• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu sorunu

Ay sağ

ay dağol
Baksana basit bi soru sorucam
Biz eşimle kooperatif evine girdik tamam mı ben ona demiştim Benin üzerime olucak dimi aşkım die ok demişti
Ama başvurmaya gittiğimizde kendisi üyelik formu doldurdu imzaladı
Hatta sora şakasına dedim aşkım sen üye oldun die tapuda sorun olmaz dimi benim üstüme die
Yoo dedi tapu almıyoruz ki
Ama işyerinde tüm kişiler dioki eşin kayıt olmuş para yatırmış onun artık dio
Ben gülüp geçiyorum ama kafama taktım sence basıl çok merak ediyorum cevabını

Eski konuları hortlatmak yerine yeni konu açıp sorsaydınız ya.

Evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır. Kimin üzerine yapıldığı önemli değil.

Ama şerh koyarsa değil mi? Şerh falan koydurmam, koyamaz da. O zaman da sıkıntı olur mu yoksa resmi anlamda artık o ev bizim olur mu?
bak bu işler karışık. keşke böyle bir işe girmeseydin. aldıgı kredi de elinde patlasa idi.
cakallık değişik iştir.
krediyi ödemek zıorunda bile degildin.
de tum bunları zaten biliyordundur.
o dekontları sakla. çünkü kredi alan kadar bence ödeyende önemli.
ve hır cıkarsa hemen mahkeme kanalı ile ödediklerini onlardan geri iste. o dk da o dekontlar işine yarayacak.
ve üzgünüm senin evlenecegin adam da dogru adam degil.
ben senin nişanlım olsam ' sevgilim babam böyle diyor ama bu olamaz, bir süre kirada oturacagız demesi ' gerekiyormuş.
sen nişanı atmaya bak. gercekten üzgünüm ama dolandırıcı bir ailenin eline düşmüş gibisin...

Eski konuları hortlatmak yerine yeni konu açıp sorsaydınız ya.

Evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır. Kimin üzerine yapıldığı önemli değil.
Evet biliyorum ortak olduğunu
Ben kendimi değerli hissetmek bakımından sormuştum
Yen'i konu açmıştım dedim teşekkürler

senın yada esının ustune olsun ne fark eder kı dıyelım kı ayrılık oldu evlılık bırlıgı ıcerısınde alınan tum mallar ortak sayılıyor yanı ya satılır parası ıkıye bolunur ya da tapu ıkınızın uzerıne olacak sekılde yenılenır, ayrıca serh koydurulursa eslerden bırı dıgerının haberı olmadan satamaz evı tabı benım uzerıme olsun ben belkı satarım vs vs derdınde ısenız yada garantım olsun evım olsun onu bılemem....
Aynen ortak biliyorum ama ben kendimi daha değerli hissetmek için sormuştum teşekkür ederim

Anladım teşekkürler. Zaten çekişmeli bir durum olacağını sanmıyorum. Borç bitince tapuyu vereceğini söylemişti. Yani tapuyu direkt bana vercek. Ben sadece kp im olduğu için, sonradan ben o evi bedeblsiz verdim. Geri istiyorum vs vs gibi bir hakkı olur muyu merak etmiştim. Zaten zamani gel'nce sikinti yaratirsa bir avukat tutup mahkemeye veririm. Ama çok da olayın oralara varacağını sanmıyorum.

Bu arada sizin de bilginiz olsun, ödemeleri ben yaptığım için, mahkemeye başvurup hak iddia edebiliyorum. Bunu araştırmıştım.
Dediğiniz gibi ödemeleri yaparak hak iddia edebiliyorsunuz. Onun dışında sorunuz için, siz onun mirasçısı olmadığınız için hak iddia edemezler. Oğluna geçirirse, adam öldükten sonra kızları babamız bizim miras payımızı verdi diye dava açıp hak talep edebilir ama siz mirasçı olmadığınız için denkleştirmeye girmiyorsunuz. Bedelsiz vereceği için ölmeden önceki son bir yıl içindeki sizin gibi mirasçı olmayan bir kişiye bağışlar sadece iptal edilebiliyor mirasçılar tarafından diye biliniyorum.

Hibe almam satış yapıldı derim, parayı da elden verdim derim. İşte o zaman da sıkıntı olur mu tam olarak cevap almak istediğim soru buydu.
Hayır bunda sıkıntı olmaz. Çok yapılıyor. Tapuda parayı aldım diyecek, bir fiyat belirteceksiniz, bitti. Hibenin tapu masrafı fazla oluyor.

Kayinpederden size gecebilir tapu diye biliyorum iki sene satmayip esinize devredebilir yada esinizle ortak yapabilirsiniz tapuyu diger turlu mal devri mal kacirmak oluyor.
Tapudan bunu cok kolay ogrenebilirsiniz aslinda eger sizede devir olmuyorsa serh koydurun tapuya.

