• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu sorunu

misslarut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
817
1.027
138
40
Herkese merhaba arkadaşlar, ilk konum :)

Biz eşimle evlenirken ailesi ile ciddi sıkıntılar yaşadık. Ama ben bu detaylara girmeyeceğim.
Eşim ailesinin tek oğlu ve iki de kızları var. Babası biz evlenmeden ev alacağız düğün yapacağız vs vs derdi. Tabi olmadı. Ben eşimden 2 kat daha fazla maaş alıyorum ve maaşım gayet iyi. Evin neredeyse ihtiyacı olabilecek her şeyi ben çeyiz olarak aldım. (beyaz eşya falan dahil) Düğün parası, balayı parası, takı ,gelinlik vs vs yarısından fazlasını ödedim. Ama asıl mesele şuki, nışanlıyken eşim askere gitti. Bu arada ev alınacak bize. Babası 120 bin verecek, 120 bin de kredi çekilip ev alınacak, krediyi ben ödeyeceğim. Ben bunun için kredi araştırıyorum, kp arıyroum bilgilendiriyorum vs vs. Ama bir yandan da hissediyorum beni kandıracak bu adam ve kızları, karısı. (eşim senelerce çalışmış daha önce aldıkları bir evin borcunu ödemişler, 5 kuruş koymamış kenara. ama maaşıda düşükmüş) ben dedim ki, evin tapusunu eşim burada olmadığı için yarı yarıya yaparız. Netice de o borcu ben ödeyeceğim. Ama adam o arada krediyi çekmiş, tapuyu almış bana borcu ödemek kalmış :) baya olaylar oldu. Bu kısma kadar detay vermedin, dolayısı ile yorum almak istediğim kısım aşağıda başlıyor.

2018 şubatta kredi bitiyor.

Şimdi aramızda hukukçu arkadaş var ise, borç bittiğinde ben tapuyu kendi üzerime alacağım. (eşim alamaz çünkü miras devri gibi olursa sorun çıkar diye düşünüyorum) Bu durum hukuksal anlamda bana bir engel yaratır mı? yani her hangi birinden ev satın almak ile aynı mı olur yoksa yine miras devri gibi mi düşünülür? Hak iddia edebilirler mi? Benim ödediğim banka borçalrının dekontu internet bankacılığımda duruyor. Saklıyorum hepsini.

Teşekkürler

Ne kadar uyanık bu insanlar ya :) bizimde hali hazirda ev var kaba bina. kayinpeder evinizi yaptirin tamamlayin diyip duruyor ama tapuya gelince adam kacıyor
esimde tapuyu almadan eve bi civi cakmam dior eskisin öyle ev dior. Simdi tapuda sizin olmayan evin parasıni ödediniz öyle mi anladim? sorduklariniz hakkında bilgim yok ama yarısı miras oluyor zatende. bu kayinpeder size tapuyu verir mi?yani eşinıze vermek ister size güvenir mi?

Resmiyette kimse size krediyi sizde ödemişsiniz buyrun bu da sizin hakkınız demez.kredi de sizin adınıza değil sanırım ?
Hele o zaman hiç bir hak iddia edemezsiniz.
satış yapılacağı zaman , miras devri değil direk satış olur. Kpniz ölmeden miras devri diye birşey olmaz.
Olsa olsa ölene kadar bakma akdi yapılır.Şerh tapuya işlenir. Yani kayınpederiniz tapuyu eşinize veya size devreder, ama kendi ölene kadar siz o evi ne satabilirsiniz ne de başka birşey yapabilirsiniz.

Resmiyette kimse size krediyi sizde ödemişsiniz buyrun bu da sizin hakkınız demez.kredi de sizin adınıza değil sanırım ?
Hele o zaman hiç bir hak iddia edemezsiniz.
satış yapılacağı zaman , miras devri değil direk satış olur. Kpniz ölmeden miras devri diye birşey olmaz.
Olsa olsa ölene kadar bakma akdi yapılır.Şerh tapuya işlenir. Yani kayınpederiniz tapuyu eşinize veya size devreder, ama kendi ölene kadar siz o evi ne satabilirsiniz ne de başka birşey yapabilirsiniz.

