Yöresel Tarif Tarhana Çorbası - Kaşarlı Mantar -Urfa Kebabı - Kadayıflı Muhallebi -Sinangil Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Elalis

75.5 🐘-73.4🐳
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
15.709
57.946
Tarhana çorbası

1 domates
1 biber
2 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 lt su, tuz
İsteğe bağlı kırmızı biber, pul biber, karabiber...

Önce biber ve domatesi minik minik doğrayıp, tereyağında kavuruyoruz. Sonra 1 lt su ilave ediyoruz. Su kaynayınca tarhanayı içine atıyoruz ve 10 dk boyunca sürekli karıştıryoruz ki topaklanmasın. Sonrasında tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Kısık ateşte 10 dk daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz,çorbamız hazır. Ben kıtır ekmekle servis yaptım, müthiş yakışıyor tarhanaya...

IMG-20180608-WA0015.jpg

Kaşarlı mantar
1 paket kültür mantarı
1 soğan
1 biber
Kaşar peyniri
Tereyağ

Önce mantarların kabuklarını soyuyoruz. Tavada, küp küp doğranmış soğan ve biberi kavuruyoruz. Sonra domatesleri ekleyip suyu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Mantarların yuvalarına önce domatesli harcı koyuyoruz, üstüne de rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz. Üzerine kırmızı biber, karabiber döküp 180 derece fırında 8-10 dk pişiriyoruz...

IMG_20180608_214808.jpg

Urfa kebap
500 g az yağlı dana kıyma
Soğan
Domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Pulbiber
Maydanoz

Soğan ve domatesleri rendeliyoruz. Fazla sularını süzüyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz. Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Özlenmesi ve pişirirken dağılmaması için en az 20 dk yoğuruyoruz. Sonra harçtan mandalin büyüklüğünde parça koparıyoruz. Ve elimizle ince uzun köfte şeklini veriyoruz. Arada elimize yapışmasın diye su kullanabiliriz elimizi ıslatmak için. Tercihe göre fırında, mangalda ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Ben ızgarayı tercih ettim. Sonrasında sunum için lavaş, sumaklı soğan ve bol maydanoz kullanabilirsiniz...

IMG-20180608-WA0014.jpg

Kadayıflı muhallebi

1 lt süt
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket krem şanti
Tereyağı
Kavrulmuş kadayıf

4 fincan unu tereyağında kavuruyoruz. Sonra 1 lt süt ekliyoruz. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynama başlayınca şekeri Ekliyoruz. Altı kısık 5 dk daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekliyoruz. Muhallebimiz hazır. Arzuya göre isteğiniz kapta servis edebilirsiniz. İster kuplarda, isterseniz derin ve yayvan bir kapta dilim dilim servis edebilirsiniz...

IMG-20180608-WA0016.jpg

Ve iftar soframız

IMG_20180613_190010.jpg

IMG_20180608_173301-800x1066.jpg
IMG_20180608_221453.jpg
IMG_20180608_220815.jpg
IMG_20180608_230206.jpg
IMG_20180608_230131.jpg
IMG_20180608_220612-800x600.jpg
IMG_20180608_230154.jpg

Bayramınız şimdiden kutlu olsun :KK200:

Son düzenleme:
Ellerine sağlık ben de çok beğendim.. kültür mozaiği olmuş sofran...
:KK70:
Ben de farkındayım. Bari bi şerbetli tatlı yapaydım dimi :)

Özellikle karne gününe denk getirdim. Çocuklara karne hediyesi olsun diye. Menüyü de onlara seçtirdim. Masa iki kişilik ama şike var :sus: sunumdan sonra sıkıştırdım tabakları :)
Teşekkür ederim :KK200:

Mükemmel görünüyor, görsellere özellikle bayıldığımı söylemek isterim. Ellerinize sağlık, başarılar diliyorum. :KK200:

Özellikle karne gününe denk getirdim. Çocuklara karne hediyesi olsun diye. Menüyü de onlara seçtirdim. Masa iki kişilik ama şike var :sus: sunumdan sonra sıkıştırdım tabakları :)
Benimki de oğlumun en sevdikleriydi aşure hariç.. bari o benim sevdiğim olsun dedim :))

Cok tatlisiniz gercekten sahane sofra.
Elleriniz dert gormesin.
Afiyet olsun.

