• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Tarçınla Saç Rengini Açmak

MeriSu

Oh Papatya!
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
562
36
318
Öncelikle uyarırım kızlar bu yöntem sarışınlara uygun değil
Elinize bir parça saç kremi ve saçınıza yetecek kadar tarçını alıp,iyice yediriyorsunuz saçınıza. Streç filmleyip 6-8 saat bekliyoruz. Karamelimsi gölgeler elde ediyoruz. Saça kızıl yansımalar vererek açıyormuş. Denemedim ama en kısa zamanda denicem. :90:

Ilk defa duyuyorum. Dogal renginde mi olmali sac? Denedigin zaman yaziver canim sonuclarini.

Öncelikle uyarırım kızlar bu yöntem sarışınlara uygun değil
Elinize bir parça saç kremi ve saçınıza yetecek kadar tarçını alıp,iyice yediriyorsunuz saçınıza. Streç filmleyip 6-8 saat bekliyoruz. Karamelimsi gölgeler elde ediyoruz. Saça kızıl yansımalar vererek açıyormuş. Denemedim ama en kısa zamanda denicem. :90:

tam da soğan kabuğumu kaynatsam derken,bu imdadıma yetişti:61:.....evde tarçın var bol miktarda ama saç kreminin özel bir yanı varmı? örneğin illa krem formunda mı olması lazım sıvı olsa??...paylaşım için teşk....:21:

tam da soğan kabuğumu kaynatsam derken,bu imdadıma yetişti:61:.....evde tarçın var bol miktarda ama saç kreminin özel bir yanı varmı? örneğin illa krem formunda mı olması lazım sıvı olsa??...paylaşım için teşk....:21:

Bence sac kremi yerine zeytin yagi, badem yagi gibi besleyici yaglar kullansak daha iyi. Krem bolca silikon iceriyor, bu da sac diplerini tikar. Zaten diplere sürmeyin kremi diyorlar.

Bence sac kremi yerine zeytin yagi, badem yagi gibi besleyici yaglar kullansak daha iyi. Krem bolca silikon iceriyor, bu da sac diplerini tikar. Zaten diplere sürmeyin kremi diyorlar.

yağlarla tarçın içindeki renk veren madde fermante olmayabilir bence...saç kremi deniliyorsa illa vardır bir mantığı..... silikon bir uygulamada saça zarar veren bişiy değil hem canım,korkma yani,,o bahsettikleri uzun süreli kullanımlar için.....yanlız bendeki saç kremi şuan elseve nutri-gloss inci proteinli olan....kıvamı eriyik şeker gibi,,,sanki bu iş için kullanmaya pek müsait değil,,o yüzden ben de sıvı saç kremi olurmuki diye sormuştum:26: bilen çıkmadı....:86:

evet kızlar saç krem yerine zeytinyağı da olabilir.bütün saça yaymak önemli.ilk yapışta çok az fark ediyo,çok kez tekrarlanabiliyor. Bir de karışıma bal da konursa etkisi artıyormuş...
Not:z.yağını arındırmak zor olduğu için saç kremi tercih edicem

bende limon suyu duymuştum..bir fincana yarısı limon yarısı su olacak şekilde koyup saçlarınıza sürüp güneşe çıkıyormuşsunuz..kısa zamanda karamel tonlar elde ediyormuşsunuz..kendinden gölgeli gibi oluyormuş yapanlardan çok memnun olduklarını duydum..hep unutuyorum yapmayı ne kadar üşengeç ve unutkanım yaaa:2:

yağlarla tarçın içindeki renk veren madde fermante olmayabilir bence...saç kremi deniliyorsa illa vardır bir mantığı..... silikon bir uygulamada saça zarar veren bişiy değil hem canım,korkma yani,,o bahsettikleri uzun süreli kullanımlar için.....yanlız bendeki saç kremi şuan elseve nutri-gloss inci proteinli olan....kıvamı eriyik şeker gibi,,,sanki bu iş için kullanmaya pek müsait değil,,o yüzden ben de sıvı saç kremi olurmuki diye sormuştum:26: bilen çıkmadı....:86:

Dogru aslinda. Silikon diye diye öyle bir korktu ki artik gözüm, her banyo sonunda saclarimin diplerini sabunluyorum iyice temizlensin diye. Arkadas yag olur demis istersen onunla dene, ise yaramazsa kremle denersin. Saclarin dogal renginde mi? Bir de sunu sorayim belki bilgin vardir; Tresan papatya özlü sampuan kullanmaya baslayacagim. Sacin rengini bir miktar aciyormus, gercekten etkili midir acaba?

