretime gitsinki 2 defa kalsa zaten otomatikmen alır tasdiknameyi,
Benim kardeşimde lise 1 de 1 sefer kaldı ama şimdi üniversiteyi kazandı belli olmuoki.

X