Ama şerh koyarsa değil mi? Şerh falan koydurmam, koyamaz da. O zaman da sıkıntı olur mu yoksa resmi anlamda artık o ev bizim olur mu?

Bence dekontta ya da parayı internetten gönderirken ev taksidi, ev taksidi kasım 2016 tarzında yazıyorsan kanıt olabilir ve kredinin çekildiği hesaba direkt aktarım yapıyorsan mahkeme filan olursa haklı çıkarsın. hukukçu değilim ama mantıklı olan bu.

Ama şerh koyarsa değil mi? Şerh falan koydurmam, koyamaz da. O zaman da sıkıntı olur mu yoksa resmi anlamda artık o ev bizim olur mu?
Şerh koyarsa diye birşey yok.size direk tapu devri yaparsa sıkıntı olmaz.benim bahsettğim başka bir ihtimaldi.yani bunu siz konuşacaksınız onunla.
Sağlıklı olan direk tapu satışı yapılması ve sizin üzerinize.
Kanunen siz haklı konumda bulunmuyorsunuz yani , devlet resmiyete bakar.krediyi çeken tapu üzerine olan kp'niz.
Zaten krediyi siz çekseydiniz( ev üzerinden çektiyseniz) tapu otomatik sizin üzerinize olmak zorundaydı.Kp'niz bu durumu bildiği için böyle birşey yaptı sanırım.

Şerh koyarsa diye birşey yok.size direk tapu devri yaparsa sıkıntı olmaz.benim bahsettğim başka bir ihtimaldi.yani bunu siz konuşacaksınız onunla.
Sağlıklı olan direk tapu satışı yapılması ve sizin üzerinize.
Kanunen siz haklı konumda bulunmuyorsunuz yani , devlet resmiyete bakar.krediyi çeken tapu üzerine olan kp'niz.
Zaten krediyi siz çekseydiniz( ev üzerinden çektiyseniz) tapu otomatik sizin üzerinize olmak zorundaydı.Kp'niz bu durumu bildiği için böyle birşey yaptı sanırım.

Anladım teşekkürler. Zaten çekişmeli bir durum olacağını sanmıyorum. Borç bitince tapuyu vereceğini söylemişti. Yani tapuyu direkt bana vercek. Ben sadece kp im olduğu için, sonradan ben o evi bedeblsiz verdim. Geri istiyorum vs vs gibi bir hakkı olur muyu merak etmiştim. Zaten zamani gel'nce sikinti yaratirsa bir avukat tutup mahkemeye veririm. Ama çok da olayın oralara varacağını sanmıyorum.

Bu arada sizin de bilginiz olsun, ödemeleri ben yaptığım için, mahkemeye başvurup hak iddia edebiliyorum. Bunu araştırmıştım.

adam evimde oturdukları için kira ödediler derse ne yapacaksınız ?

Şöyleki, her ay parayı gönderirken, adını soyadını, evin kredi ödemesi ve kaçıncı taksit olduğunu yazıyorum. Bir ara bundan da rahatsız oldu tabi. Neden böyle yapıyor, paramı kaçırıyoruz dedi. Ben işine gelirse ödemem olur biter dedim. Sustu.

ne kadar uyanık adam krediyi çekmişse borcunu da ödesin hukuki kısmını geçtim de kp tapuyu size verir mi ??
aynen öyle, yalnızca kendi değil uyanık olan tüm aikesi böyle. Ben ev alırken, benden büyük ortanca görümcem de evleniyor ve ev alıyordu. Aynı bizim gibi onlarında evin yarı parasını kp ri vermişti. Ama benden bir hafta önce evi alıp, tapunun yarını kendi üstüne yarısını eşinin üstüne yaptırmıştı. ben öyle kolay lokma olmam istediği kadar uyanık olsun ;)

Anladım teşekkürler. Zaten çekişmeli bir durum olacağını sanmıyorum. Borç bitince tapuyu vereceğini söylemişti. Yani tapuyu direkt bana vercek. Ben sadece kp im olduğu için, sonradan ben o evi bedeblsiz verdim. Geri istiyorum vs vs gibi bir hakkı olur muyu merak etmiştim. Zaten zamani gel'nce sikinti yaratirsa bir avukat tutup mahkemeye veririm. Ama çok da olayın oralara varacağını sanmıyorum.