Dogru aslinda. Silikon diye diye öyle bir korktu ki artik gözüm, her banyo sonunda saclarimin diplerini sabunluyorum iyice temizlensin diye. Arkadas yag olur demis istersen onunla dene, ise yaramazsa kremle denersin. Saclarin dogal renginde mi? Bir de sunu sorayim belki bilgin vardir; Tresan papatya özlü sampuan kullanmaya baslayacagim. Sacin rengini bir miktar aciyormus, gercekten etkili midir acaba?

canım,,aslında silikonun yağ çekme özelliği de vardır saç dibinden....bu anlamda çok kötü sayılmaz çok aşırı yağlanma sürecine girdiğinde saçlar ama herkesin gözü korkmuş evett,,,yağla denemem çünki dediğim gibi yağ asitleri ile pigment taşıyan maddeler fermante kolay kolay olmazlar,etkileri sınırlı kalır....sanırım topiği açan arkadaş da tam olarak bilmiyor bunu...kimya mesleğim olmasa da uzmanlık alanlarımdan sayılır:46:...saç kremi olmasındaki maksat sitrik asit içeriyor olduğundan kanımca....sitrik asit ile tarçın çok daha iyi çalışır ama bu uygulamanın öyle tek seferde çok bariz sonuç doğuracağını sanmıyorum...ancak muhtelif tekrarlanan uygulamalardan sonra aahh işde oldu denebilir....ilerki günlerde deneyeceğim zaten,sabredersem:23:...saçımda şuan itibari ile boya yok çünki.... bu işlemden sonra yeni renk seçimine gidecem:24:papatya özlü şampuan hiç kullanmadım açıkcası ama içerdikleri kısmında sitrik asit ve setrimonyum klorit varsa,papatya ile birlikte saçın açılır....ama tabi bariz dore olmaz,oksit rengi(pas rengine benzer)koyu tabanlıysa saçın....kepek şampuanları da saç rengini açıyor mesela,,elseve-citrus böyle bir ürün ama en az 2-3 ay kullanman gerekir,,,,tresanın saç kremini pek beğenmemiştim ben....şampuanları umarım ki iyidir....şu kayın ağaçlımıdır nedir saç toniği var bi de meşhur,,denediysen lütfen yaz gözlemlerini,,,,ne zman markete gitsem elim bir ileriye gidiyor bir geriye gidiyor rafta....karar veremiyorum..saç dibim yağlı değil ama hacim verir diyor....alıp almamakta kararsız kalıyorum diplerin iyice kurumasından endişelendiğimden,,,,:27:

ben papatya suyu ile denemiştim ama hiç değişiklik olmadı sadece balkonda güneşlendiğimle kaldım :) yalnız kendim kaynatmadım hazır almıştım papatya suyunu..acaba ondanmı bilmiyorum..limon suyunu deneyenler varmış 1 fincan nasıl yetiyor?birde daha sonra saç yıkanıyor dğilmi?renk güzel oluyordur herhelde.. kaş yapalım derken göz gitmesinde:) :25:

