Deniz Ürünleri Tartar Sos İle Sebze Somon Şiş Bademli Pilav Eşliğinde (Mutfak Aşkım Sponsorluğunda )

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.590
141.626
598
Gerekli Malzemeler

Sebzeli Somon Şiş İçin ;

3 adet somon fileto dilim
3 adet kırmızı biber
2 adet limon
Arpacık Soğan
Defne Yaprağı
Biberiye
Tuz / Karabiber

Bademli Pilav İçin ;

1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kabuksuz badem (yaklaşık 100 gr.)
1/2 demet dereotu
Kuş Üzümü
Tereyağ
Mısır özü yağı
Tuz / Şeker

Tartar Sos İçin ;

Mayonez
Kapari
Kornişon Turşu
Maydanoz

Not : Tartar sos için kullandığım mayonezi kendim hazırladım.Sizde hazır kullanmayacaksanız onun için gereken malzemeler , 2 yumurta sarısı , 1 adet limon , sirke ve sıvıyağ .

Hazırlık Aşaması ;

Tarife başlamadan önce somonlarınızı kısa bir süreliğine dondurucuda bekletin.Bu kesim aşamasında işinizi kolaylaştırır.
Bademleri ise sıcak suda bekletin , kabuklarının kolay soyulması için gerekli olacak

Yapılışı ;

Bademli Pilav

Öncelikle bademli pilavı hazırlayarak başlayalım.

1 çorba kaşığı kadar tereyağ ile mısır özü yağında ıslattığımız pirinçlerimizi iyice süzüp kavuralım.

Kavrulmuş pirinçlere ince kıyılmış dereotu , ayıklanmış/yıkanmış kuş üzümü , 1 adet kesme şeker , karabiber ve damak tadınızına göre tuz ekleyelim.

Ayrı bir tavada çok az tereyağ ile kabuklarını soyduğumuz bademleri kavuralım. Bademleri suyunu çekmek üzere olan pilava ekleyerek , bir kez karıştıralım . Ve pilavı dinlenmeye bırakalım .

Pilavımızın daha beyaz görünmesi için , pirinci ıslatma aşamasında limonlu suda bekletelim

Sebzeli Somon Şiş ;

Somon dilimlerini keskin bir bıçak yardımıyla derisinden ayrılalım ve mümkün olduğunca eşit kareler halinde keselim.
Kestiğimiz somon parçalarını tuz , karabiber ve biberiye ile harmanlayalım.

Şişe sırasıyla ; bir parça somon , defne yaprağı , yarım ay şeklinde (çekirdekleri çıkartılmış) limon , bir arpacık soğan ve kare kesilmiş kırmızı biberleri dizelim . Şiş sonuna kadar bu sıralama ile devam edelim.

Şimdi sırada hazırladığımız şişleri ızgarada pişirmeye geldi . Ben elektrikli ızgara kullandım pişirmek için .İsterseniz fırınınızın ızgara ayarında da hazırlayabilirsiniz.

Şişler ızgarada pişerken bizde yanında sunacağımız tartar sosu hazırlayalım.

Tartar Sos ;

Tartar sos yapımı son derece kolay ve balık yemeklerinin vazgeçilmez eşlikcisidir.
Sosu hazırlarken kullandığım mayonezi kendim hazırladığım için burada kısaca onun yapım aşamasını paylaşayım.

2 adet yumurta sarısı ve bir limonun suyu tel çırpıcı ile iyice çırpılır.
Bu karışıma damla damla sıvı yağ eklenirken , hiç bırakmadan elle çırpmaya devam edilir.Mayonez kıvam olarak yoğunlaşmaya başlayınca çok az sirke ve tuz eklenir.Çırpma işlemine yağ eklemeye devam edilerek mikserle devam edilir.

Mayonez hazırlarken , kıvam tutana kadar elle çırpılmalı ,kıvamın tuttuğundan emin olununca miksere geçilmelidir.

Hazırladığımız mayonezden istediğimiz kadar alıp , içine doğranmış kornişon turşu , kapari ,kıyılmış maydanoz ekleyelim ve karıştıralım.Tartar sosumuz hazır....

Şimdi sıra geldi tüm hazırlıkları birleştirmeye.

Bademli Pilav Eşliğinde , Tartar Soslu Sebze Somon Şiş yenilmek üzere hazır ,afiyet olsun

bayılırım somona:) harika görünüyor ellerine emeğine sağlık arkadaşım

başarılar diliyorum sana ve diğer yarışmacılara

bayılırım somona:) harika görünüyor ellerine emeğine sağlık arkadaşım

başarılar diliyorum sana ve diğer yarışmacılara

Teşekkürler canım benim.Bende somonu oğluma yedirmeye başlayalı sevmeye başladım.

Ahh şu konu açıp resim yüklemek , mutfaktan daha stresli geçti

Somonu cok severim bu tarifi denemek isterim ellerine saglikk cnm

Somon çok severim tarifini denerim en kısa zamanda

vaay vayy süper arkadaşımm, mayonezi kendin yapman da harika. Bende kalamarın yanına tartar sos yapacaktım ama kapari bulamadım ki. Ayrıca tarhun otu da koyulanlar var. Ellerine emeğine sağlık canımmm

vaay vayy süper arkadaşımm, mayonezi kendin yapman da harika. Bende kalamarın yanına tartar sos yapacaktım ama kapari bulamadım ki. Ayrıca tarhun otu da koyulanlar var. Ellerine emeğine sağlık canımmm

Bende tarhun otu bulamadım.

Kaparide bayağı bir market gezisinden sonra elime ulaştı , gözüm gibi baktım şişesine

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

Çok teşekkürler ,afiyet olsun

Bende tarhun otu bulamadım.

Kaparide bayağı bir market gezisinden sonra elime ulaştı , gözüm gibi baktım şişesine

Çok teşekkürler ,afiyet olsun

Yok anacım ben bulamadım bir alternatifini yaptım bende..

Balığa dokunamayanlardan mısın ?

Cümlesi bile zor oldu bee

Beklerim bu arada

baliga dokunuyorumda fazla dokunuyorum galiba

kilcini temizlim yikayim derken,baligin hincini cikariyorum yencek bisey kalmiyor

pisirmesinide yapamiyorum

yapamadigim icin ugrasmakdan vazgectim

baliga dokunuyorumda fazla dokunuyorum galiba

kilcini temizlim yikayim derken,baligin hincini cikariyorum yencek bisey kalmiyor

pisirmesinide yapamiyorum

yapamadigim icin ugrasmakdan vazgectim

Keşke o yıllarda çekmiş olsaydım da ben sana ilk balık deneyimimi resimleseydim

Balık bırak beni yalvarırım diye dile gelmişti , iyiceeee temizleyeceğim diye balık çorbası olmuştu

Keşke o yıllarda çekmiş olsaydım da ben sana ilk balık deneyimimi resimleseydim

Balık bırak beni yalvarırım diye dile gelmişti , iyiceeee temizleyeceğim diye balık çorbası olmuştu

iste aynen beninkide öyle oluyor pisirilcek birsey kalmiyor

ama ne güzel sen ögrenmissin darisi basima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…