Tarhana çorbası

1 domates
1 biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su, tuz

Önce biber ve domatesi minik minik doğrayıp, tereyağında kavuruyoruz. Sonra 1 lt su ilave ediyoruz. Su kaynayınca tarhanayı içine atıyoruz ve 10 dk boyunca sürekli karıştıryoruz ki topaklanmasın. Sonrasında tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Kısık ateşte 10 dk daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz,çorbamız hazır. Ben kıtır ekmekle servis yaptım, müthiş yakışıyor tarhanaya...

Eki Görüntüle 2155354

Kaşarlı mantar
1 paket kültür mantarı
1 soğan
1 biber
Kaşar peyniri
Tereyağ

Önce mantarların kabuklarını soyuyoruz. Tavada, küp küp doğranmış soğan ve biberi kavuruyoruz. Sonra domatesleri ekleyip suyu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Mantarların yuvalarına önce domatesli harcı koyuyoruz, üstüne de rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz. Üzerine kırmızı biber, karabiber döküp 180 derece fırında 8-10 dk pişiriyoruz...

Eki Görüntüle 2155356

Urfa kebap
Soğan
Domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Pulbiber
Maydanoz

Soğan ve domatesleri rendeliyoruz. Fazla sularını süzüyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz. Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Özlenmesi ve pişirirken dağılmaması için en az 20 dk yoğuruyoruz. Sonra harçtan mandalin büyüklüğünde parça koparıyoruz. Ve elimizle ince uzun köfte şeklini veriyoruz. Arada elimize yapışmasın diye su kullanabiliriz elimizi ıslatmak için. Tercihe göre fırında, mangalda ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Ben ızgarayı tercih ettim. Sonrasında sunum için lavaş, sumaklı soğan ve bol maydanoz kullanabilirsiniz...

Eki Görüntüle 2155362

Kadayıflı muhallebi

1 lt süt
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket krem şanti
Tereyağı
Kavrulmuş kadayıf

4 fincan unu tereyağında kavuruyoruz. Sonra 1 lt süt ekliyoruz. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynama başlayınca şekeri Ekliyoruz. Altı kısık 5 dk daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekliyoruz. Muhallebimiz hazır. Arzuya göre isteğiniz kapta servis edebilirsiniz. İster kuplarda, isterseniz derin ve yayvan bir kapta dilim dilim servis edebilirsiniz...

Eki Görüntüle 2155365

Ve iftar soframız

Eki Görüntüle 2155394 Eki Görüntüle 2155419 Eki Görüntüle 2155420 Eki Görüntüle 2155421 Eki Görüntüle 2155423 Eki Görüntüle 2155424 Eki Görüntüle 2155427 Eki Görüntüle 2155428

Ellerine sağlık canım başarılar:KK36:

Tarhana çorbası

1 domates
1 biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su, tuz

Eki Görüntüle 2155354

Kaşarlı mantar
1 paket kültür mantarı
1 soğan
1 biber
Kaşar peyniri
Tereyağ

Eki Görüntüle 2155356

Urfa kebap
Soğan
Domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Pulbiber
Maydanoz

Eki Görüntüle 2155362

Kadayıflı muhallebi

1 lt süt
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket krem şanti
Tereyağı
Kavrulmuş kadayıf

Eki Görüntüle 2155365

Ve iftar soframız

Eki Görüntüle 2155394 Eki Görüntüle 2155419 Eki Görüntüle 2155420 Eki Görüntüle 2155421 Eki Görüntüle 2155423 Eki Görüntüle 2155424 Eki Görüntüle 2155427 Eki Görüntüle 2155428

Ellerinize sağlık.Yemekler güzel ,sunum güzel,daha ne olsun ,başarılar dilerim.

X