• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu sorunu

parayı elden almak sızı korumaz yanı parayı verdığınızı gosteren bır belge dııldır... tavsıyem her ay kp gonderılen para havale olarak gıdıosa altına açıklama olarak ev parası borcu yazın

parayı elden almak sızı korumaz yanı parayı verdığınızı gosteren bır belge dııldır... tavsıyem her ay kp gonderılen para havale olarak gıdıosa altına açıklama olarak ev parası borcu yazın

Yok yanlış anlaşıldı. Onu zaten öyle yapıyorum. Ben şunu demiştim, tapuyu alırken hibe olarak değil satış yapıldı diye alırım. Neden hibe diye alayım. Parası nerde diyen olur ise elden verdim derim.

Bakın adam zaten size 120 bin vermiş herhalde sadece size düşen kısmını kredi çekmişsiniz 120 bini yani. Tapuyu krediyi ben ödedim diyerek üzerinize alamazsınız. Miras devri falan gibi bir şey de sorun olmaz çünkü kayınpederiniz ölünce direkt satış olur. Eşiniz alabilir üzerine sanırım babanızdan çünkü kredi babasının üzerine.
Kp ölünce direk satış falan olmaz.
Olay direk intikale dönüşür.intikal olduğu zamanda kv çocuklar artık kim kalıyorsa mirasçısı hepsi aynı anda tapuya gidip intikali yapıp daha sonra satışı konu sahibinin üzerine yapması gerekli.ki böyle bir durumda kabul etmeme gibi bir durumlarıda var bizim haberimiz yoktu diye. O zaman işler karışır

Bakın siz en temizi notere gidip satış vadi gerçekleştirin. Onu da gidip tapuya işletin.Borç bitmeden siz bir yere kıpırdayamazsınız.Borç bitincede kayınpederiniz hiçbirşey yapamaz ;)

Adam vermek istemezse alamazsın. Zaten krediyi kp çekmiş. Ben ödemezdim şahsen.

Tabi baştan ödemem dedim. Tapuyu yaparken aklına gelmedim de, borç öderken mi aklınıza geliyorum dedim. Ama evlenme arifesindeydik, eşim askerdeydi. Babam beni sakinleştirdi. Boşver üzme kendini zaten ihtiyacın yok, ama zamanı gelince gerekeni yaparız dedi. Zaten o zaman herkesin payını verdim. Sonra kapattım konuyu. Kapattım derken, kavgalarda söylerim hala eşime :)
Eğer vermezse vermesin. Kendini bitirir. Eşim o kadar eminki, babam hata etti ve farkında. Borç bitince hemen verecek diyor. Eğer aksi bir şey yaparsa, o zaman evliliğime mal olsa da biter herşey.

Tabi baştan ödemem dedim. Tapuyu yaparken aklına gelmedim de, borç öderken mi aklınıza geliyorum dedim. Ama evlenme arifesindeydik, eşim askerdeydi. Babam beni sakinleştirdi. Boşver üzme kendini zaten ihtiyacın yok, ama zamanı gelince gerekeni yaparız dedi. Zaten o zaman herkesin payını verdim. Sonra kapattım konuyu. Kapattım derken, kavgalarda söylerim hala eşime :)
Eğer vermezse vermesin. Kendini bitirir. Eşim o kadar eminki, babam hata etti ve farkında. Borç bitince hemen verecek diyor. Eğer aksi bir şey yaparsa, o zaman evliliğime mal olsa da biter herşey.
Evin fiyatı ne kadar? 350bin tl lik bir eve 15 bin gibi tapu bedeli çıkacak.

Herkese merhaba arkadaşlar, ilk konum :)

