• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taş gibi anneler bi bakabilir mi:)

moral bozmak gibi olmasın ama:)

çaylayacsksan krem vs işe yaramıyor

cilt yapısıyla birazda genetikle alakalı

iki doğum yaptım ilkinde 16 kilo ikincide 12 aldım

ilkinde pehlivanlar gibi yağlandım sonuç çatladım

ikincide bir şey yapmadım yine çatladım:)

hemde çatır çatır çatladım:)

cildim çok kuru ve sıkı elastik değil

suyuda üç litre içtim

Neeey 30 kilo muuu!! Dirinirinimm! Kendime 30 kilo ekledim ve gözümde canlandiramiyorum şu an:) deniycigim tesekkur ederim:)

merhaa cnm konuyu okurken seninle aynı dönem hamilelik geçirdiğimi gördüm ve sorayım dedim ;) kaç kilo aldın şimdiden cildin kurumaya başladı mı? Süreç nasıl ilerliyor?

Beni soracak olursan çatlak kremi için eczaneye gittiğimde cildimin neme ihtiyacı olduğunu söyledi ve 1 ay kullanmam için dexeryl diye bir krem verdi (adını hatırlayamadım yanlış yazmış olabilirim) 1 aydır bu kremi kullandığımda cildim gerçekten nemlendi ve kuruluktan kaynaklı olan kaşıntılar geçti en önemlisi şimdiden başlar mı bilmiorum ama henüz çatlak oluşmadı hatrı sayılır bir kilo artışım olmasına rağmen. gerçi bu ay kilo alışım durdu bebek büyümeye başladı hemde 2 hafta ilerde gidio :confused: bunun dışında bu ay nelere devam edeceğimi sorarsan forumdan da araştırdığım kadarıyla lierac bu işin piirirymiş. birde haftada 1-2 gün badem yağı ve zeytin yağı kullanmayı düşünüorum. bu arada benim ten rengim buğday ve cildim esnektir. yine biz elimizden geleni yapalım da ne kadar az çatlak o kadar iyi vücut :KK28:

ben ilk doğumumda 22 kilo aldım, hiç bişey kullanmadım ve hiç çatlamadım.
6 ay sonra eski kiloma döndüm ve doğumdan 1 yıl sonra yine hamile kaldım :mad:
bu hamileliğimde kesinlikle çatlayacağımı hissediyorum çünkü vucudum resmen hormon sarhoşu oldu.
hamile ol, kilo al, doğum yap, ver, emzir, lohusalık, yine hamile kal, kilo al, doğur ... can mı dayanır.
konuyu takipteyim.

merhaa cnm konuyu okurken seninle aynı dönem hamilelik geçirdiğimi gördüm ve sorayım dedim :KK66: kaç kilo aldın şimdiden cildin kurumaya başladı mı? Süreç nasıl ilerliyor?

Beni soracak olursan çatlak kremi için eczaneye gittiğimde cildimin neme ihtiyacı olduğunu söyledi ve 1 ay kullanmam için dexeryl diye bir krem verdi (adını hatırlayamadım yanlış yazmış olabilirim) 1 aydır bu kremi kullandığımda cildim gerçekten nemlendi ve kuruluktan kaynaklı olan kaşıntılar geçti en önemlisi şimdiden başlar mı bilmiorum ama henüz çatlak oluşmadı hatrı sayılır bir kilo artışım olmasına rağmen. gerçi bu ay kilo alışım durdu bebek büyümeye başladı hemde 2 hafta ilerde gidio :confused: bunun dışında bu ay nelere devam edeceğimi sorarsan forumdan da araştırdığım kadarıyla lierac bu işin piirirymiş. birde haftada 1-2 gün badem yağı ve zeytin yağı kullanmayı düşünüorum. bu arada benim ten rengim buğday ve cildim esnektir. yine biz elimizden geleni yapalım da ne kadar az çatlak o kadar iyi vücut :KK28:

