Yöresel Tarif Tarhana Çorbası - Kaşarlı Mantar -Urfa Kebabı - Kadayıflı Muhallebi -Sinangil Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Urfa kebap yemede yaninda yat masanla lezzetlerinda harika ellerine emegine saglik canim:KK200: azda balkon manzaranla cekseydin:KK36:

Urfa kebap yemede yaninda yat masanla lezzetlerinda harika ellerine emegine saglik canim:KK200: azda balkon manzaranla cekseydin:KK36:
Çok teşekkür ederim canım :KK68:
Manzarayı da çekmek isterdim ama teras yarım buzlu camla kapalı. Foto açısına girmezdi sofrayla beraber.

elinize saglik oyumu size verdim.Yemeekleriniz cok göze hitap etti.Tadlarinin da güzel oldugundan eminim

Ellerinize sağlık.
Herkesler çok başarılı ama sizden yana kullandım oyumu.
Dört dörtlük bir sofra
Allah bereketinizi eksik etmesin,ellerinize sağlık.

Kadayıflı muhallebi

1 lt süt
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket krem şanti
Tereyağı
Kavrulmuş kadayıf

4 fincan unu tereyağında kavuruyoruz. Sonra 1 lt süt ekliyoruz. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynama başlayınca şekeri Ekliyoruz. Altı kısık 5 dk daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekliyoruz. Muhallebimiz hazır. Arzuya göre isteğiniz kapta servis edebilirsiniz. İster kuplarda, isterseniz derin ve yayvan bir kapta dilim dilim servis edebilirsiniz.
selam canım şunu soracaktım, krem şantiyi de ekledikten sonra çırpıyor muyuz?

kavrulmuş kadayıfın hazır değil mi? ona bir işlem yapılmıyor mı? sadece aralara ya da üstüne serpiyoruz öyle mi?
Kadayıfım pakette hazırdı. Ben hiç işlem yapmadım. Ama bazı tariflerde şekerle kavuruyorlar 1-2 dakika. Ben öyle sevmiyorum. Hem takır takır oluyor hem de şekeri artıyor.

X