canim ben belcikada dogdum buyudum ve bende buraya gelmemeden yanayim. Guzelim Turkieyi birakmayin.. daha guzl bir hayat amaciyla turkiyeyi terk ederseniz bilinki burdaki hayat hic gzl dgl.. ve sunuda ekleyeyim Belcikada gelecek YOK, ztn ulke bolundu bolunecek, walon taraf fransayami eklenir, flaman tarafi holandayami eklenir bilemem... ztn is yok, nsl calisacaksiniz dil ogrenmeden?? dil ogrendikten sonra kim bilir belcikanin hali ne olur.. burasi yasanacak ulke dgl ama egitim icin ayni seyi pek soylemek istemem, bruksel universiteleri (ULB, UCL) en iyi uniflerden biri..
ben sizin yerinizde olsam Turkiye'de dururdum ve o ulkeyi ayakta tutmak isteyenlerden biri olurdum, belki soylemesi kolay ama sirf yasam sartlari zor diye o ulkeyi birakmak yasam sartlarini daha da zorlastirmak demektir. Ben sahsen Turkiyeye donmek istiyrm ve yasamimi orda dvm etmek istiyrm.. belki basit bir laborant olarak ulkeme katkim olur. Burdaki irkcilarin agiz kokusunu cekmektense ulkemde yasarim daha iyi.
Herkes saniyor ki biz buralarda kral gibi yasiyrz, hicte oyle dgl.. hakkimizi korumak ve almak icin mucadele ediyrz, her yaz turkiyeye gidebilmek icin harcamalarimizi kisitliyrz.. belki burdaki alim gucu turkiye'dekinden yuksek olsa bile burda yasam hic gz dgl...