saçma geliyor bana bu uygulamalar

Son düzenleme:
canım,,aslında silikonun yağ çekme özelliği de vardır saç dibinden....bu anlamda çok kötü sayılmaz çok aşırı yağlanma sürecine girdiğinde saçlar ama herkesin gözü korkmuş evett,,,yağla denemem çünki dediğim gibi yağ asitleri ile pigment taşıyan maddeler fermante kolay kolay olmazlar,etkileri sınırlı kalır....sanırım topiği açan arkadaş da tam olarak bilmiyor bunu...kimya mesleğim olmasa da uzmanlık alanlarımdan sayılır:46:...saç kremi olmasındaki maksat sitrik asit içeriyor olduğundan kanımca....sitrik asit ile tarçın çok daha iyi çalışır ama bu uygulamanın öyle tek seferde çok bariz sonuç doğuracağını sanmıyorum...ancak muhtelif tekrarlanan uygulamalardan sonra aahh işde oldu denebilir....ilerki günlerde deneyeceğim zaten,sabredersem:23:...saçımda şuan itibari ile boya yok çünki.... bu işlemden sonra yeni renk seçimine gidecem:24:papatya özlü şampuan hiç kullanmadım açıkcası ama içerdikleri kısmında sitrik asit ve setrimonyum klorit varsa,papatya ile birlikte saçın açılır....ama tabi bariz dore olmaz,oksit rengi(pas rengine benzer)koyu tabanlıysa saçın....kepek şampuanları da saç rengini açıyor mesela,,elseve-citrus böyle bir ürün ama en az 2-3 ay kullanman gerekir,,,,tresanın saç kremini pek beğenmemiştim ben....şampuanları umarım ki iyidir....şu kayın ağaçlımıdır nedir saç toniği var bi de meşhur,,denediysen lütfen yaz gözlemlerini,,,,ne zman markete gitsem elim bir ileriye gidiyor bir geriye gidiyor rafta....karar veremiyorum..saç dibim yağlı değil ama hacim verir diyor....alıp almamakta kararsız kalıyorum diplerin iyice kurumasından endişelendiğimden,,,,:27:

Cok mantikli... Bu konularda bilgilisin, bizimle bilgilerini paylastigin icin tesekkürler. :71:
En iyisi sac kremiyle denemek diyorsun yani. Olur da bir gün bu yöntemi denersem aklimda bulunsun. Bu dogal yöntemler zaten uzun süre uygulandiginda etki ediyor o yüzden papatyali sampuan ilgimi cekti. Sadece saclarimi yikayarak az da olsa rengini acacagim, ne güzel. Saclarim acik kumral, güneste kolay acilan, zamanla uclarinda sari balyajlar olan tipten bir renk. Cok hafif küllülük var o yüzden gölgede koyu gri gibi görünüyor ama güneste sari sari, hafif dore parliyor. Ilginc bir sac rengim var, yazin bana sarisin diyenler bile oluyor. O yüzden ben bu sampuanin saclarimi acacagini düsünüyorum. Deneyip de böyle bir sonuc elde edenler var. Denemekten zarar cikmaz diyorum ve yarin aliyorum bu sampuani. Tresani daha önceden kullanmistim iyi gelmisti saclarima. Bakalim papatyalisi nasil. :82: Tresanin tonigini kullanmadim ama denemek gecti aklimdan, kullanirsam yazarim sonucunu tabi. Papatyaliyi yazacagim zaten kendi konuma, buraya da yazarim.

Heh iste bu benim sac rengim. :52: Loreal 7.31 koyu kumral dore küllüymüs adi. Hem küllülük var hem dorelik.

HCo12_18.jpg

saçma geliyor bana bu uygulamalar

aslında öyleler:21: ama işde bazen de heyecanlı oluyor,böyle enteresan şeyleri denemek,,,mesela tarçınla,limonla vs... saç rengi açmak yada karamel doreler yaratmak, çalı çırpı külü ile saç yıkamak,(ki forumda var,araştırırsanız göreceksiniz) :52:soğan kabuğu ile güzel röfleler yaratmak,turp suları,havuç suları,hemeroid kremini ile gözaltı bakımı yapmak felan filan...... heyecan işde,,birnevi ortaçağ cadılığı bizimkisi:60:

Heh iste bu benim sac rengim. :52: Loreal 7.31 koyu kumral dore küllüymüs adi. Hem küllülük var hem dorelik.

HCo12_18.jpg
bence çok hoş bir renk canım,,açılmadan bile kullanılabilir.... papatyayı dene bakalım,istediğin ölçüde performans verecekmi,,,,bir de extrait dore diye yanlış anımsamıyorsam bir ürün var,o da nispeten doğal bir açıcı sanırım,tam emin değilim, içeriğini görmedim....tarçını bekleyin,,:55:bu hafta yapıcam ilk uygulamayı,,,evde tarçın var,streç yok,yarın iş çıkışı ayarlıcam malzemelri....yanlız ilk önce bir deneme yapıcam bir saç tutamında,,sonuçtan az da olsa tatmin olursam kendime röfle yapıcam tığla felan...:42: çok korkum yok açıkcası, nasıl olsa boyanıcak saçlar,,,o tarçınlı renge yakın tonda,,,

Back
X