Biz eşimle evlenirken ailesi ile ciddi sıkıntılar yaşadık. Ama ben bu detaylara girmeyeceğim.
Eşim ailesinin tek oğlu ve iki de kızları var. Babası biz evlenmeden ev alacağız düğün yapacağız vs vs derdi. Tabi olmadı. Ben eşimden 2 kat daha fazla maaş alıyorum ve maaşım gayet iyi. Evin neredeyse ihtiyacı olabilecek her şeyi ben çeyiz olarak aldım. (beyaz eşya falan dahil) Düğün parası, balayı parası, takı ,gelinlik vs vs yarısından fazlasını ödedim. Ama asıl mesele şuki, nışanlıyken eşim askere gitti. Bu arada ev alınacak bize. Babası 120 bin verecek, 120 bin de kredi çekilip ev alınacak, krediyi ben ödeyeceğim. Ben bunun için kredi araştırıyorum, kp arıyroum bilgilendiriyorum vs vs. Ama bir yandan da hissediyorum beni kandıracak bu adam ve kızları, karısı. (eşim senelerce çalışmış daha önce aldıkları bir evin borcunu ödemişler, 5 kuruş koymamış kenara. ama maaşıda düşükmüş) ben dedim ki, evin tapusunu eşim burada olmadığı için yarı yarıya yaparız. Netice de o borcu ben ödeyeceğim. Ama adam o arada krediyi çekmiş, tapuyu almış bana borcu ödemek kalmış :) baya olaylar oldu. Bu kısma kadar detay vermedin, dolayısı ile yorum almak istediğim kısım aşağıda başlıyor.

2018 şubatta kredi bitiyor.

Şimdi aramızda hukukçu arkadaş var ise, borç bittiğinde ben tapuyu kendi üzerime alacağım. (eşim alamaz çünkü miras devri gibi olursa sorun çıkar diye düşünüyorum) Bu durum hukuksal anlamda bana bir engel yaratır mı? yani her hangi birinden ev satın almak ile aynı mı olur yoksa yine miras devri gibi mi düşünülür? Hak iddia edebilirler mi? Benim ödediğim banka borçalrının dekontu internet bankacılığımda duruyor. Saklıyorum hepsini.

Teşekkürler
parayı sız oduyorsunuz kp tapuyu kendı uzerıne almıs oyle mı
pess
ben olsam suratlarına dahı bakmam
ne kadar bencil paragozler

Bakın siz en temizi notere gidip satış vadi gerçekleştirin. Onu da gidip tapuya işletin.Borç bitmeden siz bir yere kıpırdayamazsınız.Borç bitincede kayınpederiniz hiçbirşey yapamaz :KK66:

Bu deminki arkadaşın söylediği, satıştan sonra notere gidip bunun gerçek bir satış olduğuna dair belge almamdan farklı. Siz şuan noterden satış vaadi gibi bir belge almamı ve bunu şuan var olan mevcut tapuya işletmemi söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam. Durduk yerde ne oldu denebilir bunun için.

parayı sız oduyorsunuz kp tapuyu kendı uzerıne almıs oyle mı
pess
ben olsam suratlarına dahı bakmam
ne kadar bencil paragozler

:) normalde bakmam ama evliyim ve çocuğum var. Pek samimi olduğum söylenemez zaten. Ama bazen o zaman keşke nışanı atıp bitirseydim diyorum. Ama işte 24 yaşımda ilişkiye başlamışım, 29 yaşıma gelmişim. Adamın okulunu, işini askerliğini vs beklemişim. Yapmayayım dedim. Çok ayrıntı var. Burada anlatsam roman olur. Kısacası dirayetli duramadım, benim eksikliğim.

Bu deminki arkadaşın söylediği, satıştan sonra notere gidip bunun gerçek bir satış olduğuna dair belge almamdan farklı. Siz şuan noterden satış vaadi gibi bir belge almamı ve bunu şuan var olan mevcut tapuya işletmemi söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam. Durduk yerde ne oldu denebilir bunun için.
Satış olduktan sonra onu yapmanızın zaten bir anlamı yok. Tapu sizin üstünüzde ve elinizde dekontlarınız var , olası bir durumda gösterebileceğiniz ve dediğim gibi kp paşa paşa paramı aldım diyip imzayı attıktan sonra bir sıkıntı olmaz.
Benim dediğimde bir seçenek, ama en başta yapmanız gereken şeydi bu.
Ben fikir verdim.onları tanıyan sizsiniz

:) normalde bakmam ama evliyim ve çocuğum var. Pek samimi olduğum söylenemez zaten. Ama bazen o zaman keşke nışanı atıp bitirseydim diyorum. Ama işte 24 yaşımda ilişkiye başlamışım, 29 yaşıma gelmişim. Adamın okulunu, işini askerliğini vs beklemişim. Yapmayayım dedim. Çok ayrıntı var. Burada anlatsam roman olur. Kısacası dirayetli duramadım, benim eksikliğim.
İnş sizin lehinize sonuclanır durumlar