Eveet resmen ayni zamanlar:) Ben 2,5-3 kilo aldim yaklaşik. Umarim bi anda çilgin bi artiş olmaz:)
Benim sadece yüzümde çilgin bir kuruluk var, ki zaten hamilelikten once son zamanlarda da bundan sikayetciydim. Vücudumda henüz öyle bariz bir kuruluk ve gerilme hissetmiyorum. Beyaz tenliyim ben de, esnek miyim bilmiyorum, hiç düşünmedim:)

Anne değilim taptaş da değilim ama az bi tahminim var :KK53:

Cilt elastikiyetini suya borçlu. Booool bol su. Ayrıca güzel nemlendirmek de çok önemli. Mesela ellerin kurudu diyelim soğuktan, eklem yerlerinin dış kısmı kanayan yaralara kadar varan var. Neden? Çünkü o gerilmeye karşı koyabilecek neme yumuşaklığa sahip değil cilt. Mis gibi nemlendirdiğib zaman eller pamık gibi oluyor. En sık yaşadığım sorun :KK70:

Buradan yola çıkarak çatlaklara deva bulabilirsin bence:kk77:

Çatlasan da canın sağolsun onlar sana minişinin imzası sen karnında koca bi dünya taşıyosun onu düşün:anneadayı: allah isteyen herkese "hayırlısıyla" nasip etsin:KK51::nazar:

Suyla çok alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü ben çok su içeriim..

Öyle miymiş:/ ben de benim su içmemekten oluyo sanıyodum. Mimik çizgilerim var cildim kuru. Demek ki değişiyo kişiden kişiye
Ben çok su içerim, cildim yağlı ama çok çok çatlağım var ve eczane eczane çatlakla iilgili ne varsa aldım.. Yine de bana mısın demedi.. Annemin halamın hatta nineleriminde öyleymiş..
Kayınvalidem suyu az içer.. Cildi kuru ama sıfır çatlak ya.. Pürüzsüz teni var. Annesinin de öyleymiş.. Kız kardeşi de öyle.

Eveet resmen ayni zamanlar:) Ben 2,5-3 kilo aldim yaklaşik. Umarim bi anda çilgin bi artiş olmaz:)
Benim sadece yüzümde çilgin bir kuruluk var, ki zaten hamilelikten once son zamanlarda da bundan sikayetciydim. Vücudumda henüz öyle bariz bir kuruluk ve gerilme hissetmiyorum. Beyaz tenliyim ben de, esnek miyim bilmiyorum, hiç düşünmedim:)

cnm günaydın,

yüzdeki kuruluk için de yine eczanedn topicrem aldım. cildim sivilceye meyilli ve alerjik olmasına rağmen kuruluğa çok iyi geldi. tavsiye ederim. sen yine iyisin ben 5-6 kilo aldım ama son 1 aydır kilo alışım durdu. birde doktoruma sorarak düzenli yürüyüş falan yapıyorum bunun da etkisi olabilir. herkes toplamda 10 kilo normal dior ama bebiş için besleyici olarak yediğim şeyler bana da yarıyor. bakalım bebişlerimiz sağlıklı olsun da hayırlısıyla kiloları da veririrz inş.

ben de 12-13 kilo almıştım. hepsi gitti doğumdan bikaç ay sonra ve çatlağım da yok. normalde eskiden oluşmuş çatlaklarım vardı yatkındım yani, hamilelikte de çok çatlarım diye düşünüyodum ama hiç olmadı şükür. bol su içmenin yanında 3-4 güne bir banyo sonrası tüm vücuduma neutrogenanın susam özlü vücut yağını sürdüm 5. aydan son haftaya kadar. meyve sebze et süt yumurta ve E vitamini içeren gıdalar (badem fındık vs) da düzenli tüketmiştim.