Evet biliyorum ortak olduğunu
Ben kendimi değerli hissetmek bakımından sormuştum
Yen'i konu açmıştım dedim teşekkürler
Sizin yuzunuzden burda insanlar yardimci olabilmek icin gecmis konulara yorum yapiyorlar.
Parayla degerli hissetmeyin kendinizi aklinizi sevdirin saygi duysunlar size tapuyla deger olmaz.

Sizin yuzunuzden burda insanlar yardimci olabilmek icin gecmis konulara yorum yapiyorlar.
Parayla degerli hissetmeyin kendinizi aklinizi sevdirin saygi duysunlar size tapuyla deger olmaz.
Ben Yen'i konu Açtığımda uyarı alıorum editörden iyi düşünün açarken die işte bu yüzden bi soru için açmıyım dedim bilip bilmeden yargılamayın
Bi soru soruyorum konu dışında yorum oluyo
Birazdan kötü evlilik muamelesi de yerim tam olur
Bi soru sordum hepsi bu yaa kooperatif üyesi mi tapu sahibi olur bu yani
Neyse sağolun yine de ok

Ayrıca eşime ağzımı bile açmadım kendi kendime merakta kaldım ayıp olmasın ona die
Konu bu mu şimdi bi sürü azar işittim
Eski konuya yorum yapmk tamam çok kötü durum ama Yen'i konu açarsam anlattığım durum oluyo meraklı diilim

Ben Yen'i konu Açtığımda uyarı alıorum editörden iyi düşünün açarken die işte bu yüzden bi soru için açmıyım dedim bilip bilmeden yargılamayın
Bi soru soruyorum konu dışında yorum oluyo
Birazdan kötü evlilik muamelesi de yerim tam olur
Bi soru sordum hepsi bu yaa kooperatif üyesi mi tapu sahibi olur bu yani
Neyse sağolun yine de ok
Mune Mune konu acma sayisi varmi arkadas uyari almista mutemelen yanlis yere konu acmaktan uyarilmistir diye dusunuyorum bu sekilde eski konularin sonuna sorununu ekleyerek hem insanlarin halledilmis sorunlara yorum yapmasina sebep oluyorlar hemde kendileri faydalanamiyor cevaplardan.

Mune Mune konu acma sayisi varmi arkadas uyari almista mutemelen yanlis yere konu acmaktan uyarilmistir diye dusunuyorum bu sekilde eski konularin sonuna sorununu ekleyerek hem insanlarin halledilmis sorunlara yorum yapmasina sebep oluyorlar hemde kendileri faydalanamiyor cevaplardan.
Bu konudan aldım uyarımı zaten bye

Konu açma sınırı yok, biliyorsunuz hayatım, bu üyemizde konu açtı diye uyarı almadı, yine böyle bir topikte kooperatife girdiklerini eşi mi tapu sahibi olur kendi mi onu sormuş, konuyla alakalı bir yorum olmadığı içinde uyarı aldı, sanırım buradaki sorusuyla aynı soru, uygun bölüme konu açsa uyarı almaz.

Bu konudan aldım uyarımı zaten bye

Konu açma sınırı yok, biliyorsunuz hayatım, bu üyemizde konu açtı diye uyarı almadı, yine böyle bir topikte kooperatife girdiklerini eşi mi tapu sahibi olur kendi mi onu sormuş, konuyla alakalı bir yorum olmadığı içinde uyarı aldı, sanırım buradaki sorusuyla aynı soru, uygun bölüme konu açsa uyarı almaz.
Tesekkurler mudurum :KK200:

Konuşmuyorum diyorum ama kimseye yalan borcum yok Yen'i kayıt olmuştum bana bikaç defa mesaj geldi die hatırlıyorum hadi bir olsun iyi düşünün içerikli
Ben sırf bu yüzden insanları da yormamak adına konu açmadım keyfimden diil
Ayrıca konuya yorum yazanlar da dikkatli okusalar onlara da yazık olmaz
Asla bir daha cevap yazmjcam hoşçakalın

Konuşmuyorum diyorum ama kimseye yalan borcum yok Yen'i kayıt olmuştum bana bikaç defa mesaj geldi die hatırlıyorum hadi bir olsun iyi düşünün içerikli
Ben sırf bu yüzden insanları da yormamak adına konu açmadım keyfimden diil
Ayrıca konuya yorum yazanlar da dikkatli okusalar onlara da yazık olmaz
Asla bir daha cevap yazmjcam hoşçakalın
Baska konulara alakasiz mesaj attiginiz icin uyari almissiniz bu konuya yaptiginiz gibi konu acip yorum alirsaniz sizin icinde iyi bizim icinde dikkatli okumakla alakasi yok burda herkes konuyu okur yorumlara cok bakilmaz yorumlar arasinda acaba birisi sotumu sordu diye bakmayiz degilmi.
Munede bunu acikladi hala israr ediyorsunuz.

Back
X