Bu arada sizin de bilginiz olsun, ödemeleri ben yaptığım için, mahkemeye başvurup hak iddia edebiliyorum. Bunu araştırmıştım.
Evet hak iddia edebilirsiniz ama bu durum sizi çok uğraştırırdı.
Ayrıca ben o evi bedelsiz verdim diye bir durum söz konusu olamaz.
Tapu yapılırken bir satış bedeli koyuyorsunuz harçlarını ödüyorsunuz.Ve imzaları atarken memur satıcıya soruyor x yerdeki x m2deki dairenizi satıyorsunuz paranızı aldınız mı ' satıcı evet demeden kesinlikle imza atılmıyor.Bunlar tapu dairesinde kamera karşısında olmak zorunda.
Yani eğer geri verecek diyorsanız bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız :KK66:

Bakın adam zaten size 120 bin vermiş herhalde sadece size düşen kısmını kredi çekmişsiniz 120 bini yani. Tapuyu krediyi ben ödedim diyerek üzerinize alamazsınız. Miras devri falan gibi bir şey de sorun olmaz çünkü kayınpederiniz ölünce direkt satış olur. Eşiniz alabilir üzerine sanırım babanızdan çünkü kredi babasının üzerine.

bır yakınım benzer bır durum yasadı tapuya gıttıkten sonra notere gıdın tum mırasçılar gıtmelı tabıkı bunun gerçek bır satış olduğunu ıçeren bır belge alın ....

babadan oğula satış olmaz ama gelıne olur ... kp eşinize evi verirse 1- tapu masrafı çok çıkar satış olmadığı için hibede kural budur...2. yarın kp olse mırasçılar eşinize babamı kandırarak aldı dıe sorun çıkartır... hatta kredıyı kp kendisi çektiği için mirasçılar bunu delıl gosterır...

Bakın adam zaten size 120 bin vermiş herhalde sadece size düşen kısmını kredi çekmişsiniz 120 bini yani. Tapuyu krediyi ben ödedim diyerek üzerinize alamazsınız. Miras devri falan gibi bir şey de sorun olmaz çünkü kayınpederiniz ölünce direkt satış olur. Eşiniz alabilir üzerine sanırım babanızdan çünkü kredi babasının üzerine.

Şöyleki, borç bitiyor, tapuyu üzrime alacağım. Neden alamayayım. Ben üzeime alacağım için, %50 eşimin %50 benim olacak. Sıkıntı olmaz demişti bir başka arkadaş. Ben sizin yazdıklarınızı tam anlamlandıramadım.

babadan oğula satış olmaz ama gelıne olur ... kp eşinize evi verirse 1- tapu masrafı çok çıkar satış olmadığı için hibede kural budur...2. yarın kp olse mırasçılar eşinize babamı kandırarak aldı dıe sorun çıkartır... hatta kredıyı kp kendisi çektiği için mirasçılar bunu delıl gosterır...

Hibe almam satış yapıldı derim, parayı da elden verdim derim. İşte o zaman da sıkıntı olur mu tam olarak cevap almak istediğim soru buydu.

Kp çamura yatacak gibi hissettim ama inşallah yanılırım

Umarım yatmaz. Çünkü bu konu hakkında tavizim yok. Mal mülkten öte gurur meselesi benim için. Benim kazandığım para bana yeter, ev de alırım yine. Zaten babamın bana verdiği başka bir evimde var. Ama zamanında çok üzüldüm, kötü hisettim kendimi. Aptal yerine konuldum. Sadece bu konu olsa, normalde iyi insanlar olsa, çok dert etmem canınız sağolun der geçerim. Ama asla ve de asla onlara 1 kuruş hakkımı yedirmem. Şuan bir sıkıntı yok mesafeli ama devam eden bir ilişkimiz var hepsi ile. Ama durum oraya varırsa hiç bir şeyden çekinmem. Ailem zaten arkamda, ama ben kendime de yeterim zaten.

Back
X