Ben çok su içerim, cildim yağlı ama çok çok çatlağım var ve eczane eczane çatlakla iilgili ne varsa aldım.. Yine de bana mısın demedi.. Annemin halamın hatta nineleriminde öyleymiş..
Kayınvalidem suyu az içer.. Cildi kuru ama sıfır çatlak ya.. Pürüzsüz teni var. Annesinin de öyleymiş.. Kız kardeşi de öyle.

merhaba,
kalsiyum tuketimini artirmayi dene bence..
catlaklar sadece vucuttaki su eksikliginden degil,kalsiyum eksikligi dolayisiyla bozulan dokularin ayrilmasiyla olusur.
yatmadan bi saat once bi tabak yogurdu yemeni tavsiye ederim. :KK66:

merhaba,
kalsiyum tuketimini artirmayi dene bence..
catlaklar sadece vucuttaki su eksikliginden degil,kalsiyum eksikligi dolayisiyla bozulan dokularin ayrilmasiyla olusur.
yatmadan bi saat once bi tabak yogurdu yemeni tavsiye ederim. :KK66:

Canım benim her şeye dikkat ediyordum ama genetik olarak cildim elastik değil. Şimdi gene hamileyim artık akışına bırakıcam.

Kakao yağı, lierac bilmem ne falan filan kullandım yine de çatır çatır çatladım tamamen yapıyla alakalı

Hiç birşey kullanmadım. Bu 2. hamileliğim, hiç çatlağım yok. Çünkü doktorum ne kullanırsan kullan, eğer çatlıycaksan hiç biri işe yaramıyo demişti.

56 kiloyla başladım şu an 78 kiloyum nasıl böyle kilo aldıım anlamıyorum çok sağlıklı beslendim bol su içtim sevindiğim tek şey hiç çatlamadım. Önemli olan vücudu nemli tutmak 10 liralık aktar yağı da alsan 10000 liralık organik kozmetikler de alsan püf noktası kullandığın ürünün seni nenlendirip nemlendirmediği. Biooil bende işe yaramadı sürüp sürmediğiö belli olmuyordu. Vazelin hammaddesi petrol olduğundan kullanmak istemedim. Aktardan bi karışım aldım ondan memnun kaldım uni baby bebe yağı ı her banyoda sürdüm ıslak tenime.

bol su içtim bebeyağı zeytinyağı badem yağı sürdüm yoğurt deseniz çook fazla yedm ama genetik bşy bu ve hamileyken bu kadar belli değildi karın kocaman tabi bebek bi doğdu çatlak dolu bnm göbek çatlayacaksa çatlıyo arkadaşlar annemde de çok zaten oğlum sağlıklı ya çatlakları gözüm görmüyor:)

yapıyla alakalı ben çok su içen birisiyim doğumdan önce 48kiloydum doğuma 60kg girdim 6.aya kadar sadece 3kilo almıştım son iki ay annemlerde kaldım annem fazla yedirdi sanırım 11kilo bırden aldm gobegıme ve baldırlarıma bıkac kere badem yagı surdm gobegm hc catlamadı ama son ay ve dogmda baldırlarmda catlaklr olstu bide badm ygı gobegımde tuylenme yptı bıraz nisanda dogum yaptm kız bebek ama hc yaylmadı krnm one dgru svrıydı dogm ypalı 3.5 ay oldu suan52 kiloym normal dgm baska srmk ıstdgn varmı? :)

Bu başlığı görünce aklıma şu haber geldi paylaşayım dedim :)
https://onedio.com/haber/hamileligi...ek-durumda-olan-sarah-stage-in-15-hali-491477

Alın size taş gibi anne :)

111.jpg

hamilelikte 21 kilo aldım , 6.ayda hemen hemen hepsini verdim çatlak filan yok sadece bebe yağı kullandım sezeryan olduğum halde göbek filan yok :D az yiyiverin doğumdan sonra biraz tek tavsiyem bu süt veriyorkende zayıflayabilirsiniz düzenli verimli gıdalar almaya bakın bence sevgiler

hamilelikte 21 kilo aldım , 6.ayda hemen hemen hepsini verdim çatlak filan yok sadece bebe yağı kullandım sezeryan olduğum halde göbek filan yok :KK70: az yiyiverin doğumdan sonra biraz tek tavsiyem bu süt veriyorkende zayıflayabilirsiniz düzenli verimli gıdalar almaya bakın bence sevgiler
maşallahhh:)

Back