Herkese merhaba arkadaşlar, ilk konum :)

Biz eşimle evlenirken ailesi ile ciddi sıkıntılar yaşadık. Ama ben bu detaylara girmeyeceğim.
Eşim ailesinin tek oğlu ve iki de kızları var. Babası biz evlenmeden ev alacağız düğün yapacağız vs vs derdi. Tabi olmadı. Ben eşimden 2 kat daha fazla maaş alıyorum ve maaşım gayet iyi. Evin neredeyse ihtiyacı olabilecek her şeyi ben çeyiz olarak aldım. (beyaz eşya falan dahil) Düğün parası, balayı parası, takı ,gelinlik vs vs yarısından fazlasını ödedim. Ama asıl mesele şuki, nışanlıyken eşim askere gitti. Bu arada ev alınacak bize. Babası 120 bin verecek, 120 bin de kredi çekilip ev alınacak, krediyi ben ödeyeceğim. Ben bunun için kredi araştırıyorum, kp arıyroum bilgilendiriyorum vs vs. Ama bir yandan da hissediyorum beni kandıracak bu adam ve kızları, karısı. (eşim senelerce çalışmış daha önce aldıkları bir evin borcunu ödemişler, 5 kuruş koymamış kenara. ama maaşıda düşükmüş) ben dedim ki, evin tapusunu eşim burada olmadığı için yarı yarıya yaparız. Netice de o borcu ben ödeyeceğim. Ama adam o arada krediyi çekmiş, tapuyu almış bana borcu ödemek kalmış :) baya olaylar oldu. Bu kısma kadar detay vermedin, dolayısı ile yorum almak istediğim kısım aşağıda başlıyor.

2018 şubatta kredi bitiyor.

Şimdi aramızda hukukçu arkadaş var ise, borç bittiğinde ben tapuyu kendi üzerime alacağım. (eşim alamaz çünkü miras devri gibi olursa sorun çıkar diye düşünüyorum) Bu durum hukuksal anlamda bana bir engel yaratır mı? yani her hangi birinden ev satın almak ile aynı mı olur yoksa yine miras devri gibi mi düşünülür? Hak iddia edebilirler mi? Benim ödediğim banka borçalrının dekontu internet bankacılığımda duruyor. Saklıyorum hepsini.

Teşekkürler

Merak ettim konu nasıl sonuçlandı acaba?

Sorun sorunuzu yardımcı olan birisi çıkar.
Ay sağ
Kime bakmıştınız :)
ay dağol
Baksana basit bi soru sorucam
Biz eşimle kooperatif evine girdik tamam mı ben ona demiştim Benin üzerime olucak dimi aşkım die ok demişti
Ama başvurmaya gittiğimizde kendisi üyelik formu doldurdu imzaladı
Hatta sora şakasına dedim aşkım sen üye oldun die tapuda sorun olmaz dimi benim üstüme die
Yoo dedi tapu almıyoruz ki
Ama işyerinde tüm kişiler dioki eşin kayıt olmuş para yatırmış onun artık dio
Ben gülüp geçiyorum ama kafama taktım sence basıl çok merak ediyorum cevabını

Ay sağ

ay dağol
Baksana basit bi soru sorucam
Biz eşimle kooperatif evine girdik tamam mı ben ona demiştim Benin üzerime olucak dimi aşkım die ok demişti
Ama başvurmaya gittiğimizde kendisi üyelik formu doldurdu imzaladı
Hatta sora şakasına dedim aşkım sen üye oldun die tapuda sorun olmaz dimi benim üstüme die
Yoo dedi tapu almıyoruz ki
Ama işyerinde tüm kişiler dioki eşin kayıt olmuş para yatırmış onun artık dio
Ben gülüp geçiyorum ama kafama taktım sence basıl çok merak ediyorum cevabını
senın yada esının ustune olsun ne fark eder kı dıyelım kı ayrılık oldu evlılık bırlıgı ıcerısınde alınan tum mallar ortak sayılıyor yanı ya satılır parası ıkıye bolunur ya da tapu ıkınızın uzerıne olacak sekılde yenılenır, ayrıca serh koydurulursa eslerden bırı dıgerının haberı olmadan satamaz evı tabı benım uzerıme olsun ben belkı satarım vs vs derdınde ısenız yada garantım olsun evım olsun onu bılemem....

Back
X