- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
- 88
ben zeytin yağı ve bebe yağı sürmüştüm ama çatlak oluşup oluşmaması ne kullanıldığından çok cilt tipine elastikliğine falan bağlı bence
Anne değilim taptaş da değilim ama az bi tahminim var
Cilt elastikiyetini suya borçlu. Booool bol su. Ayrıca güzel nemlendirmek de çok önemli. Mesela ellerin kurudu diyelim soğuktan, eklem yerlerinin dış kısmı kanayan yaralara kadar varan var. Neden? Çünkü o gerilmeye karşı koyabilecek neme yumuşaklığa sahip değil cilt. Mis gibi nemlendirdiğib zaman eller pamık gibi oluyor. En sık yaşadığım sorun
Buradan yola çıkarak çatlaklara deva bulabilirsin bence
Çatlasan da canın sağolsun onlar sana minişinin imzası sen karnında koca bi dünya taşıyosun onu düşünallah isteyen herkese "hayırlısıyla" nasip etsin
Lierac krem ve serum kullandim,serumlar ampul seklinde kirip kullaniyorsun,daha etkili,dogumdan sonra kiloyu verene dek kullan...spor yap,su ic vitamin kullan..biz abla kardes gibiyiz kizimla ,cok genc gorunuyorum...
Vay 6 kilo mu?Bir yaşında oğlum var kesinlikle genetik 6 kilo aldım ve 3.5 üzeri Bebeğim Dünyaya geldi(Maşallah) ben tatlı badem yağı kullandım arada bir kaşıntı olduğu zaman bide sana tavsiyem direk deri den kaşımak yanlış kıyafet üzerinden kası sağlıklı ve normal bir doğum için düzenli yürüyüş sart
Evet sormayin:) ilk 5-6 ay normaldi.sonra esimin oldugu yere gidince ve disari cikma alternatifin olmadigi, dogunun ucra bir ilcesinde evde ye, ic, yat moduna girince o kilo kacinilmaz oldu.aman geldi gecti hersey...kilo, , hamilelik, vs vs hersey geride kaldi.bugunlerinizin tadini cikarin.oyle bir mucize ki yasadiginiz surec, bebeginizi kucaginiza aldiginiz an.o yuzden hicbirsey dusunmeyin.Neeey 30 kilo muuu!! Dirinirinimm! Kendime 30 kilo ekledim ve gözümde canlandiramiyorum şu an:) deniycigim tesekkur ederim:)
nasıl ufak bi dokunuş ?Çatlak oluşumı genetik ve cilt elastikiyetiyle bağlantılı bişey...ben o yağların ve kremlerin çok etkili olduğınu düşünmüyorum. Ben çok kaşınınca bebe yağı sürüyordum...yani çatlayacaksan çatlıyorsun...ben 36. Haftada herbiri 2.400 gr dan iki kız bebek doğurdumToplam 13 kilo aldım, hep yattığım hiç yürüyenediğim berbat bir hamilelik hikayem var ama beni kurtaran günde yaklaşık 3,5 lt su içmem ve protein ağırlıklı beslenmem oldu. Hergün mutlaka bir yumurta, bir muz, bir bardak süt ve mevsimi olduğundan portakal suyunu hiç aksatmadım..hem fazla kilo almadım hemde çok çatlamadım..karnımda bir miktar var ama beyaz olanlardan uzaktan hiçbirşey belli olmuyor...tabi birde doktorumun bana ufak jesti sezeryan yaptıktan sonra karın kaslarıma ufak bir dokunuş yapmış pek sarkmadı...
Gebelikte karındaki rectus kası aşırı gerilemeye bağlı deforme olur ayrışır ve doğum sonrası sarkmalara sebep olur...onu biraz toparlayıp dikmiş...doktorum eşimin arkadaşıydı, aynı zamanda benim en yakın arkadaşımda kadın doğumcu oda doğumuma girdi ikisi öyle düşünüp yapmışlar ben özellikle belirtmedim ama normalde jinekologlar pek bunu yapmaz...nasıl ufak bi dokunuş ?
vayyy....ne güzelGebelikte karındaki rectus kası aşırı gerilemeye bağlı deforme olur ayrışır ve doğum sonrası sarkmalara sebep olur...onu biraz toparlayıp dikmiş...doktorum eşimin arkadaşıydı, aynı zamanda benim en yakın arkadaşımda kadın doğumcu oda doğumuma girdi ikisi öyle düşünüp yapmışlar ben özellikle belirtmedim ama normalde jinekologlar pek bunu yapmaz...
Ben anlamadım söylemedilerde ama doğum sonrası ağrılarım bir türlü geçmedi yaklaşık 15 -20 gün çok acım vardı kontrole gittiğimde söyledim doktorumda ya biz senin karın kasını diktik ondan senin ağrıların uzun sürmüştür dedi.vayyy....ne güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?